Súkromné značky?

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Flego 14. januára 2014

Na ulici Andreja Hlinku sú tri dopravné značky, ktoré svojím vyhotovením už napohľad nie sú také aké osádza mesto Trnava. Tieto značky (začiatok zákazu zastavenia, zákaz vjazdu, koniec zákazu zastavenia) veľmi dobre riešia dopravnú situáciu na výjazde na cestu. Napíšte prosím, čo je potrebné vybaviť k osadeniu takýchto značiek, pretože je to dobrá inšpirácia pre mnohé bytovky ako riešiť neúnosnú dopravnú situáciu vo svojom okolí.

20. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Odporúčame obrátiť sa na príslušný výbor mestskej časti (http://www.trnava.sk/sk/clanok/predsedovia-a-clenovia-vyborov-mestskych-casti), ktorý k Vašej žiadosti priloží svoje stanovisko a zašle nám ho na priame vybavenie.


Odbor dopravy a komunálnych služieb
20. január 2014

Peter Bročka

Zo strany Odboru dopravy a komunálnych služieb ide o nekorektnú odpoveď. Tá mala obsahovať minimálne informácie, či ide o značku spĺňajúcu predpisy, či vedia o jej osadení, resp. ako sa postupuje pri nelegálnom osadení značky. Zároveň nechápem prečo žiadate od občana aby sa v tejto veci obracal na VMČ, keď sa už obrátil na vás a VMČ vám na základe štatútu mesta a vašej žiadosti má podať stanovisko. Keďže pochybujem, že si VMČ "zoberie na triko" podať stanovisko či je značka legálna/nelegálna/resp. či o nej mesto vie, obráti sa opäť na vás. Takže vytvárate kocúrkovo a prenášate svoje povinnosti na občana....
20. január 2014

Odpoveď samosprávy

Pripájame doplnenie podnetu:
O tieto značky požiadali približne pred 10 rokmi obyvatelia domov, ktorí mali sťažený výjazd z priľahlých vchodov. Táto značka bola odsúhlasená na ODI v Trnave a na náklady vlastníkov aj vyrobená a osadená. Značky mali byť vyhotovené v základnom formáte (tak ako ostatné značky na tejto ulici). Žiadatelia dali vyrobiť značku v zmenšenom formáte, čo STN 800120 o dopravnom značení pripúšťa.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
20. január 2014

Peter Bročka

Ďakujem za doplnenie
20. január 2014

Flego

Vybavené. Odpovede dostatočne vyčerpali tému otázky.
20. január 2014

Flego

:-) so všemocnými VMČ máme svoje skúsenosti: čo odobria bude a čo neodobria nebude, vyjadrujú sa prakticky ku všetkému. VMČ je veľmi zaujímavý orgán: zasadá tajne, bez účasti verejnosti, nenašiel som zverejnené ani termíny zasadaní, nezverejňujú sa ani zápisy zasadaní na stránke mesta, hoci o administratívu VMČ sa stará mesto, nie je známe o čom a ako členovia VMČ hlasovali. Keďže otázky na vyjadrenie VMČ sú adresované na predsedu, je celkom možné, že predseda o všetkom rozhoduje sám. Mám aj osobnú skúsenosť, že sme sa na riešenie nejakého problému informovali priamo u predsedu VMČ a dostali sme odpoveď, že to nebude. lebo JA s tým nesúhlasím. Také demokratické však :-) Po voľbách mala tri VMČ koalícia SMER-HZDS a po jednom SDKÚ a KDH. Dnes sú predsedami týchto dvoch VMČ neposlanci, ktorý neprešli voľbami. Takisto aj mesto riadi človek ktorý nebol zvolený za primátora. Tohtoročným voľbám bude treba venovať zvýšenú pozornosť, pretože ako sa zdá, čo sa nepodarí vo voľbách dotiahne sa v zákulisí.
16. január 2015

Roman Krajčovič

Zaujimave je to ze tam je osadena znacka zakaz v jazdu a pritom tam parkuju auta...beriem su to obyvatelia obytnych domou ale potom mi vysvetlite preco MSP rozdava papuce? vela krat som sa pytal preco to nedoplnia napisom okrem najomnikou bytov a bolo mi povedane ze ta znacka je dostacujuca tak je to o com???? a takych ro znaciek je po TT vela ...Podla mna to MSP vyhovuje idu peniazky do sporkasky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania