Poriadkumilovný bezdomovec

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Flego 01. decembra 2013

Na Mozartovej ulici hneď vedľa zberného dvora sa nachádza veľmi netypické obydlie bezdomovca. Je pekne upravené a v okolí sa nenachádzajú žiadne odpadky typické pre obydlia asociálov. Zdá sa že dotyčný je na ulici nový a ešte nestratil kultúrne návyky.
Nejde mi o to aby bolo obydlie odstránené, pretože ako sa zdá jedná sa o slušného človeka, ktorý sa snaží neobťažovať okolie. Skôr by som chcel poprosiť, či by sa ho nepokúsila kontaktovať sociálka, možnože by sa mu dalo pomôcť.

05. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za váš podnet.
Bezdomovca a miesto, na ktorom sa nachádza, sme nahlásili na referát sociálnej pomoci občanov. Zároveň pripájame informácie, ktoré určite využijú všetci, ktorí chcú bezdomovcom pomôcť.

Čo robiť, keď nájdeme bezdomovca, ktorý súrne potrebuje pomoc?
Ak práve nepotrebuje najviac zo všetkého neodkladnú lekársku starostlivosť, ale jeho osud nám aj tak nie je ľahostajný, počas pracovného dňa môžeme pre neho hľadať pomoc na mestskom úrade na tel. čísle 033/32 36 167 alebo na e-mailovej adrese [email protected]. Cez deň aj v noci môžeme informovať mestskú políciu na čísle 159, resp. 033/32 36 401, štátnu políciu na tel. čísle 158, Trnavskú arcidiecéznu charitu na tel. čísle 0948 091 011, e-mailom na adresu [email protected] alebo na ďalšie adresy uvedené na www.charitatt.sk.

Jana Gmitterová, ÚKaM
05. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájame aktualizáciu:
Podľa informácií z referátu sociálnej pomoci občanov bol bezdomovec preverený v spolupráci s Mestskou políciou v Trnave. Referát sociálnej pomoci občanov jeho totožnosť pozná, možnosť prespávať v nocľahárni odmieta. Napriek tejto skutočnosti sľúbil, že v najbližších dňoch príde na referát sociálnej pomoci občanom MsÚ v Trnave, kde mu budú opäť poskytnuté rady a pomoc.

Jana Gmitterová, ÚKaM
05. december 2013

Flego

Veľmi ma prekvapilo, že sa nejedná o nováčika, ale o skúseného bezdomovca. Jeho príbytok mi pripadal na rozdiel od iných veľmi kultivovaný. Zdá sa, že nemôžeme všetkých bezdomovcov hádzať do jedného vreca, nájdu sa aj taký, čo svojou prítomnosťou neobťažujú okolie.
Každopádne veľmi pekne ďakujem za záujem a za pomoc. Myslím, že podnet splnil svoj účel a môžeme ho považovať za vyriešený.
07. december 2013

Flego

Rozhodol sa zostať na ulici, ale čistotu okolo bydliska si udržuje. Naozaj neobvyklé :-)
16. január 2014

Flego

Obydlie je aj po dlhšom čase stále pekne udržiavané. Teraz je ráno a posteľ má pekne ustlanú, lepšie než sme mávali my na vojne :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania