Ulica Gejzu Dusíka-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
občan 20. júna 2019

Sídlisko Prednádražie 1, zeleň medzi obytnými blokmi ohraničené ulicami Mahra a Dusíka, trávniky nepokosené, zanedbávané pravidelné kosenie v tomto sezónnom období, tráva vykvitnutá, vysemenená, výška trávnatého porastu do pol metra, nevhodné pre alergikov, živná pôda pre potkany (hlavne pri ceste) ... Nerozumiem, prečo sa treba pravidelne domáhať tak zjavnej veci, ako je pravidelné kosenie??? V čom je tento dlhodobý problém nekosenia a tiež aj nestrihania kríkov a neorezávania konárov stromov??? Máte tu desiatky nahlásených podnetov točiacich sa vždy okolo toho istého - nepokosené, neorezané atď... ako v Kocúrkove ... Mesto nerozumie tomu, že v sezóne treba kosiť každý mesiac, inak tu bude stále ten istý problém?!

20. jún 2019

kolombo

Mesto bude radšej kosiť pri cestách,tam prebehla už tretia kosba.
20. jún 2019

kolombo

A pardon v centre mesta aj možno štvrtá.
08. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčasnosti, keď je už dokázané, že aj zbytočne nakrátko pokosené plochy prispievajú k prehrievaniu miest, naozaj nevidíme dôvod, aby sa kosilo každý mesiac, a predpokladáme, že na Slovensku ani vo svete nie je mesto, kde by sa kosilo s takou pravidelnosťou. V tomto roku prebehli už dve kosby, pre vysoké teploty sa tretia kosba zatiaľ nekoná, čo nevnímame ako problém, pretože dlhšia tráva pomáha zvyšovať biodiverzitu mestského prostredia a zabraňuje vysychaniu trávnikov, mierne ochladzuje prostredie. Momentálne sa vonku teploty pohybujú nad 30 stupňov C a neprší, ale pomerne daždivý máj spôsobil rýchly rast trávnikov. V budúcnosti si budú musieť občania zvyknúť na to, že aj dlhšia tráva patrí do mesta a pomáha tomu, aby sa v ňom dalo žiť.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
08. júl 2019

kolombo

A to máte odkiaľ,že nakrátko pokosené plochy prispievajú prehrievaniu miest??A mesto nie je les!!!Za druhé-deti sa budú,kde hrať??To ako na chodníku??Si robíte srandu z ľudí??Príďte ukázať obyvateľom tohto mesta ako sa budú hrať tie vaše deti v tak vysokej tráve,plnej kliešťov.Sranda je tá,že v meste si kosíte aj každý týždeň a hráte sa na pekných!!!Ok začneme si sami kosiť.
09. júl 2019

Peto

kolombo, porovnaj si trávniky keď sa budeš prechádzať - nízky trávnik = žltý vyschnuty a prašný. Vyšší je zelený a minimum prachu. Ten kontrast vidím rovno pri dome. Napríklad aj trávnik okolo fontány za poštou je totálne žltý suchý. Druhá vec si hrajúce sa deti v tráve - začína to byť pomaly scifi. Vidím ich tam jedine so psom. Tie plochy na foto tiež nevyzerajú, že by boli vhodné napr. na loptove hry, aj keď my ako mali sme sa hrávali aj v oveľa väčšej tráve, že áno? Pochopím ale dôvody alergikov.
09. júl 2019

občan

Všetko má svoje za aj proti, podstatné ale je, prečo sa rozhodneme. Prioritou, čo sa týka trávnikov medzi obytnými blokmi by malo byť jednoznačne ich pravidelné kosenie - aj za cenu prechodného zníženia jeho kvality. Áno, ide o to, kde sa budú deti hrať - najprv treba pokosiť - urobiť im podmienky na pobyt na tráve atď., kliešte, alergie - toto sú dôvody. A nie biodiverzita hmyzu - toto nie sú lúky pri lese, alebo nejaké výskumné biolokality ... Mesto jednoducho vidí v prvom rade hmyz, až potom ľudí - čo je teda úplne scestné. neviem odkiaľ sa berie tendencia mestských úradníkov poučovať občanov, čo je pre nich prospešné a na čo si budú musieť zvyknúť - neustále poučovanie. Lebo podľa nich sú ľudia asi blbí, lebo tu nechcú hmyz a nechcú, aby bolo chladnejšie z nepokosenej trávy - neuveriteľné. A čo my vlastníci bytov, chceme mať pred bytovkami džunglu alebo priestor na život.
09. júl 2019

kolombo

5ulo budem s tebou nesúhlasiť,že deti sa v hrajúce v tráve je scifi.V našom vnútrobloku sa stále hrajú.To isté vidím aj inde.Jasné,že beriem to,že doba je posunutá a časť detí sa hráva zväčša na počítači a podobne.Deti sú a majú byť na prvom mieste.A taktiež ma nikto nepresvedčí,že psíčkar si bude zdvíhať po psovi výkaly vo vysokej tráve.Jednoducho to tam nechá.To nehovorím o iných nástrahách,ktoré tam budú..striekačky,kliešte a pod..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania