Ulica Kapitulská-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

Ked je potrebne narazove kosenie po dazdoch, existuje nejaka prioritizacia v koseni a dodrziava sa ?

I., Je definovana nejaka prioritizacia kosenia ? 1., skolky, skoly, 2., okolie skoliek a skol, 3., obytne dvory a zony, 4., neobytne zony v centre cize aj hradby, 5., ostatne neobytne zony ? (Prave sa kosi v okoli hradieb ale napr.pri ZS s MS Spartakovska je trava pred vysevom o Druzbe ani nehovoriac. Preco maju prioritu hradby ? )

II. kosenie pri parovode zabezpecuje kto ? Lebo, ked mesto kosi prilahle plochy, chranene pasmo pri parovode sa nekosi (Lincianska).

Dakujem za odpovede.

Lubo

27. máj 2019

Lubo

Obrazok je ilustrativny: 156r. Sekvoja z Dolnej Krupej
29. máj 2019

Peto

centrálnu mestskú zónu kosi mesto vo vlastnej réžii, zvyšok mesta kosia partneri mesta, ktorí nestíhajú všetko obslúžiť naraz.
29. máj 2019

Lubo

A prave preto sa pytam na priority. Aby deti mali najskor hotovo, potom obytne zony a az ked kapacity dovolia, zvysok.
29. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
druhá kosba v našom meste sa začala 20. 5. 2019. Všetky trávnaté plochy sa kosia postupne. Momentálne, vzhľadom na poveternostné podmienky (časté dažde), dochádza jednak k rýchlejšiemu rastu tráv, a jednak nie je možné kosbu urýchliť, preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení podnetu.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb
Kedy? jún 2019

Odbor dopravy a komunálnych služieb
29. máj 2019

Lubo

Cize ziadne priority, ok. Takze hradby first, okolie skolskych zariadeni a obytne zony potom. Dakujem za odpoved.
29. máj 2019

Peto

Lubo, ešte raz k tým prioritám - hradby sú centrálna mestská zóna, tú rieši mesto vlastnými kapacitami, ktoré stíhajú, pretože majú na starosti len jeden rajón.. Nemôžu kosiť iný sektor, ktorý má zazmluvneny iný dodávateľ. Ak ten nestíha, alebo nemá kapacity, je to v jeho réžii ako si s daným problémom poradí. Ale som za to, aby mu mesto mohlo dýchať na krk. Najlepšie riešenie by bolo mať čisto mestský podnik a v tom prípade už môžeme do mesta viac šťuchať.. a keď nebudú stíhať, majú tu aktivačných pracovníkov z úradu práce. Nateraz žiaľ idú plochy nie podľa priority, ale podľa harmonogramu.
29. máj 2019

Lubo

Mesiac nam tu prakticky v kuse prsi, kto by to bol predpokladal, ze zelina a aj nejaka trava bude rast nasobne viac ako za poslednych viac ako 10 rokov. Prave preto aspon okolie skolok a skol by ste mohli poriesit tymi vlastnymi kapacitami a nie hradby. Vzhladom na velke plochy okolo hradieb tie plochy okolo napr. Spartakovskej skoly si iba zlomkom. Ved sa to bezprostredne tyka iba deti obyvatelov mesta. Ci navstevnik ma prednost ? A este odpoved k tomu parovodu poprosim. Vopred dakujem.
30. máj 2019

Peto

Lubo, ak máš stavebnú firmu a robíš na zákazke, kde sa tvoji robosi nudia, lebo ich je veľa, tak ich pošleš na vedľajšiu stavbu, ktorú rieši tvoja konkurencia? Inak mám pochybnosti o aktuálnosti tejto stránky: http://www.trnava.sk/sk/clanok/mestska-zelen
30. máj 2019

TOP

Mestski kosci kosia aj tu cast pri spartakovskej skole pocitam ze to najblizsie dni spravia ked nebude prsat. Okrem toho maju myslim uz aj podjavorinsku, buciansku, rybnikovu, tu cast hlbokej pri hradbach, hospodarsku ,( neviem presne ci aj z revitalizovane vnutrobloky), parky a centrum. Mesto nakupuje dalsie stroje takze buduci rok by uz mohlo byt cele kosenie v rezii mesta.
30. máj 2019

Lubo

5julo, neviem sa k otazke vyjadrit, stavebnu firmu nevediem ;-). “Konkurencia” medzi dodavatelom a odberatelom(mestom)? Tieto prioritne casti a krizove stavy by mali prave vykryvat kapacity mesta, ak su (zatial) iba doplnkove. Ked nebudu vcas vykosene prioritne casti, kosenie okolo hradieb a podobne mimoobytne zony je myslim iba obycajnym plytvanim. Vykosenie tychto zon v juni, nebodaj koncom, ked pel uz urobil svoje a skola konci, asi uznate, uz nebude nic riesit.
31. máj 2019

Peto

Ja ťa plne chápem :) ale z obchodného hľadiska by bol nezmysel zaplatiť mestských koscov na ploche, ktorú už má zaplatenu iná firma - čiže mesto by vlastne platilo dvakrát za pokosenie jednej plochy.
31. máj 2019

Peto

Ja ťa plne chápem :) ale z obchodného hľadiska by bol nezmysel zaplatiť mestských koscov na ploche, ktorú už má zaplatenu iná firma - čiže mesto by vlastne platilo dvakrát za pokosenie jednej plochy. @TOP vďaka za info!
05. jún 2019

Lubo

Dobry den, okrem Druzby a Prednadrazia, zda sa, ze plochy mimo bytoviek a domov su uz podla potreby vykosene. Ako napr. hradby, kalvaria, vencovisko na Lincianskej... . Buduci rok navrhujem zasiat ozimny jacmen na tychto sidliskach. Uz v juni sa moze zat. Urcite sa najdu dobrovolnici, ktori to spravia “zadarmo” za pokosene a vymlatene ;-). Kvoli alergenom mesto vytne na poziadanie obyvatela xx-rocny strom pred barakom, kvitnuce paliny a travy v obytnych zonach vsak nie su priorita. Ci sa mylim ?
05. jún 2019

Peto

V pondelok kosili na Družbe - bloky okolo Tehelnej, hlbokej, bucianskej. Už to smäd pôjde aj hore smer Clementiska
13. jún 2019

Lubo

Dobry den, polozil som dve, podla mna, jednoduche otazky. Ani na jednu som nedostal ODPOVED. Takze polozim trochu inak: I., Ma mesto vypracovany plan kosenia prioritnych zon (detail v odkaze), ktore su kosene prednostne v pripade vzniku narazoveho kosenia ? *ano/nie, * nehodiace sa preciarknut. II., Kto (ne)kosi v ochranom pasme medzi parovodom a zahradkami na Lincianskej ? *ano/nie, * nehodiace sa preciarknut. Zahradkari nielen na Lincianskej vyrazne polievanim prispievaju k prijemnemu ovzdusiu v tejto lokalite Trnavy hlavne v letnom horucom pocasi. Pomoze im mesto tiez pravidelnym kosenim buriny, ktora sa im vysieva do zahradok ? Len prosim ziadne eko-prednazky. Stacia odpovede ano/nie. Vopred dakujem.
13. jún 2019

Lubo

Edit II. ... Kosi niekto ... ? (Nechcel som dat taku zlozitu otazku.)
14. jún 2019

Lubo

Pri ZS Spartakovskej je stale trava po plecia. Good job.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania