Ulica Tamaškovičova-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Beáta Melišková 19. marca 2019

V dome, ktorý sa nachádza v areáli nemocnice pri hlavnej ceste na Tamaškovičovej ulici č. 5 prebieha rekonštrukcia. V okolí domu sa nachádza rôzny stavebný odpad-železo, tehly... Hneď za betónovým plotom je vykopaná hlboká jama, v ktorej sú okrem neustále pribúdajúcich PET fliaš, nahádzané uviazané igelitové tašky s odpadom, ktorého pôvod sa cez tašku nedá identifikovať. Tento odpad určite nepatrí do jamy vykopanej v zemi, ale minimálne do kontajnera, ak nie do spaľovne. V prílohe zasielam foto, kým jamu niekto potichu nezahrnie aj s odpadom.

01. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vlastník pozemku, na ktorom sa realizuje povolená výstavba, doložil 29. marca 2019 fotografie o odstránení jednorázových plienok, ktoré na pozemok stavebníka prehodil cez plot neznámy páchateľ.
Kto? Súkromný vlastník

Odbor stavebný a životného prostredia
11. jún 2019

Beáta Melišková

Ulica Tamaškovičova-neporiadok a odpadky-čierne skládky

V areali nemocnice pri rozostavanom objekte je okrem stavebneho odpadu znova nahadzany vo vykopanej jame aj odpad v igelitovych vreckach, ktory do jamy urcite nepatri. Tento problem sa opakuje, majitel ocividne nepochopil predosle upozornenie. Vyhovorka typu, ze to prehadzuju zvonka je smiesna.
12. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako je už uvedené, v podnete ide o súkromný pozemok, na ktorom stavebník realizuje riadne povolenú stavbu. Tieto odpady nemajú nič spoločné so stavbou a stavebným odpadom. Majiteľ pozemku uviedol, že im odpad cez plot pravidelne niekto hádže. Udalosť je nahlásená na polícii, keďže ide o opakovanú zámernú činnosť. Realizátor stavby bude postupovať v zmysle pokynov PZ SR.
Kto? PZ SR

Odbor stavebný a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania