Ulica parašutistov-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Ivka 21. mája 2019

Dlhodobé státie na chodníku

31. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas, a dokonca ani skutočnosť, že vozidlo nemá platnú technickú a emisnú kontrolu, nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta. Skutočnosť, že vozidlo nemá platnú TK je v rozpore so zákonom, a v takomto prípade je kompetentný konať Okresný úrad, ktorý vedie príslušné evidencie a držiteľom vozidiel bez TK ukladá pokuty.
Na základe podnetu sme vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného priestranstva.

Mestská polícia mesta Trnava
02. jún 2019

Peter

pokial dobre vidim, blokuje cely chodnik
29. august 2023

Citizen

Vodiči musia dodržiavať všeobecné pravidla premávky na pozemných komunikáciách o ktorých hovorí zákon č. 8/2009 Z.z. Zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v paragrafe:

- § 25 v odseku (1) Vodič nesmie zastaviť a stáť: q) na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2,
Dohliadanie na pravidlami cestnej premávky zabezpečuje policajný zbor (štátny, mestský).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania