Trojičné námestie-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Filip Colombo 02. júna 2019

Dobrý deň, zaujímalo by ma či mesto nerozmýšlalo nad rozmiestnením Automatických externých defibrilátorov na verejne dostupných miestach, pri náhlej zastave srdca je dôležitá okamžitá defibrilácia, šikovným rozmiestnením AED-čiek by sa nám hádam podarilo zachrániť nejaký ten život ;)

10. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v meste využívame dva kusy automatických externých defibrilátorov. Spravidla sa jeden kus nachádza v aute jednej z motohliadok mestskej polície a druhý je na stálej službe mestskej polície. Tým je zabezpečený stály prístup k jednému defibrilátoru na konkrétnom mieste a druhý defibrilátor zase dokáže MsP motohliadkou previezť na miesto potreby.
Čo sa týka ďalších zariadení AED, ich umiestnenie si vyžaduje väčšiu diskusiu: napr. kde ich umiestniť, kedy a za koľko peňazí, ktorú zatiaľ v Trnave nikto neinicioval. Ak sa v budúcnosti objaví táto požiadavka (napríklad tlakom občanov na VMČ) a v mestskom zastupiteľstve budú v budúcom rozpočte schválené financie na vybudovanie staníc AED, tak ich bude možné vybudovať.

Mestský úrad v Trnave
10. jún 2019

Filip Colombo

Ide o to začať, toto mi príde zvláštne, sú miesta kde sa v modernom svete bežne umiestňujú AEDčka, treba si zobrať príklad nie to zbytočne naťahovať a hrať sa na to že nikto nič nepovie, nič nespravíme. (Žel. stanica, námestie, kúpaliská, poliklinika, územný spolok červeného krížu). pokiaľ sa neumiestni ani jeden nebude možné začať ani žiadnu ďalšiu diskusiu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania