Ulica Juraja Slottu-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter 13. júna 2019

Dobrý deň, najmä počas letnej sezóny sa pravidelne stáva, že v popoludňajších hodinách nemajú obyvatelia bytov v tesnej blízkosti kúpaliska na ulici J.Slottu kde zaparkovať. Je to spôsobené hlavne tým, že prakticky všetky parkovacie miesta zaberajú návštevníci kúpaliska pričom tieto nie sú vyhradené pre nich. Ako je vlastne možné že kúpalisko má povolenú prevádzku bez toho aby malo vyhradené parkovacie miesta pre návštevníkov? Miesto toho využívajú miesta ktoré sú prioritne určené obyvateľom sídliska. Okrem toho v niektorých prípadoch blokujú niektoré vozidlá prejazd, resp. výjazd vozidlám už zaparkovaním (ako je uvedené na fotografiách). Ďakujem za odpoveď.

18. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
za súčasného stavu nič nebráni návštevníkom kúpaliska Castiglione využívať verejné parkovacie miesta v blízkosti kúpaliska. Parkovacie miesta nie sú vyhradené len pre obyvateľov sídliska ani iba pre návštevníkov kúpaliska a všetci ich môžu využívať iba s obmedzeniami, ktoré vyplývajú z pravidiel cestnej premávky.
Mesto Trnava však registruje potrebu regulácie statickej dopravy v zónach určených primárne na bývanie a pripravuje jej postupné zavádzanie. Základnou filozofiou bude spoplatnenie parkovania s dôrazom na cenové zvýhodnenie pre rezidentov zóny a zúženie okruhu vozidiel, ktorým bude parkovanie v rezidentských zónach povolené. Systémové kroky vedúce k zavedeniu takejto formy regulácie statickej dopravy predstavujú náročný a zložitý proces z pohľadu dopravného inžinierstva, urbanizmu, práva, financií, zvolenia vhodných technológií, verejného obstarávania, ale aj samosprávnej politiky. Preto prosíme verejnosť o trpezlivosť.
V prípade parkovania vozidiel, ktoré je v rozpore s pravidlami cestnej premávky, kontaktujte stálu službu mestskej polície na tel. čísle 159 v čase protiprávneho konania. Na miesto bude vyslaná hliadka.
Kto? Mestská polícia mesta Trnava

Mestská polícia mesta Trnava
18. jún 2019

Lubo

Ked je jednorazova akcia futbal v meste, tak vjazd do okolitych sidlisk sa zvykne blokovat. Platia sa este aj 10ky policajtov. 3 mesacne parkovanie navstevnikov kupka je ok. Preco ten rozdielny pristup ? Nejake zachytne parkovisko dohodnut, skombinovat s listkom MHD listok na kupko ..? Pri futbale detto. Obrovske parkovisko ma napr. OC Voderady... . Aktualne v akcii aj s budovami ;-). To ze ceny kupka su regulovane v prospech obyvatelov mesta, to ako pociti ten diskriminivovany obyvatel a vodic J. Slottu ? Navyse, ak pouziva sluzobne auto (plati vyssiu dan) a plni mestu kasu z dani o to viac ?
19. jún 2019

Lubo

“Vyriesene”.
20. jún 2019

Lubo

Ono to je taky domino efekt. Po zatvoreni kupka zostanu paradoxne preplnene parkoviska v inych castiach sidliska, kam sa obyvatelia od kupka musia utiekat. A kupko tym padom robi problem polke Druzby. Chapem, nie je to problem cyklistov. Mesto ? Priorita 99 a tym padom rychla reakcia na “vyriesenie” podnetu. Vase statusy su zavadzajuce. Vyriesene ? I ked mesto dany PROBLEM nevyriesilo - mizive usilie. Malo by byt Zatvorene/nevyriesne alebo Zatvorene/vyriesene. resp. musite pouzit status Neriesene. Nahlodava to transparentnost mesta, kedze zneuzivate podnety obyvatelov na zber “dobrych” bodov. Robi Vam vlastne niekto nezavislu reviziu riesenia podnetov ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania