Súkromný chodník

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Ľubomír Škumát 07. októbra 2013

Kto odsúhlasil oplotiť chodník, ktorý sa tým pádom stal súkromný?

07. október 2013

Ján

ak prechadza sukromnym pozemkom tak netreba ziadny suhlas
07. október 2013

Ľubomír Škumát

Potom ten pred ním je zbytočná investícia. A ten súkromný pozemok ním určite stále nebol. Ak bol mestský, niekto spravil chybu.
07. október 2013

Flego

to by si sa čudoval Janko, koľko súhlasov potrebuješ na oplotenie chodníka, my s mestom bojujeme už nekonečne dlho kvôli vysporiadaniu nášho súkromného pozemku pod chodníkom, ktorý mesto nazýva verejným ale napriek tomu že mesto porušuje Ústavu Slovenskej republiky, stavebný zákon a aj občiansky zákonník, všetky odpovede kompetentných sú hrané dostratena. Jediné čo som doteraz pochopil je, že niekto povolenie dostane a niekto ho nedostane. Doteraz som však nezistil od čoho tento výber záleží.
07. október 2013

Micro

..aspoň tam nik cudzí nespadne, keď vlastník neodhrnie v zime sneh alebo neposype.
07. október 2013

Ivana

Ľubomír, ak si mrkneš staršie podnety z Koniarekovej, často bola odpoveď mesta, že sa jedná o súkromný pozemok alebo nevysporiadaný. Koniarekova je v tomto taká "špecifická" asi Ti neušlo, ako je to tam s parkovaním. Takže tam bude asi niekde odpoveď aj na tento podnet....
08. október 2013

Ľubomír Škumát

zaujímavé, že z inej strany to ide. Aj keď do "stratena"

http://goo.gl/maps/Y7AOd
08. október 2013

Ľubomír Škumát

P.S. pre Ivanu. Chodník neobmedzuje ani nerozširuje parkovacie miesta. Takže v tom to nebude. Ale k ceste jednoznačne patrí.
09. október 2013

Ivana

Ľubomír ja nehovorím o tom, čo robí ten chodník s parkoviskom, ale o Koniarekovej ako súkromných pozemkoch. Ja to tam /z videnia/ poznám, myslela som to tak, že na rozdiel od iných častí Trnavy, resp. skôr sídlisk sa tu parkuje na miestach, ktoré majú prenajaté zmluvou /väčšina/, tzn. nie sú to verejné priestranstvá ako inde. Veď uvidíme, čo povie mesto. Tiež sa mi nad tým rozum zastavuje.
14. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pripájame stanovisko odboru stavebného a životného prostredia:
Mesto Trnava ako príslušný stavebný úrad v r. 2004 a 2005 vydávalo stavebné povolenie na Ul. Koniareková v Trnave pre novostavbu obytný súbor bytového domu, spevnené plochy a nádvoria. Následne v r. 2005 a 2006 boli stavby skolaudované. Predmetné oplotenie v danej lokalite nebolo súčasťou ani stavebného povolenia a ani kolaudačného konania. Mesto Trnava v danej lokalite nie je vlastníkom predmetných pozemkov a taktiež nebolo ani investorom a ani realizátorom stavieb spevnených plôch a chodníkov. Stavebný úrad na predmetné oplotenie okolo bytového domu na Ul. Koniareková 23-26 v Trnave nevydával povolenie a ani žiadny súhlas. Stavebnému úradu nie je zrejmé ani kto a ani kedy oplotenie okolo bytového domu zrealizoval. Na zistenie ďalších informácií stavebný úrad vykoná v blízkej dobe štátny stavebný dohľad. Ak sa preukáže, že oplotenie bolo postavené bez povolenia resp. bez súhlasu Mesta Trnavy, stavebný úrad bude ďalej postupovať v zmysle stavebného zákona, t.j. zaháji s vlastníkmi stavby oplotenia konanie podľa § 88, § 88a o dodatočnom povolení, resp. o jej odstránení.

ÚKaM
08. apríl 2014

Ľubomír Škumát

Citujem: "Ak sa preukáže, že oplotenie bolo postavené bez povolenia resp. bez súhlasu Mesta Trnavy, stavebný úrad bude ďalej postupovať v zmysle stavebného zákona, t.j. zaháji s vlastníkmi stavby oplotenia konanie podľa § 88, § 88a o dodatočnom povolení, resp. o jej odstránení."

Už sa v tejto veci aj niečo podniklo?
29. november 2014

Ľubomír Škumát

Dňa 6.10. 2013 som podal podnet na súkromný chodník na Koniarekovej ulici. Na základe podnetu reagoval stavebný úrad a vlastník prikročil k úpravám. Tieto prebehli už dávnejšie, ale čakal som na reakciu stavebného úradu k danému riešeniu. Neviem, či odborníkom platených zo štátneho rozpočtu, čiže z daní občanov aj Trnavy daný stav vyhovuje, ale občanom, ktorí sú pokutovaní, pokiaľ nedodržia osobným vozidlom minimálnu svetlosť chodníka (Najmenšia voľná šírka chodníka 1,5m musí umožniť jazdu detského kočíka, invalidného vozíka a chôdzu chodca s batožinou a ich pohyb v protismere. (STN 73 6110)) je vyrúbená pokuta. Dané riešenie sa mi zdá pohŕdaním pracovníkov stavebného úradu (pokiaľ sú o ňom informovaní) a výsmechom radovým občanom.
Ako obrazovú prílohu prikladám pôvodný stav, stanovisko stavebného úradu a súčasný stav.
05. marec 2017

Ľubomír Škumát

Už je rok 2017. Aj pre tento postoj mesta som rezignoval na podávanie podnetov. Neodzrkadluje tento prípad aj formovanie sa politického myslenia v republike?
29. december 2018

Ľubomír Škumát

Ale aspoň sledujem. 😢

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania