Chaos po spoplatnení parkovísk

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Flego 14. decembra 2013

Je piatok 11,20 hod. Ulice v okolí Bernolákovej brány - Hodžova, Študentská, Kalinčiakova - sú preplnené do posledného miestečka, ale na platenom parkovisku na Hospodárskej parkujú v tom istom čase len tri autá.

15. december 2013

Eduard

No a potom ani autobusy sa ledvaj mestia tade ale ved hlavne ze su volne parkovacie miesta ved podla Mesta neislo o to aby si nabalili bankovy ucet z parkovneho ale o to aby si ludia mohli bezproblemovo zaparkovat v centre mesta.
15. december 2013

pedro

"Hlavným cieľom tohto návrhu nie je zisk, ale je regulácia statickej dopravy v centre. Nie je možné, aby stovky ľudí parkovali v absolútnom centre mesta od rána do večera, ako je tomu v súčasnosti,” pripomenul viceprimátor Bystrík Stanko.

Podla policajta Bystrika je teda ovela lepsie ked auta stoja a blokuju pruh 2prudovej cesty ako keby stali na parkovisku. Pripadne ked stoja HC auta Trnavskym obcanom pred domom a blokuju im moznost parkovat. Zadarmo. Pri stavbe novych budov je predpis na pocet parkovacich miest, ale ten asi nerata s takymito vozidlami.

A ono v centre ajtak tie auta stoja od rana do vecera.

Aby sme neboli nakoniec prekvapeny spravou, ze na nevyuzivanom parkovisku bude stat nova budova a ze mesto odpreda pozemok za 1 Euro
15. december 2013

Flego

Trnavčana už neprekvapí vôbec nič, ani ten chaos čo vznikol po predaji parkoviska pri amfiku bez akejkoľvek náhrady parkovacích miest. Do Billy sa nedá dostať, na Hlbokej je to na mašľu. Ak si niekto myslí, že tieto autá sa onedlho odsťahujú do platených garáží v City Arene, tak sa veľmi mýli. Kto z tých stoviek ľudí, čo pracujú v CMZ dá euro na hodinu na 8-9 hodín denne, 5 dní v týždni? Problém s parkovaním sa jednoducho hodil na obyvateľov ulíc okolo CMZ a ak sa niekto ohradí, že nemôže doma zaparkovať, tak mu mesto odpovie, že parkovisko pred jeho bytovkou je mestské a nie jeho súkromné.
15. december 2013

robo

ja co viem tak v arene bude lacnejsie parkovanie , normalne mas prve 4 hodiny zadarmo a potom platis. to ze doobeda parkuju auta pred mojim barakom je mi jedno, ked tam doobeda ajtak niesom. spoplatneniw hentoho maleho parkoviska bola ale hlupost .
20. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Parkovanie je určené VZN č. 400 a 418. Zmenu VZN môžu odhlasovať len poslanci mestského zastupiteľstva. Preto vám odporúčame obrátiť sa so svojim podnetom aj na poslancov vašej mestskej časti http://www.trnava.sk/sk/clanok/vybory-mestskych-casti.


Odbor dopravy a komunálnych služieb
20. január 2014

Flego

Nuž, keď naši poslanci odhlasovali, že je to takto v poriadku, kto som ja, aby som tvrdil, že nieje :-) Len pre informáciu, toto parkovisko bolo pôvodne VZN 400 spoplatnené 50 centov/hod, od 1.7.2013 poplatok novelou VZN 418 znížili na 20 centov/hod.
03. február 2014

adina

Bývam na Hospodárskej 7 -9 ,denne chodím okolo parkoviska na ktorom stoja 2 - 4 autá To čo schvália poslanci nie vždy musí byť správne O tom ,že toto parkovisko by nemalo byť platené si myslí veľa ľudí čo tu bývajú Ved prísť domov z práce po 14 hodine a zaparkovať pri činžiaku je úplne nemožné Kto takto rozhodol by sa mal vážne zamyslieť nad či to je naozaj správne
13. apríl 2014

Flego

Do volieb zostáva pol roka, tak pánov poslancov nebudeme rušiť. Majú dosť práce s predajom pozemkov v nemocnici, pumpou na Kopánke, City Arénou. cestou cez lesopark, výstavbou na vodnom zdroji, parkovacím domom, búraním Coburgovej a inými kšeftami..... Zvolíme radšej takých čo pracujú pre ľudí aj z vlastnej iniciatívy.....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania