Okružná ulica-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Matej Horina 02. mája 2019

Dobrý deň chcem vás poprosiť o vipilenie konarou na okružnej ulica 15-16 sú tam stromy ktoré visia nad chodníkom a parkoviskom a sedia na nich holuby a vsecko je tam zašpinené či chodník alebo auta tak vás prosím o pomoc za skoré riešenie ďakujem

29. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako sme spomínali už v inom, ale podobnom podnete, zabezpečenie rezu v takomto prípade je veľmi obtiažne. Dreviny boli zámerne vysadené z dôvodu tienenia parkovacích miest, čím sa hlavne v letných mesiacoch znižuje dopad tepla na betónové plochy a prehrievanie okolitého prostredia. Pri súčasných klimatických zmenách sme radi, že sa drevinám darí, sú vitálne a plnia svoju funkciu aj v takýchto nepriaznivých podmienkach. Snažíme sa udržať prírodu v mestskom prostredí, pretože Trnava jej stále nemá dosť, čo však môže priniesť v určitých situáciách konflikt s obyvateľmi.
Dreviny by sa v tomto prípade museli hlboko zrezať, čo by ich poškodilo a spôsobilo by im to aj stres, čo by malo za následok vyhnanie väčšieho množstva letorastov, ktoré by boli nestabilné a v budúcnosti by spôsobili vylamovanie konárov. Bolo by vhodné, aby si obyvatelia tejto lokality zvážili zaobstaranie krycích plachiet na autá, keďže by išlo o najekologickejšie riešenie.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb
Kedy? 2019

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania