Pri kalvárii-vertikálna značka-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Karol 19. mája 2019

Poškodená značka tam už týždeň leží skosená....

20. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
poškodené zvislé dopravné značenie priebežne zaraďujeme na opravu. Postupne bude opravená aj značka v tomto podnete, prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení podnetu.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb
Kedy? 2019

Odbor dopravy a komunálnych služieb
02. jún 2019

Micro

Pri kalvárii-vertikálna značka-poškodená

Zlomená značka po autonehode.
05. júl 2019

Karol

Je to 7 a viac týždňov, aj som pýsal na FB primátorovi a značka tam stále smutne leží. Pozeral som staré záznamy z OPS a značku dokázalo mesto vymeniť aj do týždňa. Načo sú teda dopravné značky?
29. júl 2019

Karol

Je to už viac ako 10 týždňov a poškodená značka aj s ďalšou tam zaprášené ležia. Mesto Trnava nedokáže po 10 týždňoch opraviť dopravné značky. Znovu sa pýtam načo teda dopravné značky máme? Načo potom dostávame ceny za najlepšie výsledky stránky odkazprestarostu – zlaté kýbliky?
06. október 2019

Pavol28

Pri kalvárii-vertikálna značka-chýbajúca

Pekný deň prajem.
Na cukrovej ulici sa nachádzajú zbytky po dopravnej značke. Po značke zostalo trčať približne 1/2m. Viac info. na priloženej foto.
07. október 2019

Karol

20. októbra to bude 6 mesiacov, čo som tento problém nahlásil. Napísal som 26.7. aj priamo primátorovi pánovi Bročkovi( priložil som dve foto - nič žiadna odozva):.....Je to už viac ako 10 týždňov a poškodená značka aj s ďalšou tam zaprášené ležia. Mesto Trnava nedokáže po 10 týždňoch opraviť dopravné značky. Znovu sa pýtam : načo teda dopravné značky máme? Načo potom dostávame ceny za najlepšie výsledky stránky odkazprestarostu – zlaté kýbliky? Načo sa zahrávame s časom a dôverou občanov Trnavy?
08. október 2019

Roman

Dobrý deň všetkým,

žiaľ je to naozaj tak ako píše p. Karol, situácia s opravou značiek v našom meste je katastrofálna. Nevyriešených podnetov k vertikálnemu dopravnému značenia je na OPS veru neúrekom. Nie všetky problémy sú dokonca nahlásené.

Pritom mesto TRNAVA má podpísanú zmluvu s dodávateľom, ktorý má tieto práce pre mesto riešiť. Zmluva je verejne dostupná na https://egov.trnava.sk/ v časti "Zmluvy" pod číslom 52 roku 2019 spolu so všetkými prílohami. Každý si túto zmluvu môže prečítať a posúdiť.

V jednej z príloh "Rámcová zmluva" je v článku VIII ZMLUVNÉ SANKCIE dokonca uvedené , ako môže mesto TRNAVA postupovať a nasmerovať zmluvného dodávateľa k riadnemu plneneniu zmluvy. Je otázne či sa dané body článku VIII aj aplikujú, aké termíny na riešenie(opravu/výmenu značiek) vlastne mesto zadáva zmluvnému dodávateľovi a či tieto termíny následne mesto kontroluje a v prípade nedodržania sankcionuje.

Tieto informácie už musí zverejniť samospráva ale budem príjemne prekvapený, ak sa toho dočkáme.
Aj keď v zmysle infozákona ako aj z princípu "otvorenej samosprávy" ku ktorej sa vedenie mesta hrdo hlási, by to bol správny krok.

Toľko môj názor

Roman

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania