Stavba betónového plota

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Pavol Krajčirovič 29. novembra 2018

Chcem sa spýtať či je stavba betónového plota pri Gymnáziu Jána Hollého na Hlinách povolená. Na základe čoho sa mení pôvodné oplotenie za betónový múr ktorý bude časom plný grafity a ktorý vôbec esteticky nezapadá do prostredia v ktorom je osadený ? Neuvažovala samospráva skôr nad sprístupnením plôch pre deti a mládež ? Mimochodom prekonať betónový múr je oveľa jednoduchšie ako pletivový plot.

29. november 2018

Juraj

Co vies, mozno len GJH chce podporit graffiti a zaroven reaguje na staznosti o roztrhanom obleceni co vznikalo podliezanim/preliezanim plotu. Uz len z fotky vidim uplne idealne a nenarocne miesto na jeho preskocenie :D
30. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stavebný úrad 30. 11. 2018 preveril podnet vo veci realizácie oplotenia. Výmenu oplotenia realizuje Gymnázium Jána Hollého, Na hlinách 30, Trnava. Ohlásenie na čiastočnú výmenu pôvodného pletivového oplotenia za bariérové v dĺžke 70 m od schodiska po koniec ihrísk bolo podané dňa 29. 11. 2018. Stavebný úrad bude ďalej postupovať v zmysle stavebného zákona.

Odbor stavebný a životného prostredia
30. november 2018

Pavol Krajčirovič

Fotka bola vyhotovená 28.11.2018, tj. stavba bariérového oplotenia začala bez právoplatného rozhodnutia stavebného úradu. Keďže ohlásenie bolo podané 29.11.2018 znamená to že ide o čiernu stavbu ? Ako bude ďalej postupovať stavebný úrad ? Neviete či bude povolenie vydané alebo nie ? Viete doložiť že bolo ohlásenie podané ? Podľa vyjadrenia VÚC je oplotenie na pozemku mesta. Môže Gymnázium Jána Hollého realizovať takúto úpravu bez povolenia mesta a príslušného stavebného úradu ?
21. január 2020

Pavol Krajčirovič

AKTUALIZÁCIA, som zvedavý či stavebný úrad rozhodne o dodatočnom zlegalizovaní čiernej stavby alebo rozhodne o odstránení stavby ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania