Ulica Ferka Urbánka-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo bez EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Romanko Cihlička 15. apríla 2019

Za úradom Práce a Rodiny s nachádza Parkovisko kde sa nachádza Dlho odstavené poškodené VW GOLF BEZ ŠPZ BEZ TK EK Do 1/2019

16. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas a dokonca ani skutočnosť, že vozidlo nemá platnú technickú a emisnú kontrolu, nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta. Skutočnosť, že vozidlo nemá platnú TK je v rozpore so zákonom, a v takomto prípade je kompetentný konať Okresný úrad v Trnave, ktorý vedie príslušné evidencie a držiteľom vozidiel bez TK ukladá pokuty.
Na základe podnetu sme vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z predmetného priestranstva, ktoré je označené ako súkromný pozemok.

Mestská polícia mesta Trnava
31. máj 2019

Romanko Cihlička

Vozidlo sa posunulo o pár metrov smerom dozadu ku Garážam ....
13. august 2019

Romanko Cihlička

Dňa 9.08.2019 Sa tam vozidlo nenachádzalo podnet je vyriešený.....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania