Ulica Nerudova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
nie je dôležité či? 15. apríla 2019

prosím, kedy sa začne riešiť problém "záhradiek". Všetky výjazdy polície, hasičov idú z našich daní . Pozemok má majiteľa!

16. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nie sme si istí, či môžeme zadávateľovi podnetu v niečom vyhovieť, resp. akým spôsobom by podľa neho malo Mesto Trnava riešiť vznik požiaru na súkromnom pozemku. Obávame sa, že mesto ako orgán verejnej moci nemá dostatočné kompetencie prinútiť majiteľa pozemku plniť si povinnosti vlastníka v tejto oblasti.

Mestský úrad v Trnave
16. apríl 2019

marika

riešiť treba problém s bezdomovcami , prostitútkami a feťákmi, ktorí tam majú akési prechodné bydliská ..... / tí sú zodpovední za neustále výjazdy polície a hasičov/.
17. apríl 2019

Patrik

súhlasím s Klárou...
24. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pozemky známe ako „Zemanov sad“ nie sú vo vlastníctve mesta Trnava, preto nie sú považované za verejné priestranstvo.
Na základe podnetu tam mestská polícia 16. 4. 2019 vykonala ohliadku a skonštatovala, že v predmetnej lokalite nič nehorí. Z dostupných informácií sme sa však dozvedeli, že tam bol 15. 4. 2019 v dopoludňajších hodinách spozorovaný dym, tak ako je uvedené na fotografii k podnetu.
K problematike Zemanovho sadu sa Mesto Trnava vyjadruje už niekoľko rokov a daný stav bol niekoľkokrát prejednávaný na majetkovej komisii a následne na mestskom zastupiteľstve.
Mesto Trnava je v kontakte s majiteľmi pozemkov a daný stav sa snaží riešiť. V súčasnosti sme posledný listom odoslaným 16. 4. 2019 informovali o postupe rokovaní Mesta Trnava s vlastníkmi pozemkov nazývaných Zemanov sad zástupcu užívateľov záhradkárskej osady Skloplast II v Zemanovom sade.
Kto? majitelia pozemkov

Odbor právny a majetkový
19. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet bol vyriešený, aktuálne v lokalite prebieha výstavba.
Kto? odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.