Fajčeie na zastávke MHD

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Matúš 14. marca 2019

Dalo by sa niečo urobiť s obrovským množstvom fajčiarov na nástupišti MHD pred železničnou stanicou? Pokiaľ viem, fajčenie na zastávkach je porušením zákona 377/2004 Z. z.
Mám tým na mysli spoluprácu policajných zložiek či mestských, ak je v ich kompetenciach pokutovať za tento skutok, alebo štátnych, ktorí už sice vykonávajú hliadkovaciu činnosť v objektoch stanice ale zjavne za iným účelom. Ďakujem

14. marec 2019

natare

Ja som na tento problém upozorňovala niekoľkokrát, dokonca som upozornila na to hliadku polície, ktorá sedela v aute na tom malom parkovisku vzadu. Poslali ma niekam, že veď nefajčia v prístrešku a že to vlastne nie je ani v ich kompetencii.
15. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s obsahom podnetu budú oboznámené hliadky mestskej polície, ktoré zamerajú pri hliadkovej činnosti pozornosť na opísané protiprávne konanie.

Kto? Mestská polícia mesta Trnava

Mestská polícia mesta Trnava
15. marec 2019

Robo

natare, môžete sa sťažovať na Odbore železničnej polície, ak je pravda čo píšete. Tí policajti majú zjavne problém aj s bezdomovcami a inými individuami, pretože tam denne smrdia a obťažujú cestujúcich! Alebo ani verejný poriadok nepatrí do ich kompetencií? Nech si prečítajú §9/ods. 1, písm. f - Zákon 377/2004 o ochrane nefajčiarov. Tam je vymedzené, kto vykonáva kontrolu tohoto zákona! Takže treba volať aj 158. Sú tam najbližšie a najrýchlejšie!
17. marec 2019

natare

Veď práve, bola to hliadka štátnej polície, ktorá tam parkuje pravidelne. Keď som si chcela poznačiť ich služobné číslo nasadli do auta a odišli. Evidentne sa tam zašívali.
18. marec 2019

Gabriela

Policia nechce mat nic ani s Romkami, ktore na stanici obtazuju ludi... Dve strazia a dve pytaju peniaze, alebo pozeraju, kde co .....
05. apríl 2019

Matúš

Prešiel skoro mesiac a nič sa nezmenilo a nespozoroval som ani jednu hliadku polície.
Na druhej strane sa ľuďom nečudujem, veď popolníky sú rovno na nástupišti.
03. apríl 2024

Matúš

Dobrý deň, je tu nejaký posun?

To treba ozaj za každým volať policajtov? Veď ma vysmejú.

Za tých 5 rokov od nahlásenia podnetu, a skoro dennému navštevovaniu ŽST, som videl hliadku MsP len 1x (slovom: jedenkrát). A aj to riešila bezdomovcov a nie fajčenie.

Hliadka štátnej polície (pravdepodobne príslušníci žel. polície) sú tam častejšie, ale väčšinou sa skôr pohybujú v interiéri stanice (na poschodí v čakárni) alebo potom hliadka sediaca v aute buď na parkovisku alebo pri výjazde autobusov zo stanice a pokutujú vodičov, ktorí porušili zákaz vjazdu okrem BUS.

Ako som písal vyššie nenapomáhajú ani koše s popolníkmi. A tie cedulky na stĺpoch sú už dotrhané rovnako ako zákon ktorý je ignorovaný samosprávou.

Viete prosím zjednať nápravu? Trebárs aj rozdávaním letákov fajčiarom na zastávkach, že porušujú zákon, že riskujú pokutu, že ničia zdravie sebe ale najmä iným... Mesto investovalo do letákov na rôzne, podľa mna zbytočnosti, tak pár kusov na dobrú vec nemôže byť taká príťaž.

Alebo treba ozaj medializovať neschopnosť Mesta Trnava? Hlavne že sa kazdoročne chválite výsledkami v riešení podnetov z tohto portálu a ocenením Zlaté vedro na sociálnych sieťach... to Vám ide.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania