Ulica Ferka Urbánka-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

Vykrádanie nezabezpečených kontajnerov ASA FCC je na dennom poriadku. Či už k aktivite prichádza cez deň alebo v noci, po zemi zostávajú rozhádzané kusy oblečenia, fľaše od alkoholu, o zelene sa odlamuju palice na vyťahovanie oblečenia. Tento rozhádzaný odpad mesto nestíha upratovať. Okolie sa stáva neupravenejsim aj nebezpečnejším. Je to blízko vchodov a s týmito ľudmi potom prichádzame do kontaktu - ak zavoláme políciu, je im samozrejme hneď jasne kto ju volal. Viac sa do toho takto zapájať už nebudeme-aj tak to nemá zatiaľ žiaden dopad a záujem od majiteľov kontajnerov zatiaľ nevidime. Riešením by bolo dostatočné zabezpečenie kontajnerov alebo ich presun.

06. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
podnet sme poslali spolupracujúcej firme, aby zabezpečila čistotu v okolí zbernej nádoby na textil.
Kto? FCC Trnava, s. r. o.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
06. máj 2019

hhhhh hhhhh

Ďakujem Vám. K rozhadzovaniu jednotlivcami prichádza takmer každý deň... a v noci prichádzajú organizovanejsi záujemcovia skupinovo aby dávali pozor či niekto nejde okolo. Je to veľmi neprijemne riešiť toto a chodit okolo denne domov. Ak oblečenie dnes pozbierate zajtra bude na zemi nové - a bude tam ležať cca týždeň do ďalšieho upratovania. Firma musí kontajnery hlavne zabezpečiť alebo presunúť . Kontajner samotný je bohužiaľ lákadlom a zdrojom problému a rozhadzovania. Pošlite majiteľom kontajnerov ASA / FCC prosím aj tuto informáciu.
13. jún 2019

hhhhh hhhhh

Dobrý deň, sú prosím už nejaké plány na presun kontajnerov na bezpečnejšie miesto alebo o ich reálne zabezpečenie? Vykrádajú Vám ich cez deň aj v noci rôzne skupiny ľudí. A my ich cez deň aj v noci musíme stretávať, keďže bývame pár metrov od týchto kontajnerov. Je veľmi nepríjemne stretávať ich “pri čine”. Človek aby sa bál ísť v noci domov alebo vyhodiť smeti. Bývame tu. Vdaka.
05. júl 2019

hhhhh hhhhh

Fotky z dneška, za kontajnermi sú aj ľudské výkaly. Prosíme urgentne odstrániť.
08. september 2019

hhhhh hhhhh

Fotky už nepridavam, ale problém pretrváva. Znečisťovanú lokalitu prosím sledujte a veci zo zeme prosíme priorotne odstrániť každý den. Až do vyriešenia problému s kontajnermi. Pripajam aspoň fotky z dneška. Samozrejme česť tým, s ktorými sa dalo dohodnúť aby nerozhadzovali (povyberané veci buď zoberú všetky alebo to čo nechcú vrátia do kontajnerov). Nie všetci sú ale takí ohľaduplní.
18. september 2019

hhhhh hhhhh

v posledné dni opäť neustály neporiadok
20. september 2019

hhhhh hhhhh

Dnes v noci
20. september 2019

hhhhh hhhhh

Piatok ráno. Ten plastový diel spolu s plechovkami už prežil aj minulé upratovania. Zameriava sa upratovanie len na textil? Mohli by byt modré kontajnery FCC ASA na textil premiestnené? Je jasne že už dlhodobo evidentne zhoršujú okolie bytov. Je na presun kontajnerov potrebná petícia alebo postačuje tento podnet? Radi by sme pristúpili k riešeniu. Prosím zamestnancov mesta o radu. Sleduje majiteľ kontajnerov každodenné vykrádanie? na email som od firmy FCC / ASA odpoved nedostal.
23. september 2019

hhhhh hhhhh

Aktualne! 14:45 - Za modrými ASA FCC kontajnermi opäť ľudské výkaly!! Hneď vedľa chodníka vchodov a okien! Smrdí to tu prosím urgentne odstrániť. V pohode aj spolu s plechovkami a veľkým umelým predmetom. A ideálne aj spolu s kontajnermi samotnými. Wc ani skládku tu nepotrebujeme.
25. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
včera aktivizační pracovníci podnet na Ulici Ferka Urbánka preverili, ale nič tam nenašli, vyčistili len pri škôlke odpad, pravdepodobne po ľuďoch bez domova.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
25. september 2019

hhhhh hhhhh

Prepáčte ale ľudské výkaly sú tam stále tie iste a nič sa nezmenilo. Hneď za kontajnermi tam ako sú smeti a rukavice alobal plechovka cigarety ponožky... nájdete to ľahko. Posielam detailnejšie foto. Aktuálna situácia. Ved to nie je normálne, nemôžete tie kontajnery odstrániť? Všetko sa deje okolo nich, ľudia sa za ne schovávajú či už kradnú alebo vykonávajú potrebu. Nie je to prvý prípad. Ani posledný. Rad poskytnem kompletný foto prehľad z celého roka. Je to fakt už hnusne a hlavne nehygienicke.
30. september 2019

hhhhh hhhhh

Výkaly sú už prikryté oblečením. Je to estetickejšie.
01. október 2019

hhhhh hhhhh

Zmena dnes.: výkaly stále na mieste, ochvilku sa odstránia samé. Pribudol odpad.—-Toto nie je nejaké zabudnuté miesto na okraji mesta. Tu je normálny chodník po ktorom denne kráčame z domu a domov. Kde denne vidíme výkaly (keď je teplo aj cítime) a neporiadok. Kde v noci predchádzame okolo ľudí vyberajúcich veci alebo skupiny ľudí s autom, kde šofér po tme sedí v aute a další sledujú okolie. Fcc/asa by to mohla premiestniť alebo sledovať kamerou. Jednoducho napraviť situáciu po nevhodnom umiestnení. Upratovanie textilu raz týždenne zrejme na zmenu správania a situácie nestačí. (v ktorý deň v týždni sa to prosím upratuje?) Prosim o radu - je potrebná petícia?
03. október 2019

hhhhh hhhhh

Predvčerom v noci to tam aj zo zeme pekne upratalo 5 pánov, neviem či to boli noční zamestnanci ASA/FCC ale boli pešo, mali plne tašky a mali naponáhlo keď som prechádzal okolo smerom domov. Neporiadok čiastočne upratali, opäť ale len textil. Upratane to ale nezostalo dlho! Dnes cez deň zasa takto.
03. október 2019

hhhhh hhhhh

Namiesto kontajnerov by sa tam hodila napríklad budka na výmenu kníh alebo nejaký iný pekný mestský nápad. Takúto skládku tu nechceme. Po roku by si to zaslúžilo nejaké riešenie. Ak budú pracovníci raz za týždeň na mieste a žiadny problém na riešenie či upratovanie neuvidia, radšej to sem už ani nepíšte. Tie výkaly sú tam napríklad ešte stále ... ale to sa zachvíľku na tom betóne rozloží. Vám tie fotky z celého roka alebo posledných dni pripadajú v poriadku? Ziaden dôvod na riešenie situácie? Môžete tento príspevok rovno označiť ako “nerieseny”, tým pádom pochopím že to naozaj nemá zmysel. Toto je cieľom zberu šatstva?
04. október 2019

hhhhh hhhhh

Všimol som si že dnes okolo obeda bola uprataná väčšina textilu zo zeme ktoré som videl ráno. Rukavice ponožky a iné malé smeti tam opäť zostali, takze to za upratané nie je možné považovať. Výkaly zostali tiež, aj igelit a cigarety. Jednoducho, je tam to čo vždy po ”upratovaní” tejto skládky.
20. október 2019

hhhhh hhhhh

Dnes takto. Veci zo zeme našťastie už zobrali záujemcovia, lebo sa do kontajnerov z hora nemohli dostať.. takto to majú bohužiaľ zabarikádované.
24. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ulica Ferka Urbánka bola včera vyčistená, ako dokazuje zverejnená fotografia.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
25. október 2019

hhhhh hhhhh

Ktorá prosím? Ta moja posledná kde leží na zemi a v zeleni ten istý odpad a maly textil ale veľké veci pobrali vyberači? To je tá s vyriešeným každodenným problémom?
25. október 2019

hhhhh hhhhh

Ta fotka je z 20.10. Páni z FCC vyberali len textil z kontajnera 21.10. To čo sa deje okolo nikto nerieši už rok. Nietore z tých malých kúskov oblečenia su tam už pár mesiacov nedotknuté. Ale dosť o malom neporiadku. Ten veľký tam pribúda pravidelne a denne tam stretane skupiny vykrádačov a rozhadzovacov.
25. október 2019

hhhhh hhhhh

Už hádam len pre doplnenie a ukoncenie. Dnešné fotky. Od posledných sa veľa nezmenilo- veci zostali a smeti pribudli. Situácia sa jednoducho nemení. Áno, menia sa len kopy textilu ktoré väčšinou zoberú iní ľudia v priebehu týždňa - nie FCC. Situácia zahŕňa ale celkovo ľudí čo po vykrádani kontajnerov nechajú aj znečistenie smeti a podobne. To sa na tomto mieste už nerieši. A rozumiem tomu tak že sa do toho ani nikomu kompetentnému nechce púšťať. Nevadí, rozumiem. To, o čom som chcel informovať už viete. Pridávať sem budem už len fotky - možno niekedy v budúcnosti niekto zhodnotí, že na nich dlhodobý neporiadok naozaj zachytený je. Keď sa problém zhorší, mesto aspoň bude mat dostatok podkladov pre ďalšie kroky a reálne riešenie. Pripadne niekto využije fotky pri petícii, budem rád.
25. október 2019

hhhhh hhhhh

Fotky od septembra 2018, keďže spomínam, že problém trvá už rok: https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/56558/odpadky-a-opilci

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania