Zničený obrubník a tráva

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Mária 12. januára 2014

Na odbočke z Bratislavskej cesty na Coburgovu je zdevastovaný obrubník a trávnatý porast.

20. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Zelený ostrovček (vrátane vyvalených obrubníkov) priebežne opravujeme.
Nedisciplinovaní vodiči, ktorí nerešpektujú zákazovú značku ostrovček poškodzujú opakovane viackrát do roka.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
07. február 2014

Flego

Zelený ostrovček je čerstvo rozjazdený a zo stôp na vozovke je zrejmé, že ho poškodzujú návesy, ktoré sa pokúšajú odbočiť z 9,mája na Coburgovu. Z riešenia križovatky je jasné, že dlhý náves nemôže takéto odbočenie zvládnuť bez poškodenia ostrovčeka. Tento manéver vodičovi zakazujú dve dopravné značky. Prvá je návesť pred križovatkou na ulici 9.mája a druhá je na Bratislavskej ulici, ale myslím, že tú registrujú len vodiči prichádzajúci po Bratislavskej. Vodič, ktorý manévruje z ulice 9.mája má túto značku v takom uhle, že ju pravdepodobne nevidí. Myslím, že problém by sa mohol odstrániť zlepšením značenia na ulici 9.mája a to napríklad umiestnením značky zákaz odbočovania pre nákladné autá na prvý stĺp pred križovatkou (návesť je umiestnená na štvrtom stĺpe) na ktorom je teraz len značka daj prednosť v jazde. Prípadne doplniť informačnou tabuľkou, ktorým smerom je vstup do areálu TAZ pre nákladné vozidlá.
26. február 2014

Flego

Podľa stôp v blate devastácia stále pokračuje.
27. február 2014

Mária

Ak sa naozaj tento "Zelený ostrovček (vrátane vyvalených obrubníkov) priebežne opravuje" počas celého roka, tak prečo sa tam jednoducho nedá také isté zábradlie, aké je všade okolo. Ak "Nedisciplinovaní vodiči, ktorí nerešpektujú zákazovú značku ostrovček poškodzujú opakovane viackrát do roka" tak nech si pri tom poškodení aspoň škrknú auto. Lebo kamionstovi to je podľa mňa jedno ak vybočí na ostrovček a zničí tam obrubník, ale keby videl, že tam je zábradlie, tak pojde tri rázy pomalšie, aby si to auto náhodou neškrkol.
23. marec 2014

Mária

Obrubník bol opravený.
24. apríl 2014

Flego

Prešiel ledva mesiac a obrubník je znova načatý a pritom tú značku o zákaze odbočenia musí vidieť aj slepý.....
13. december 2018

Petra Suchá

Coburgova ulica-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Na Coburgovej ulici je dlhodobo problém s prehustenou dopravou, ktorú mesto nerieši. Vodiči ignorujú značku a často tu jazdia s autami nad 5,5 ton...v minulosti mesto chcelo zabrániť vjazdu ksmiónom originálnym riešením- dali sem skaly, ktoré však kamionisti posunuli a obrubník a cestu ničia ďalej. Cesta je preťažená, praská, doprava prehustená (z jednej strany tu parkujú autá) cesta je úzka a bytovky sú veľmi blízko. Navrhujem časté hliadky polície, čo by to kontrolovala, prípadne aby firmy od vrátnice TAZ boli evidované pod Strojárenskou ulicou, nie Coburgovou (lebo často sem vodičov preto navedie navigácia, a potom tu krúžia a nevedia sa dostať kam potrebujú) V mene obyvateľov ulice vopred ďakujem za kladné vybavenie podnetu.
17. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kruhová križovatka vzišla ako požiadavka z dopravnej štúdie „Zmena organizácie dopravy v mestskej časti Tulipán v Trnave“, ktorá bola urobená v roku 2017. Momentálne je spracované zadanie pre obstarávanie projektovej dokumentácie. Či a kedy bude spracovaná projektová dokumentácia a následne realizácia záleží od rozpočtu mesta schváleného na nasledujúce obdobie.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
29. január 2019

Petra Suchá

Coburgova ulica-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

vodiči na Coburgovej ulici dlhodobo nerešpektujú zákaz vjazdu vozidlám nad 5,5 ton, cesta sa na viacerých mestach praská, bytovky sa otriasajú, často sem vchádzajú veľké kamióny, ktoré ničia otoč na začiatku ulice. V minulosti mesto riešilo problém skalami, no tie kamionisti posunuli a cestu ničia ďalej. Je tu obytná zóna, okrem toho, že sa ničia bytovky, veľké autá znečisťujú ovzdušie a kvalitu života obyvateľov.
29. január 2019

Petra Suchá

Dobrý deň, kruhová križovatka dopravu iba prehustí a zhorší. Aj napriek tomu, že v tejto časti sú situvané aj menšie firmy, mesto by nemalo zabúdať, že ide o obytnú zónu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania