Premnozene potkany

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Jozef Šúst 11. novembra 2013

Dobry den, na ulici Juraja Slottu pri smetiakoch su uz dlhsiu dobu premnozene potkany. Neni to jeden ci dva potkany, ale cela kopa. Clovek ich moze pozorovat nonstop, ked ide okolo. Prosim vas o urychlene riesenie, kym sa este nikomu nic nestalo, s tymyo si ako obcania svojpomocne nepomozeme. Dakujem

12. november 2013

Ivana

Je to tam fakt hrozne, vybehuju z toho kanala /na foto je tam prave znacka/ na kraji cesty a okolo krikov je plno dier. Je ich tam tolko, ze sa daju vidiet prakticky vzdy ked chvilu pockate, ked prechadzate okolo.
14. november 2013

Palo

je to tam hrozne, otazka casu, kedy niekoho tie potkany pokusu.
15. november 2013

jozin

od vyjadrenia pana ovorcu rpesli uz dva mesiace a operativne riesenie v nedohladne. Rozkopavky potrubi uz davno skoncili.
http://www.trnavskyhlas.sk/c/11315-nechutne-video-na-druzbe-sa-veselo-premavaju-potkany.htm
15. november 2013

Ivana

no jasne, ze rozkopavky, vsak tam boli normalne potkany takto isto aj pred tym, nez zacali rekonstruovat potrubia... minuly rok rovnako ako tento
15. november 2013

Flego

Teda videl som už všeličo, ale toto video je vážne sila, a ešte väčšia sila je ako "mesto bude na situáciu operatívne reagovať" vyjadrenie hovorcu je totiž z 20. septembra. To snáď ani nemôže byť pravda, už aby boli voľby!
18. november 2013

jozin

Presiel tyzden, od podania podnetu. Stav ostava nezmeny. Mesto stale bez vyjadrenia.
18. november 2013

Odkazprestarostu.sk

2Jozin: Je v záujme mesta aby odpovedalo čo najskôr - rýchlosť odpovede/riešenia je jedným z kritérií hodnotenia samospráv. Pokiaľ však neodpovie do 30 dní bude podnet označený za neriešený.
Peter Bročka
Administrátor OPS pre mesto Trnava
18. november 2013

jozin

To je jasne., ale tak z urciteho pozorovania ako to tu funguje a ich priemerna rychlosti. Ak by s tym chceli nieco spravit uz by odpovedali. Ale v poslednom obdobi na neprijemnejsie podnety vobec nereaguju (vid cyklochodnik pri hrubom kostole), ani tym starym znamim, ozveme sa..... Skoda.
18. november 2013

Ivana

jj skoda, od leta to nejak nejde, aby to tu neskoncilo ako v Ziline :/ osobne ma to dost mrzi, najma ked sa jedna o menej narocne podnety, ktore ostanu uplne bez odpovede, teda tento je zrovna narocny, o to pokoj.
18. november 2013

Peter Bročka

Tu je problém o to horší, že je dlhodobo zo strany mesta ignorovaný. Resp. to, čo navrhuje mesto problém nerieši.
V celkovom prístupe k portálu sme na tom zatiaľ stále nadštandardne. Súhlasím s Vami, že sú podnety, pri ktorých len zakrútim hlavou. Napr. https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/5894/nevzhladne-znacenie na tento podnet sa už dávno odpovedalo médiám. V tomto konkrétnom prípade ide o jasný trucpodnik radnice.
18. november 2013

Flego

Toto je náročný podnet Ivanka? Veď stačí len zdvihnúť telefón a objednať deratizačnú firmu, to je celá práca ktorú musí mesto urobiť, ostatné je už starosťou deratizátora.
18. november 2013

Flego

PS: dúfam, že nedajú odpoveď, že peniaze na deratizátora sa pokúsia zahrnúť do rozpočtu na rok 2014, prípadne 2015
18. november 2013

Peter Bročka

Z toho čo som pochopil od ľudí z blízkosti tohto miesta, klasická "deratizácia" jedom asi nebude/nebola účinná - v smetiakoch je "jedla" viac ako dosť. V kríčkoch, ktoré smetiaky obklopujú je veľké množstvo dier a budova výmeničky, na tom asi nebude oveľa lepšie.
18. november 2013

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. O jeho riešení vás budeme informovať.

Gmitterová, ÚKaM
18. november 2013

Flego

Vyničiť takú veľkú kolóniu potkanov asi nebude práca na jeden deň, ale ak by mesto "operatívne zareagovalo" už toho 20.septembra, keď to komentoval hovorca, dnes ich už mohlo byť o polovicu menej. Od mesta sa naozaj neočakáva nič iné len objednať deratizátora. Nájsť správne riešenie je už starosť odborníka.
18. november 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Stojisko na Ulici J. Slottu bolo vo štvrtok 14.novembra 2013 skontrolované pracovníkom odboru dopravy a komunálnych služieb spoločne s deratizérom. Do všetkých dier boli vložené návnady, ktoré je potrebné obmieňať. Firma .A.S.A. bola upozornená na vyčistenie stojiska a odstránenie nahrnutej hliny. Po dvoch týždňoch bude otrava opäť doplnená.

Odbor dopravy komunálnych služieb
18. november 2013

Ivana

jj bezna deratizacia bola na jar, ale to vobec nefunguje, je to tam treba cele prerobit+ blizkost kanala + sikovnost potkanov, nebude to take lahke :)
18. november 2013

Flego

Ak bude najhoršie, mám yorkshirskú teriérku, na potkanov je veľmi ostrá a vbehne aj do nory :-)
10. január 2014

Ivana

cez vianocne sviatky tam pobehoval 1 bojovník nepriatela, ale mozno to bola vojnova sirota, lebo bol dost maly, kazdopadne este sme nevyhrali, stale tam byvaju
13. január 2014

jozin

Dobry den,
stav s postkanmi sa viditelne zlepsil, no zova zacinaju vyliezat. Chcem sa spytat, ci sa este porkacuje v pravidelnej zvysenej deratizacii alebo ako su plany. Dakujem za odpoved.
19. február 2014

jozin

Dobry den,
stav potkanov sa znova blizi do stavu spred 18 novembra. Uz na minulu aktualizaciu podnetu ste ako mesto neodpovedali, ako vyzere sucasny plan v ich odstraneni? Boli tam deraziteri vobec viac ako jeden krat?Co tak presunut stojisko dalej od teplej vymenicky?
29. marec 2014

brano

Dnes som mal možnosť na uvedenom mieste vidieť znovu pár kusov vypasených potkanov. Na inšpiráciu ako sa ich možno zbaviť prikladám link http://www.ifauna.cz/archiv/rocnik/14/cislo/19/clanek/2212/jak-jsem-hubil-potkany/?r=ruzne Možno sa kompetentní zamyslia a skúsia aj túto metódu
10. apríl 2014

Flego

Tento týždeň beží v magazíne MTT reportáž o tomto stojisku. Všetko len žvásty o tom ako sa to nedá. Nikoho netrápi, že desiatky ľudí chodia denne na toto stojisko so smetím a môžu sa nakaziť. Naozaj bude mesto stále len trepať do vetra a čakať až tu niekto vážne ochorie? Veď ide o zdravie občanov, tak treba rýchlo skúšať všetky dostupné spôsoby likvidácie potkanov. Aj tie najextrémnejšie kolónie sa dajú vyničiť len treba chcieť.
25. apríl 2014

Flego

Aj tie potkany sú už zúfalé z tejto situácie - dnes tam leží taký krásne vypasený rozfašírovaný uprostred cesty. Asi mu z toho premnoženia hráblo a hodil sa pod auto....
01. máj 2014

FG

Zda sa ze niekto sa tym uz zacal zaoberat. Cez vikend som siel okolo a niekolko kuskov lezalo hore bruchom, par dni nato tam vsak lezali stale. Predpokladam, ze pokial sa to tam poriadne neuprace a asi aj nedstrania kriky, novy "najomnici" si zgustnu na svojich kolegoch a bude ich tam opat kopa.
14. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
všetky podnety týkajúce sa potkanov z portálu www.odkazprestarostu.sk sme zaevidovali a na miestach vykonali deratizáciu.
Napriek tomu, že deratizácia sa uskutočňuje opakovane v dvojtýždňovom intervale, môže sa stať, že časť populácie škodcov prežije. Preto, ak pozorujete vo vašej lokalite zvýšený výskyt hlodavcov, napíšte nám o tom priamo na [email protected] alebo [email protected].
Vopred vám ďakujeme za spoluprácu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania