Ulica Kollárova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Igor 24. apríla 2019

Reagujem opätovne na nezmyselnú značku zákaz zastavenia pred železničnou stanicou.Nechápem,prečo mesto neustále klame,že mestskí policajti nepokutujú značku zákaz zastavenia.Robím na stanici,tak to stále pozorujem a je mi z toho zle,keď vidím niektorých vodičov ako niekoho len čakajú alebo práve vysadili a dostávajú za to hneď pokutu.Aspoň na Veľkonočný pondelok si mestskí policajti mohli dať pokoj!Ľudia len krútia potom hlavou.Slečne dali pokutu 20 euro len za to,že niekoho čakala v aute!V článku na MY Trnava z 21.3. si priam odporujete a hlavne klamete!To máte málo vybraných pokút?

26. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle § 2 ods. 2 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov sa za zastavenie považuje uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo na vystúpenie prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie alebo zloženie nákladu. Za státie sa považuje uvedenie vozidla do pokoja na dlhšie, ako je čas dovolený na zastavenie.
Trváme na tom, že príslušníci mestskej polície dostali pokyn nepokutovať na parkovisku pred železničnou stanicou vodičov, ktorí na parkovisku zastavia, teda tých, ktorí na parkovisku uvedú vozidlo do pokoja za účelom urýchleného nastúpenia alebo vystúpenia prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie alebo na zloženie nákladu. Vedeniu mestskej polície nie je známy jediný prípad, kedy by sa príslušníci mestskej polície týmto pokynom neriadili a pokutovali vodiča, ktorý na predmetnom parkovisku ZASTAVIL. Už priamo z podnetu je zrejmé, že v opísanom prípade z veľkonočného pondelka nešlo o zastavenie, ale o státie.

Mestská polícia mesta Trnava
26. apríl 2019

Igor

Je zrejmé?Čo je to vaše urýchlene nastúpenie a vystúpenie osôb?Nikde v zákone nie je napísané za aký čas je to napr. nastúpenie!!!!!Tá slečna tam čakala možno dve minúty!!Hanbite sa!Potom sa čudujte,že Vás nemajú ľudia radi!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania