Ulica Vladimíra Clementisa-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

tie sietky na brankach maju aky vyznam ked je tam pol metrova trava,a deti si nemozu ani kopat loptu,uz to niekto vysvetlite panovi primatorovi ze treba kosit nie 3x do roka ale aj viackrat

04. jún 2019

kolombo

Na Bučianskej ulici nevedia pokosiť jeden kopec.A tých kopcov či svahov bude viac.Niekedy mám pocit,že chcú od nás rodičov,aby sme deti prestali púšťať do trávy.
05. jún 2019

Peto

kolombo, ako decko sme na tehelnej za činžiakom pri škôlke mali 1.5m burinu (bodliaky, kriky..) v ktorej sme hrali schovku a mali skrýše, podobne bol na tom kopec.. a ty tu píšeš o 30cm ako o nejakom nebezpečenstve pre deti. Nebezpečenstvo sú jediné tak tie, s prepacenim, hovna v tráve.
05. jún 2019

kolombo

Nie je vidieť,že by sa tam deti hrávali..myslím na nepokosej ploche.Čo bolo kedysi,nie je teraz.Neboli narkomani a striekačky v trávach.Neboli obsiate trávniky od psích výkalov,či rozbité flaše po zemi..Nevadí mi bodliak či väčší krík.Mne je len ľúto,že mesto zmenilo priority.V meste sú plochy mnohonásobne viac pokosené ako na sídliskách.Alebo plochy pri cestách.
05. jún 2019

Peto

pravda, doba sa mení.. k tým plochám som sa už vyjadroval v inom podnete - centrum si rieši mesto, zvyšok súkromné spoločnosti. Najlepšie by bolo to mať celé pod mestom, veľa techniky a veľa pracovnej sily (aktivačni pracovníci?). Takže priority mesta možno nie sú zle, len to chce čas - nákup techniky, nabor ľudí. Pokiaľ sa toto neudeje, tak musíme trpieť vysutazenu firmu v tom či onom obvode. No a mesto by prácu po nich mohlo aj kontrolovať - kvalita je hrozna, majú málo ľudí a aj techniky, nestíhajú a boja sa kosiť aj v daždi.
05. jún 2019

Marek

pred Brockom to islo,on zredukoval kosenie na 3x v roku a este aj mizerna kvalita lebo to neni pokosene ale vytrhane a povalane a kam sa nedostanu z kosacku vykaslu na to a vyzera to pokrajoch naparadu
06. jún 2019

Peto

Marek, naozaj? 3x iba? odporúčam stránky 26-3/1/75 a 26-3/1/76 v tomto dokumente za rok 2017 a nižšie http://www.trnava.sk/userfiles/file/Zaverecny%20ucet%20Mesta%20Trnava.pdf Za rok 2018 http://www.trnava.sk/userfiles/file/Z%C3%A1vere%C4%8Dn%C3%BD%20%C3%BA%C4%8Det%20mesta_2018.pdf , citujem "V roku 2018 sa vykonali v rámci údržby verejnej zelene nasledovné pracovné operácie:
kosenie 3krát na celom území mesta okrem mestskej časti č. 1 - stred, ktorá bola kosená
mestskými kosačkami prostredníctvom Správy kultúrnych a športových zariadení z položky". Súhlasím ale s tebou v kvalite odvedenej práce. Výšku trávu sekaju veľmi rýchlo a zostávajú vysoké stebla a nerovnomerný povrch. Vyzinaci ničia stromy a dokonca aj fasády domov (na Tehelnej sa im podarilo narušiť zateplenie), či dokonca rozflakanie odpadkov hlava nehlava..
06. jún 2019

TOP

Plus sa niektore vybrane plochy mulcuju viac krat rocne. Kvalita je nic moc ale teraz to tusim sekaju co najryhlelsie kedze plochy co kosili pred dvoma tyzdnami mozu zachvilu kosit znova. Ale pri horkach ktore maju prist to bude zachvilu pust jak kazdy rok.
06. jún 2019

Marek

dneska to "pokosili"👎skor potrhali povalali a je zo katastrofa ako je pokesene kopu nepokoseneho,nevyzbierana trava,za taketo kosenie by som nezsplatil firme a uz by si to mihol ist ujo z bradu skontrolovat👀
07. jún 2019

TOP

Tvoja gramatika je tusim este horsia :D Kosia velku travu to vzdy vyzera hrozne ked to vykosia , pri prvej kosbe im to islo odost lepsie, hlavne ze uz bude vsetko pokosene uz to bolo prilis prerastene.
07. jún 2019

Marek

fuuha a to myslis tych par preklepov zameny pismen?strasne fakt🙄,pred dvomi tyzdnami kosili??to asi zijes v inom meste
07. jún 2019

MS

@TOP - Ku gramatike diskutujucich sa vyjadruje niekto, koho prispevky obsahuju skvosty typu 'co najryhlelsie'. :-))))
07. jún 2019

TOP

Ja som spravil jednu on 5 ale ok. Ano zacali pred dvoma tyzdnami aj na lincianskej aj na spartakovskej. Podjavorinsku kosili mestski kosci este skor.
07. jún 2019

Marek

nehraj sa na ucitela slovenciny za pos..ne preklepy prosim ta,detaily
07. jún 2019

Marek

toto je druzba nie ine sidlisko tu nekosili vyse mesiaca
07. jún 2019

TOP

Zacali na Spartakovskej 20.5 tak neklam potom znova prsalo pokracovali dole na hlbokej a tehelnej a tento tyzden zacali vnutrobloky po druzbe
07. jún 2019

Marek

toto je kosenie,parada👎
07. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako sme už informovali a napriek negatívnym ohlasom opakujeme, že prebieha druhá kosba plôch zelene. Všetky plochy budú postupne pokosené.
Pripomíname, že minulý rok Trnavu trápili veľké suchá spojené s vysokými teplotami. To, čo platilo pre minulý rok, však celkom neplatí pre súčasný rok. Trnava zažila máj s výdatnými zrážkami a v súčasnosti jún s vyššími teplotami. Táto kombinácia tepla a vlhka spôsobila, že trávniky, ako aj iná zeleň rastú bujnejšie ako v minulom roku.
Nízke trávniky však spôsobujú veľký úbytok populácie hmyzu (to má vplyv na populáciu vtákov atď., pretože v prírode je naozaj všetko navzájom prepojené). Z trávnikov sa stávajú "trávnaté púšte" bez života. Podľa entomológa Pavla Voničku sa už z lúk vytrácajú nielen motýle, ale aj druhy hmyzu, ktoré sa v minulosti vyskytovali oveľa hojnejšie. Preto by sme chceli zároveň poprosiť občanov, aby sa na problém týkajúci sa kosby zelene pozerali aj troška ekologickými očami. S meniacimi sa klimatickými podmienkami sa snažíme vysporiadať s dôrazom na ekologickosť trávnikov a zabezpečiť aj komfort občanov.
K podnetu pripájame ilustračný obrázok.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb
Kedy? jún 2019

Odbor dopravy a komunálnych služieb
07. jún 2019

MS

Ehm...a co ma spolocne obrazok stromov s nepokosenou travou? To naozaj chcete zakryt Vasu totalnu neschopnost zabezpecit pokosenie zarastajucej Trnavu eko propagandou? Ten argument entomologa o miznucom hmyze z luk sa tyka coho prosim Vas? Chceme od Vas pokosit nejake luky?
To je snad zly sen toto, zijem v Trnave takmer 40 rokov, ale este si nepamatam na katastrofalnejsi stav zelene v meste.
07. jún 2019

Marek

MS vyborne vysledky napisane👍👍
07. jún 2019

TOP

Ja tu zijem rovnako dlho a ked dobre pocitam tak za posledne 4 roky sa vysadilo vyse 3000 stromov to sa nevysadilo za predtym 3 volebne obdobia!Tak co tu trepes o zeleni?? Najdi si clanok na trnava live z roku 2013 kde nebolo pokosene koncom maja ani centrum a to mali rozpocty ovela vyssie ako teraz tak ocom tu trepes? Teraz bola prva kosba uz v zaciatkom aprila dalsia mala zacat zaciatkom maja ale kvoli dazdu zacala o vyse dva tyzdne neskor. Dovod je jasny a ty tu places o nejakej katastrofe...To ze v lete tu budu vsetky travniky, kde nieje zavlaha , suche to je proste fakt ale to neni preteba katastrofa ze? Skor si myslim ze tu len trolujes jak nejaky klaun. Mne vyssia trava nevadi ani mojim detom ani ludom co poznam ale vadi mi vyprahnute sidlisko kde clovek nemoze ani prejst lebo sa citi jak na pusti a to len ptreto lebo takym jak ty vadi vyssia zelen ktora ochladzuje prostredie. Staci si porovnat plochu za spartakovskou skolov v lete a na inom sidlisku.
07. jún 2019

MS

@TOP - mas vtipne komentare, take filozoficke. Ku vsetkemu a o vsetkom.
07. jún 2019

TOP

Vtipny si tu jedine ty
07. jún 2019

Marek

Top toto bolo druhe kosenie netrep tu uz chujoviny,hovoris pred 2tyzdnami teraz zase zaciatok aprila tak uz netrep
07. jún 2019

Marek

Top je tu diskusia o stromoch???
07. jún 2019

TOP

Druha kosba zacala pred dvoma tyzdami prva na zaciatku aprila. Stromy niesu zelen???
07. jún 2019

MS

@TOP - Zelen v prispevku = nepokosena trava o ktorej sa tu bavime.
Stromy su na obrazku od samospravy.
07. jún 2019

Marek

tu je diskusia o koseni travnatych ploch nie o stromoch,prve kosenie Clementisa bolo po sibacke alebo zaciatok maja
07. jún 2019

TOP

Ty tu trepes otom aka je katastrofalna zelen, tak hovorim o stromoch lebo to je ta prava zelen ktora tieni trave aby nebola spalena kedze sa casto kosi a je z nej v lete pust. A co ztoho nevychadza ked zacala prva kosba na zaciatku aprila teda druhy aprilovy tyzden a skoncila koncom maja? Hned po nej mala zacat druha ale nazacala kvoli dazdom
07. jún 2019

MS

Uz si sa v tych argumentoch trosku zamotal, nie? No nic, skoda diskutovat dalej. Uzivaj si dalej nepokosenu travu, stromy a pravu zelen, Ty dobrodruh :-)
07. jún 2019

Marek

je to katastrofa taka vysoka trava,a ked ti je teplo kup si klimu,o koseni tu nemoze byt ani reci ,to je trhanie odflaknuta robita pozri fotky a uz neobhajuj co je katastrofalne
07. jún 2019

TOP

Skoda tebe nieco pisat ale mozem ti to nakreslit nabuduce alebo priniest do ustavu. Presne takto kosili aj na spartakovskej a chod sa tam pozret teraz ti fotka.
07. jún 2019

Marek

skoda tebe nieco povedat a ukazat logicky,ked stale trepes svoje
07. jún 2019

mario

MS pre vysvetlenie,nie len lúky, ale aj bežný trávový porast je biotop, v ktorom žije mnoho druhov hmyzu. Čo sa samotného kosenia týka, tohto roku začala kosba v skoršom termíne, to je fakt. Takisto je faktom, že vďaka daždivému počasiu porast rástol rýchlejšie a keďže pršalo nebolo možné kosiť. Osobne sa na mesto nespolieham a v rámci možnosti si okolie bytovky kosím sám. Kosil som v polovici mája a včera som po troch týždňoch kosil znova, pretože vďaka dažďom rástla tráva ako z vody. Čo sa kvality kosenia týka to je iná kapitola, určite je čo zlepšovať. Pretože firmy zodpovedné za kosenie to flákajú,rovnako tomu bolo aj v minulosti. Mesto zvažuje, že v budúcnosti bude vykonávať kosenie vo vlastnej réžii, snáď sa potom kvalita kosenia zlepší.
08. jún 2019

MS

@Mario - ja to chapem, ale ved neziadame pokosit kazdu jednu plochu porastenu travou. Keby sa aspon pokosili travniky na sidliskach a na najviac exponovanych miestach, kam si chodia ludia odpocinut, napr. taka promenada. Momentalne je tam uz asi metrovy porast, takze si tam nesadne nikto okrem bezdomovcov a opilcov.
09. jún 2019

Lubo

A ekologia a boj s prehrievanim ploch pri obrovskom asfaltovom parkovisku pred novym hypermarketom na Trstinskej mestu nic nehovorila ? Pri hradbach eko-parkovisko zrealizovat bolo mozne a niekolkonasobne vacsiu asfaltovu plochu mesto nezatrhlo a schvalilo. Dokial budu mimomestske polnoplochy obsievane plodinami ako samoopeliva repka olejka, to mizive percento mestskych ploch hmyz nezachrani. A prosim Vas, odpovedaje riadne danovym poplatnikom na otazky. Ked uz vecne neriesite ani taketo podnety. Lebo tie genericke statusy, ktore nie su odpovedami, co ste v poslednej dobe zacalali zverejnovat na tomto portali, su len obycajnym vyhybanim sa veci riesit. Nejedna sa o polozky, ktore by mestu tahali peniaze z mestskej kasy. Tu chce niekto iba pokosit ihrisko a namiesto toho dostane prednasku o ekologii. Poprosim teda, budte fer a nekoste ani futbalove travniky vratane futbaloveho stadiona.
09. jún 2019

kolombo

Ja hlavne nechápem,že prečo v meste sú všetky trávniky kosené mnohonásobne viac ako na sídliskách.Tam si robia golfové ihriská a na sídliskách by chceli nechávať džunglu.
10. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za zámenu ilustračnej fotografie, ktorá sa voľne šíri na internete, prikladáme vhodnejší obrázok.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb
Kedy? jún 2019

Mestský úrad v Trnave
10. jún 2019

MS

Krasne obrazky, pokoseny travnik a luka.
Znova sa pytam, ako sa to tyka amaterskeho kosenia, za ktore Trnava vyhadzuje nemale finacne prostriedky?
11. jún 2019

MS

Len tak mimochodom, Vami spominany entomolog, pan Ing. Pavel Vonicka, ma v bezprostrednom okoli svojho bydliska ukazkovo posekany travnik.

Teda podla Vasej vizualnej napovedy to ma v style EGO SYSTEM :-))
11. jún 2019

Robo

Samospráva si asi robí z obyvateľov mesta srandu, keď sem za vzor dáva fotografie nejakých vidieckych domov. Mesto a vidiek sú dve rozdielne veci! Vzhľadom k väčšej koncentrácii obyvateľov nie je rozumné nekosiť trávnaté plochy na území mesta z hľadiska bezpečnosti a ochrany zdravia - psie výkaly, sklo, striekačky po narkomanoch a chrobáky (pijaky) atď. A nemyslím si, že vysoká tráva alebo burina keď uschne v dôsledku teplého suchého leta nejako zmierni klímu v meste ...
12. jún 2019

Marek

Keby pani zo samospravy zdvihli prdel zo stolicky a isli to skontrolovat a snazili sa to napravit,nie tu trepat a ukazovat nam luky,haje,cele to kosenie ako kvalita a interval su katastrofa !!!
03. jún 2023

Miroslav

Tento rok si firma zaoberajúca sa kosenim trávy dáva načas, vlani bolo opätovné kosenie do troch týždňov od prvej kosby, tento rok je tráva už vyše kolien. Vnútro blok V. Clementisa a Juraja Slottu už pripomína nepokosene lúky a pasienky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania