Výstavba polopodzemných kontajnerov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Ľuboš 29. novembra 2018

Prosím Vás koho napadlo umiestniť polopodzemné kontajnery na toto miesto?
Významne znižujete kvalitu a predajnosť bytov na ulici J.Slottu 35 a 41.
Výhľad z loggie bude stáť za to.
Prečo nemôže byť umiestnené namiesto pôvodného aspoň sa zbavíte premnožených potkanov.

29. november 2018

Juraj

Smetiaky musia byt tam, kde su neni v zemi inzinierske siete...
30. november 2018

Ondrej Koso

Polopodzemne kontajnery znizia cenu byov?Ako si nato prisiel?
30. november 2018

Viktor

Mne skôr príde divné, že kontajnery by mali byť tam, kde boli nedávno vysadené stromčeky. To o tom nevedeli skôr? Škoda peňazí i roboty...
30. november 2018

TOP

Projektova dokumentacia na nove polopodzemne kontajnery finisovala ku koncu tohto roku tak pochybujem ze ked ich sadili vedeli kde to presne bude. Presadia ich inde.
30. november 2018

TOP

A ked dobre vidim zasiahne to jeden strom
30. november 2018

Matúš G

V tomto prípade ide o stojisko č.17 ktoré ma byť na J. Slottu 41. Mne to tiež vychádza, že by to mohlo byť namiesto pôvodného stojiska, je to aj v PD. Otázne je či to nezmenili, lebo zistili niečo pre čo tam nemôže byť. A možno na fotke je vyznačené niečo iné.
http://www.trnava-live.sk/2018/11/26/na-druzbe-sa-chysta-vystavba-18-stojisk-s-polopodzemnymi-kontajnermi/
05. december 2018

Silvia Brezovská

Kontajnerové státie

Zdravím Vás, som sklamaná s prístupu ľudí ktorý nám ničia kvalitu života, neviem kto naprojektoval kontajnerové stojisko do vnútro bloku obytných budov. Budeme sa pozerať na neporiadok okolo nich, plus to ako vietor rozfúkáva bordel po celej našej zeleni a detskom ihrisku? Určite by sa našlo vhodnejšie miesto len nikomu sa hľadať nechcelo...
06. december 2018

Stanislav

Nadväzujem na komentár p. Brezovskej, vhodné miesto na kontajnery bolo určené, stačí si kliknúť na odkaz v príspevku Matúša G. Prečo sa nerealizovala drobná stavba v súlade s dokumentáciou je otázka na zodpovedného pracovníka na mestskom úrade. V každom prípade niekto zlyhal, buď objednávateľ - mesto Trnava, alebo realizujúca firma. S trochou irónie konštatujem, že je predsa jednoduchšie stavať na zelenej lúke, ako pred výstavbou urobiť búracie práce a presné vytýčenie inžinierskych sietí, v tomto prípade vodovodu. Osadenie kontajnerov na mieste určenom v projekte bolo možné aj za dodržaní ochranného pásma prívodu vody do areálu Lokomotívy. Takže nám mesto Trnava umožní pri každom pohľade z okna obdivovať úžasnú malú architektúru v podobe polopodzemných kontajnerov, ktorá určite vylepší vzhľad spoločného dvora. Dúfam, že po týždni, toľko je tento podnet vyvesený, už bude konečne určená zodpovednosť a niekto sa s problémom začne zaoberať, lebo ako nebola zmenená projektová dokumentácia je realizovaná stavba podozrivo blízko k označeniu čiernej stavby.
07. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
poloha pre osadenie polozapustených kontajnerov sa vyberá podľa dochádzkovej vzdialenosti a podľa polohy podzemných inžinierskych sietí. V mnohých prípadoch nie je možné osadiť polozapustené kontajnery na pôvodné stojiská preto, že pod terénom prebiehajú rozvody verejného osvetlenia, plynu alebo iných sietí. Ďalším parametrom pre výber lokality je dopravná obslužnosť – nové kontajnery vyprázdňuje auto s mechanickou rukou, ktoré potrebuje dostatok priestoru na manipuláciu.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
07. december 2018

Stanislav

Dobrý deň,
v odpovedi som sa dozvedel iba to čo má vo všeobecnosti zohľadňovať osadenie kontajnerov. Predpokladám, že toto všetko projektová dokumentácia v prípade osadenia stojiska na ulici J. Slottu 41 dodržala. Ale odpoveď na otázku aký je konkrétny dôvod na zmenu osadenia stojiska č. 17 na iné miesto ako bolo projektované daná nebola. Aké sú inžinierske siete ktoré prekážali osadeniu podľa projektu? V teréne je vytýčený iba vodovod, ktorý sa dal pri realizácii ľahko zohľadniť. Prosím o konkrétnu odpoveď, odpoveď samosprávy je všeobecná a nič nehovoriaca.
26. marec 2019

Ivana

Na týchto komentároch ma zaujalo najmä to, že v tom istom vnútrobloku ste predsa mali klasické kontajnery o 50 m ďalej. Odtiaľ nerozfúkavalo neporiadok, neznižovali cenu bytov ani nešpatili okolie. ? Vopred díky za odpovede. https://www.google.sk/maps/@48.3777529,17.6036003,3a,60y,4.9h,60.23t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJYr-7uEZdbdyaGBU36jZqw!2e0!7i13312!8i6656

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania