Poľadovica v TT

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Dňa 1.12. Zasnežené, zamrznuté chodníky od Lincianskej po centrum mesta. Centrum pešia zóna jeden ľad. Ako môže niekto organizovať spol. akciu v strede mesta a nezabezpečí bezpečný prístup na ňu? Hazarduje so zdravím občanov. Kto zabezpečuje zimnú údržbu v meste Trnava? Foto neaktuálne

02. december 2018

ondrej

V ten den som videl spadnut 3 ludi, bolo to dost nebezpecne...
03. december 2018

Peter

dobry podnet, zaujimalo by ma, ako ma Trnava riesenu zimnu udrzbu. Chodniky boli po prvom snezeni ako sklo. Ak sa nemylim, mesto musi uz udrziavat aj chodniky prilahle k inym ako mestskym nehnutelnostiam. Hlavne chodniky na sidlisku som videl sypat v nedelu poobede. Bocne a tie medzi rodinnymi domami neposypal doteraz nikto. Taka perlicka - cesty posypaval Ford ranger od Stefe tak, ze isiel stredom cesty - po ciare. Rozmeracie zariadenie ma rozptyl cca 1,5 mestra. Staci toto na cesty?? To je dobre tak na chodnik. Zda sa, ze ak viac nasnezi, bude v Trnave o zabavu postarane.
03. december 2018

jozef

Stefe zisk 570 tisíc € r. 2017 takže môžu v kľude investovať aj riadne zaplatiť pracovníkov v sobotu Trojičné jeden ľad a to len začala zima, všetky škody by som dával k náhrade mestskému úradu či Stefe, som zvedavý ako stihnú chodníky pred rodinnými domami , nechajme sa prekvapiť.
03. december 2018

Micro

Náhrada škôd možno bude nižšia ako čistenie chodníkov...
03. december 2018

Mária

Ja som zase prekvapená z toho, ako dôsledne ľudia dodržiavajú legislatívu, keď sa im to hodí. Zrazu, ako nemusia odpratávať sneh a ľad spred svojich domov, tak si ani pred svojim vlastným domov nikto neodhrnie a neposype. To fakt je taký problém posypať si chodník pred vlastnou nehnuteľnosťou?! (samozrejme, nehovorím o starých a nevládnych ľuďoch). Ešte minulý rok som normálne bola schopná prejsť po chodníku na našej ulici, lebo všetci mali pri poľadovici posypané a včera ani jeden dom (okrem nášho). Nestarať sa o priestor hneď za vlastným plotom je tak slovenské!
03. december 2018

Micro

Presne! Nestarať sa o vlastný majetok je také mestské... A to nemyslím iba chodníky.
03. december 2018

Citizen

Maria suhlasim , kazdy sudny clovek si ale podla mna nadalej pred svojim odprace ide skor o to ,ze uz nebudete pri roznych poistnych udalostiach moct byt posudzovana ako vinnik kedze doteraz to bolo tak, ze ste bola zo zakona povinna starat sa o mestsky majetok pred vlastnym domov cize podla mna to bola spravna legislativna zmena smerujuca k ochrane obcanov.
04. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
situácia bola monitorovaná v priebehu dňa 1. 12. 2018 viackrát. V dopoludňajších hodinách sa na chodníkoch nachádzala tenká vrstva snehu a chodníky boli schodné.
Pri ďalšej podvečernej kontrole, ktorú vykonal pracovník spoločnosti Stefe, bol zaznamenaný ojedinelý výskyt zľadovatených úsekov, avšak z bezpečnostných dôvodov (množstvo návštevníkov v centre) nebolo možné zabezpečiť strojné posýpanie. Posyp bol zrealizovaný ihneď po ukončení predajnej doby, keď už sa v centre nenachádzali návštevníci.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
04. december 2018

Micro

A čo zvyšok mesta?
04. december 2018

Peter

zvysok mesta sa moze strcit, to nie je tak na ociach a ten jeden pracovnik Stefe cby to aj tak nestihol posypat :-) Dufam, ze bude slaba zima.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania