Ulica Terézie Vansovej-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
MiRa 19. mája 2019

Pri smetiakoch pri bytovom dome Albert sa opkovane objavuje odpad z vedlajsej diskoteky Merengue Latino Club na Terezie Vasnovej 2. Jedna sa o niekolko kartonovych krabic plnych skelenych flias od alkoholu. Fotky su z dnesneho doobedia, cize po sobotnej akcii. Opdad sa nachadza zboku aj pod budovou, kde sa spominana diskoteka nachadza. Deje sa to opakovane. Na mesto uz bola podana staznost, kde mesto prikazuje dotycnemu majitelovi aby odpad likvidoval sposobom, ktory mu udeluje zakon avsak ocividne si z toho nic nerobi a hrozba pokuty mu neprekaza v tom, aby to robil dalej...V mene obyvatelov bytoveho domu Albert ziadam o urychlene jednanie. Dakujem.

21. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na Mestský úrad v Trnave, Odbor dopravy a komunálnych služieb, sme už niekoľkokrát dostali sťažnosti od vlastníkov bytov z bytového domu Terézie Vansovej č. 4/A v Trnave v mesiacoch apríl a máj 2019 vo veci uloženého odpadu - skla, ktorý s veľkou pravdepodobnosťou pochádza z prevádzky Merengue Latinoclub Trnava.
Dňa 16. 4. 2019 bolo vykonané miestne šetrenie priamo v prevádzke Merengue Latinoclub Trnava, s cieľom ústne ich upozorniť, že sklenený odpad (fľaše od alkoholických nápojov) je potrebné vhadzovať do nádob na to určených. Ďalej bolo odporučené, aby si prevádzka zabezpečila ako tvorca skleneného odpadu zbernú nádobu na sklo.
Prevádzka bola aj písomne upozornená, že ako držiteľ odpadu sú povinní v zmysle legislatívy zabezpečiť spracovanie odpadu v zmysle hierarchie odpadového hospodárstva. Takisto boli upozornení, že ak nedôjde k náprave a odpad zo skla sa bude ďalej zhromažďovať v okolí prevádzky Merengue Latinoclub Trnava a pri kontajnerovom stanovišti bytového domu Terézie Vansovej č. 4/A v Trnave, môže im byť ako právnickej osobe alebo fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie uložená pokuta do výšky 6 638 eur.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb

Odbor dopravy a komunálnych služieb
22. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v roku 2022 boli v danej lokalite vybudované polopodzemné kontajnery a staré stojiská boli zrušené.
Kto? odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava
25. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pripájame aj fotku starého stojiska.
Kto? odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania