Ulica Veterná-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Neriešený
meno
Mária 07. mája 2019

Dobrý deň, bolo by možné vyznačiť plnú žltú čiaru na chodníku popri BD Veterná 25,26,27 a BD Veterná 28,29,30 /obr. č.1,2/ v dvore č. 2 na Zátvore tak, ako je to vyznačené v susednom dvore č. 3 / obr. 3,4,5/ ?
Pri vchodoch a pod oknami sústavne parkujú autá, je tam zvýšený pohyb detí, ktoré chodia na priľahlé ihriská, takže z dôvodu bezpečnosti by tam mal byť voľný priestor, a takisto pre prípadný príchod sanitných a hasičských vozidiel.

14. máj 2019

Peter

treba sa ist pozriet do dalsieho dvora, tam to vyznacene nie je tiez a je to v pohode. Ani tam, kde to popisujete som s autami problem nikdy nemal. Prvy dvor na Zatvore ma specifikum v tom, ze je ako jediny prejazdny ( da sa tadial prejst na parkovisko za cinziakom a tadial spat na cestu). Ostatne su ako slepa ulica bez moznosti pokracovat, preto tam zlta ciara nema zmysel. Jedine by to ubralo niekolko desiatok miest na statie aut.
14. máj 2019

Mária

Práve z toho dôvodu, že je to slepá ulica je to problém, jazdia tam autá, ktoré hľadajú miesto na parkovanie a keďže parkovisko býva beznádejne obsadené aj autami tých, ktorí bývajú v treťom dvore, musia sa vrátiť. Ak sú popri dome zaparkované autá často sa jazdí aj po trávniku / viď koľaje medzi chodníkom a trávnikom, na kúsku oválu pred susedným domom tam dokonca zakomponovali do trávnika skaly aby uchránili trávnik/. A keďže v treťom dvore sa popri dome neparkuje a chýbajú im parkovacie miesta, chodia parkovať na parkovisko uprostred dvora č.2 a tým pádom, ľudia ktorí tu bývajú musia automaticky zaparkovať pod oknami, pretože nemajú inde kde a aká je zlá situácia v dvore č. 1, o tom radšej ani nepíšem. Ale ohrozené sú aj deti, ktoré prichádzajú na ihrisko vchodom na parkovisko. Ak to parkovanie je podľa Vás v poriadku, treba zrušiť v dvore č. 3 žltú čiaru práve preto, že tento dvor je prejazdný. Pozemky patria mestu, takže nikto si nemôže nárokovať parkovanie na čo najbližšom parkovisku k domu ale vždy tu platila určitá solidárnosť medzi obyvateľmi dvorov.Ale ide hlavne o bezpečnosť a dostupnosť, či už sanitných, hasičských alebo
iných obslužných vozidiel
14. máj 2019

Peter

Ano, kludne som aj za zrusenie tej zltej ciary ktoru mate odfoteny, nedava zmysel. Na Zatvore nie je uz kde dostavat parkovacie miesta, takze ich zrusenie nie je cim nahradit a Arboria sa bohuzial rozrasta ale nestavia zodpovedajuci pocet miest na parkovanie. Asi to vidite, ked sa pozriete vecer na Veternu. A bude to stale horsie. Ak ma niektozo soferov problem sa tam vytocit alebo odtial cuvat, nemusi tam s autom zachadzat.
14. máj 2019

Mária

Peter, sorry ale Vy ste nepochopili podstatu veci, tam predsa nejde o to, či sa tam niekto nevie otočiť ale vycúvať, tam tie autá nemajú čo robiť, tam nie sú parkovacie miesta
14. máj 2019

Peter

to nie su po celej Trnave a inych mestach. Staci sa ist pozriet na Hliny, Prednadrazie, Linciansku, auta na chodniku na Kopanke, Tulipane...to chcete vsetkym zrusit statie zltymi ciarami? Ako to chcete nasledne riesit? Tiez ma netesi tento stav ale neda sa to riesit len represiami voci statiu. Je to dlhodoby problem a riesenie bude tiez dlho trvat, bohuzial.
15. máj 2019

kolombo

Keď tam tie autá nebudú parkovať,tak sa nič nezmení.Myslím tam,kde by chcela pani Mária nakresliť žltú čiaru.Tak či tak tam autá budú jazdiť,lebo sú tam všade vytvorené parkovacie miesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania