Ulica Rázusova-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
silvia 10. apríla 2019

Dobrý deň,
na základe čoho bola umietnená na Rázusovej ulici dopravná značka Zákaz zastavenia okrem zásobovania prevádzky?
Majú aj iné prevádzky alebo obyvatelia centra rezervované parkovacie miesta?Kedy bude zavedená parkovacia politika v centre ako to býva aj v iných mestách? O parkovacej politike na sídliskách a vyhradení parkovacích miest pre byty na sídliskách sa hovorí už niekoľko rokov. V centre obyvatelia môžu platiť, to je určite super, ale prísť večer domov s tým, že na ulici, pre ktorú má obyvateľ vydanú parkovaciu kartu(a týka sa to aj priľahlých ulíc), nie je kde zaparkovať, je ešte úžasnejšie.
Hlavne že sa rezervujú parkovacie miesta pre prevádzku, ktorá je ešte staveniskom aj s lešením. Bez kolaudácie, bez schválenia RUVZ, ale 3 parkovacie miesta už sú rezervované.Ďakujem

12. apríl 2019

erik

vzadu sa buduje pristavba , tak mozno preto je tam znacka
16. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava parkovacie miesta na svojich pozemkoch nevyhradzuje a táto značka nehovorí nič o vyhradení parkovacích miest. Dokonca nehovorí ani nič o parkovaní, iba o zastavení. Stanoviská k dopravnému značeniu sú v kompetencii dopravného inšpektorátu.
Parkovacia politika v centre, teda regulácia parkovania, funguje už niekoľko rokov a jej nástrojom je práve regulácia spoplatnením. Dovolíme si upozorniť, že v žiadnom meste nezaručuje zakúpenie parkovacej karty okamžitú a neustálu dostupnosť voľného parkovacieho miesta.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
16. apríl 2019

silvia

Dobry den mila samosprava, takze kto moze zaparkovat na 3 parkovacich miestach v centre oznacenych touto dopravnou znackou? Oni su tou znackou vyhradene pre prevadzku. Ak nechapete vyznam dopravnych znaciek, tak sa prosim opytajte na dopravnom inspektorate, ktory vam urcite rad vysvetli vyznam tejto dopravnej znacky aj dodatkovej tabule.
Maju aj ine prevadzky takto vyznacene parkovacie miesta?
Maju aj rezidenti vyhradene parkovacie miesta? Takymito istymi znackami?
16. apríl 2019

Juraj

Parkovat nemozu, len zastavit.
16. apríl 2019

silvia

Ale zastavit tam mozu len vozidla zasobujuce prevadzku.
1. prevadzka tam nie je ziadna, je to stavenisko.
2. ziadne ine vozidlo ako zasobovacie vozidlo prevadzky tam nebude moct ani len zastavit, nie to este parkovat. Takze v centralnej mestskej zone budu utekat peniaze za 3 parkovacie miesta.
16. apríl 2019

Juraj

Parkovat tam moze hocikto, takze neviem konkretne ako sa to nejakeho obcana dotyka. A prevadzka sa chysta pokial viem.
16. apríl 2019

Juraj

*parkovat = ako osobne auta, nie zasobovanie
16. apríl 2019

Juraj2

Značka B34 zakazuje zastavenie, ale samozrejme aj státie. Ako inak sa dá zaparkovať bez toho, aby som zastavil a teda porušil túto značku. Mesto teda prišlo o parkovacie miesta. Lebo parkovať je povolené len tam, kde je povolené státie a v centrálnej zóne musí byť aj vyznačené. Výnimku tu má len zásobovanie prevádzky. A len majiteľ prevádzky si určí, kto je jej zásobovanie. Teda mesto odovzdalo parkovacie miesta v centrálnej A zóne majiteľovi prevádzky. Gratulujem odboru územného rozvoja a koncepcií, ktorý odpovedali, že je vlastne všetko v poriadku. Predpokladám, že si v databáze parkovacích miest v A zóne pracovník odboru neodpísal 3 parkovacie miesta. Ak áno, tak sa ospravedlňujem. Poprosím teda odbor o oficiálnu informáciu o počte parkovacích miest na Rázusovej ulici pred a po osadení tejto značky.
16. apríl 2019

silvia

Presná definícia používania tejto značky znie takto: „Značka Zákaz zastavenia (č. B 34) sa používa v prípade, keď by zastavenie vozidla mohlo s prihliadnutím na dané dopravné podmienky výrazne ohroziť̌ bezpečnosť̌ cestnej premávky alebo narušiť̌ jej plynulosť̌." (II. diel Prílohy k vyhláške č. 9/2009 Z. z.)
Su na Razusovej ulici take podmienky, ze bolo potrebne osadit na existujuce parkovacie miesta tuto znacku?
Pre vozidla stavby existuju aj ine dodatkove tabule a povinnost zebezpecit bezpecny priechod pore chodcov, vid napr. nova stavba na Paulinskej ulici alebo osadzenie dlazby na Paulinskej pri mestskom urade.
Tu sa darovali 3 parkovacie miesta prevadzke, ktora este neexistuje a je staveniskom. Aby prevadzka mohla byt oznacena ako prevadzka, musi byt ohlaseny zaciatok prevadzkovania na mestskom urade - bolo toto oznamenie dorucene na mestsky urad? Aby prevadzka mohla byt pouzivana ako prevadzka, musi sa k tomu vyjadrit aj RUVZ, vyjadril sa? Je to este stavenisko, zrejme nema kolaudaciu a uz je to prevadzka? Myslim, ze trochu viac kiksov ako je obvykle.
05. september 2019

silvia

Milášikovia, neviem čo sa stalo, tá značka ZMIZLA. Asi ju niekto uniesol, normálne tomu nemóžem uverit. Nemusíte už ništ riešinkať, nechajte sedieť riťuše na stoličkách a móžete to zacvorit. Ale ked budem mať viacej času, opýtam sa policajtov, čo tá značička vóbec vyjadruje a dám vám vedieť, nech si značky nevykládame šelijak.
18. september 2019

Alena

Ľady sa pohli ! Silvia, no super - Vaša snaha nebola až taká márna, ako sa zo začiatku zdalo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania