Hydrant na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Tomas 13. januára 2014

Je toto možné ??? Nový hydrant priamo na chodníku. To už sa nemohol ten hydrant osadiť mimo chodníka?

13. január 2014

bobo

vitaj v Trnave...
13. január 2014

Občan

No, keď nikomu nevadia lampy v strede chodníka pri Tescu.
Tak tuná tento jeden malý hydrantík je už v pohode.
(irónia)

Veď hlúpi občania Trnavy to znesú a v komunálnych voľbách si zase zvolia tých istých čo tu "úspešne" budujú mesto už 20 rokov.
(Viď posledné voľby do VÚC.)
13. január 2014

janka

Treba to poslať Bystríkovi on sa na to pozrie,
13. január 2014

JurajTT

Za zmienku stoji ze na hydrantoch je napisane Vieden :) Ked uz nakupili pouzite nieco, mohli aspon odstranit stopy po byvalom majitelovi...
13. január 2014

Kika

janka mi prehovorila z duse :D Bystrik sa na to pozrie osobne :)))
14. január 2014

Flego

Občan, to je trošku omyl, aj keď post primátora patrí 20 rokov KDH, po posledných voľbách už mestské zastupiteľstvo ovláda koalícia SMER - HZDS. Zdá sa, že si to málokto všimol, pretože sa prakticky nič nezmenilo. Snáď len to, že mestu teraz vládne viceprimátor a nie primátor.
16. január 2014

Občan

Flego, ďakujem za podrobnejší popis situácie. Je všeobecne známe, že na väčšine Slovenska je Smer v koalícii aj s KDH. (Goriliaci držia spolu.) Keďže ako aj ty píšeš nič sa vlastne nezmenilo, tak to bude to platiť aj pre Trnavu.
18. január 2014

volic

sak na neho zaveste cervenu kravatu jako na hranol v Ziline a uvidzite jak frisko ho daju mimo
18. január 2014

Debra

Toto je uplna pecka. Povodne mal byt ten hydrant tusim presne v strede (sudiac podla diery v zemi). Ta znacka pred nim je tiez super. Zrejme aby si chodci vsimli, ze nieco nie je v poriadku, a nenarazili donho. Krasna ukazka, ako to na Slovensku (ne)funguje. Chodnik robili jedni, a hydrant druhi, a takto to potom vyzera. Prava ruka nevie, co robi lava. Pritom by stacilo trocha sedliackeho rozumu, a hned by tu bolo sveta zit.
20. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Mesto Trnava nevidí v súčasnosti žiaden dôvod na potrebu okamžitého prekladania uvedeného hydrantu. Chodník zostal dostatočne široký na plynulý priechod peších a aj vozičkárov. Hydrant bol osadený v rámci stavebného povolenia, ktoré vydal špeciálny stavebný úradu pre vodné stavby – Okresný úrad v Trnave. Pôvodne bol hydrant riešený ako podzemná stavba t.j. umiestnená pod terénom v chodníku. Na podnet hasičského zboru sa však hydranty ako podzemné stavby začali vymieňať a osadzovať nad terénom ako nadzemné stavby v zmysle nových európskych smerníc. V blízkom období sa však v rámci už povolenej stavby „CITY ARENA TRNAVA – SO A03 Dopravné stavby“ bude realizovať rekonštrukcia časti Ulice Halenárska, v rámci ktorej bude upravený aj existujúci chodník, nakoľko v predmetnej časti Ulice Halenárska je riešená nová kruhová križovatka. Osadený hydrant tým pádom už nebude súčasťou chodníka.


Odboru stavebný a životného prostredia
20. január 2014

Flego

Tak toto je naozaj bomba. Nestačí, že sú na chodníkoch elektrické a telefónne stĺpy, lampy. dopravné značky, semafory, rôzne rozvodné skrine, ešte v celom meste pribudnú aj hydranty! To pri prechádzke plníme nejaký odznak zdatnosti? Chodník má slúžiť na chodenie v celej svojej šírke.
21. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pripájame aktualizáciu podnetu:
Investor stavby CITY ARENA TRNAVA sa rozhodol v rámci kolaudačného konania vodných stavieb (voda, kanalizácia), že do doby ukončenia stavby - stavebného objektu SO A03 Dopravné stavby, v rámci ktorej bude realizovaná aj rekonštrukcia (úprava) časti Halenárskej ulice (vrátane nových okružných križovatiek s úpravou priľahlých chodníkov) bude hydrant osadený ako podzemný a až po konečnej úprave chodníkov bude vyvedený nad úroveň terénu.

Odbor stavebný a životného prostredia
23. január 2014

Flego

Vybavené. Dlaždice síce nedali naspäť, ale blato tam nieje, je to zasypané škvárou. V jednote je sila priatelia, možno väčšia než si myslíme.
30. január 2014

kajo

zrejme konečná úprava chodníkov je v nedohľadne, keď to tak rýchlo odstránili.......

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania