Ulica Rovná-priechod pre chodcov-zle viditeľný

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Veronika 10. júna 2019

Prechadzanie cez priechod pre chodcov na Rovnej ulici (kde sa napaja na Saleziansku) je obtiazne, najme pre deti iduce zo skoly. Auta tu permanentne parkuju tak, ze chodec prechadzajuci cez cestu nevidi dobre na cestu - je nutne vyjst do polovice cesty, aby sa poza parkujuce auta dalo nazriet, ci sa da prejst. Ziadam o vyriesenie tohto problemu, najma kvoli bezpecnosti deti - skolakov, napr. zakazom parkovania/zastavenia pre vozidla na Rovnej ulici aspon niekolko desiatok metrov pred touto T-krizovatkou. Dakujem

12. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle pravidiel cestnej premávky vozidlo nesmie zastaviť a stáť vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky (kolmica na os vozovky v mieste, kde sa začína zakrivenie vozovky), ako aj vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred priechodom pre chodcov. Vozidlo na fotografii stojí v rozpore s uvedenými pravidlami.
S obsahom podnetu budú oboznámené hliadky mestskej polície, ktoré zamerajú pri hliadkovej činnosti pozornosť na opísané protiprávne konanie.
V prípade, ak opäť zaregistrujete takéto konanie, oznámte nám to prosím na tel. čísle 159 v čase protiprávneho konania. Na miesto bude vyslaná hliadka.
Kto? Mestská polícia mesta Trnava

Mestská polícia mesta Trnava
15. jún 2019

Veronika

Dakujem za odpoved. Ano, viem, ze takto stojace vozidla parkuju v rozpore s pravidlami a nemam problem ani zavolat mestsku policiu, no ludom to zrejme nevadi alebo si niesu vedomi, ze tam nemaju parkovat. Mozno by sa dala namalovat zlta ciara na krajnici, nech to maju “pripomenute”?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania