Dlho Neodstraneny Odpad

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Dlho nevysypany kontajner na sklo.

30. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
V rámci nášho mesta máme rozmiestnených približne 340 takýchto zvonov na zber skla. Žiaľ, nedisciplinovaní vodiči parkujúci pri kontajneroch znemožňujú príjazd zberných vozidiel (zvony na sklo nie sú mobilné tak ako nádoby na ostatný komunálny odpad). Tento problém sa opakuje na tomto a ďalších troch stojiskách v meste. Vzhľadom na rozdielne a nepravidelné plnenie ako i na vyššiu finančnú náročnosť separovaného zberu skla zberné vozidlá na sklo nemajú takú periodicitu vývozu ako vývoz ostatného komunálneho odpadu. V tejto lokalite pripravujeme v tomto roku stavebné úpravy, ktoré zvýšia počet parkovacích miest a zlepšia príjazd vozidiel na zber odpadu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
30. január 2014

Maťko

A kedy presne to niekedy niekto vyvezie? Máme to tu niekoľko mesiacov, hovoríte mi, že mám ešte niekoľko mesiacov počkať? To sa mi moc nepáči! Pri voľbách Vám to spočítam! :-[
02. február 2014

Ivana

Nie, hovoria, ze to vzniklo preto, ze magori nerespektuju zltu ciaru a parkuju priamo pri kosoch, takze sa tam s nakladnym autom nedostanu alebo ak aj pri kosoch nikto neparkuje, je zase blokovany prijazd ku kontajnerovemu stojisku. Celkom lutujem tych smetiarov, ked sa natahuju s plnym kosom po ceste, pretoze niekto potreboval zaparkovat akurat tam a keby zaparkoval dalej, stalo by ho to 2 minuty chodze, alebo nieco podobne strasne...
Tiez pisu, ze s tym idu nieco spravit, aby sa to nestavalo a nie, ze kym s tym nieco spravia bude kos plny.
Inak poslanec Viskupic sa ohladom tohto ozval minuly rok na zastupitelstve, teraz pisu, ze to idu riesit, snad to uz konecne poriesia.
02. február 2014

Maťko

Ja chápem, že existujú určité okolnosti, kvôli ktorým tento stav vznikol. Hovorím ale, že ma tieto okolnosti vôbec nezaujimajú. To, že nie ste schopní vyriešiť jednu vec, kvôli tomu, že nie ste schopní vyriešiť X ďalších vecí je smutné. Dajte sa dokopy prosím Vás a nepíšte mi prečo Nie, ale ako a kedy presne Áno. Ďakujem.
02. február 2014

Ivana

Dosť pochybujem, že ti sem niekto napíše, že sklo bude vyvezené 4.2. o 10,00, keď predchádzajúce pokusy o vyvezenie boli neúspešné, kvôli zaparkovaným autám... Proste ten koš vyvezú, keď sa tam konečne dostanú :)
03. február 2014

Miso

Stav k 3.2.2014
03. február 2014

Miso

Dobrý deň, to že sa kôš na sklo nevyvezie z dôvodu, že tam stojí auto, ktoré by tam byť nemalo je pochopiteľné no treba si uvedomiť, že tieto autá tam parkujú z dôvodu nie 2x šťastného spoplatnenia parkovania pri VUC a Daňovom úrade, na ktoré tu tiež ľudia už upozorňovali. Ak to berem z tejto strany tak sa dá povedať, že je to dôsledok iného "vyriešenia situácie" v tejto lokalite. Druhá vec je taká, že ten kôš sa nachádza vedľa iných, ktoré sa vynášajú pravideľne, takže nerozumiem tomu tvrdeniu, že boli schopní vyniesť 4 smetiaky, ale 5ty už nie. V prípade, že daná "periodicita" vývozu skla je taká ako na fotke, tak treba buď zvýšiť frekvenciu vývozu týcho smetiakov, alebo ich tam dať viac prípadne úplne zrušiť, pretože sa úplne míňajú chcenému účinku. Verím, že toho máte dosť a ak by tento stav netrval niekoľko týždňov resp. mesiacov tak by som sem rozhodne nepísal, ale uspokojiť sa s odpoveďou ohľadom nejakej budúcej stavebnej úpravy parkovania, ktorá je momentálne možno maximálne tak na papieri mi príde dosť alibistické, obzvlášť ak sa jedná o odpoveď na problém týkajúci sa vývozu jedného smetiaka.
03. február 2014

Ivana

jj ved oni v tej odpovedi pisu, ze je to tam na draka a budu to riesit ako celok, aby sa uz toto v buducnosti nestavalo. to preco nie je vyvezene prave sklo pisu tiez, ten kontajner si nevedia pritlacit k nakladnemu autu, tak ako ti ostatne, kt. su mobilne, takze tie vyvezu, aj ked sa nedostanu bezprostredne ku kontajnerovemu stojisku. osobne dost pochybujem, ze to nevyvezu, kym neupravia parkoviska, ale to v odpovedi neuviedli, takze iba si domyslam :)
03. február 2014

Mišo

tvrdiť, že za ten čas vývozu odpadu počas doby niekoľkých mesiacov tam vždy bolo auto je nezmysel...v prípade, že by to bola aj pravda tak potom sa naskytá otázka, prečo tam dali taký kontajner, ktorý sa nedá posúvať, keď teda je tá situácia taká beznádejná (áno dosť často je, ale je to ich zásluha keďže tu parkujú autá z celého kraja, ktoré odmietajú platiť pár centov za hodinu parkovania pred daňákom/vuc, ale taká je realita na ktorú tu viac ľudí upozorňovalo, ale tak šak vtedy nič to bolo už dávno a máme rampy, hurá! ... a toto je dôsledok...takže namiesto vyriešenia tohto problému sa tu budeme polovica sídliska baviť o tom či sú lepšie smetiaky s koliečkami alebo bez prípadne sa všetci tešiť na nejaké nové parkovcie miesta ktoré bude(alebo nebude) a dovtedy budeme(alebo nebudeme) zbierať flašky a ich črepy po celej Hlbokej...real deal!
03. február 2014

Ivana

Mišo nemusi to byt az taky nezmysel, po 1. ta frekvencia vyvozu je fakt nizka, my mame statie dostupne, aj dalsie najblizsie od nas je dostupne v pohode a obe statia mali sklo preplnene, tak ze sme to tiez hlasili na vyvoz po 2.asi vies ako sa tam odzadu danoveho parkuje cez prac. dni, takze sa tam tazko otoci aj osobne auto a nie to este nakladak,.
inak ma dost zaujima co s tym parkovanim vymysleli, vie niekto nieco blizsie? najmä ked to prezentuju, akoze to ma pomoct...
03. február 2014

Miso

no práve...ako som vyššie písal, napriek tomu že ide o dosť zlé miesto z hľadiska cúvania atď. je možno problém plošnejší, teda že tieto koše na sklo sú plné aj inde v TT, kde majú lepšie príjazdové cesty čo je potom už trocha vyšší level...(nesledujem to)
čo sa týka toho "parkovania" tak neviem nič a videl som to len tu, takže tu realizáciu tak skoro nevidím ak vôbec
03. február 2014

Ivana

http://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/6800/preplneny-kontajner-na-sklo http://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/3816/preplnena-nadoba-na-sklo ano stava sa to ...
Ja verim, ze s realizaciou si pohnu a navyse tento rok sa do rozpoctu dostalo trochu aj na parkoviska, snad sa ujde aj Hlbokej
03. február 2014

Ivana

03. február 2014

Mišo

tak potom to je asi problém v rámci celej TT a nie len tu...a nemyslím si, že by mali všade obmedzený prístup, takže tváriť sa, že je to OK lebo je to vlastne všade tak, tiež problém nerieši, ale naopak poukazuje na zajvne nie celkom fungujúcu službu, ktorú nejaké utopické parkovisko pre pár áut určite nevyrieši
03. február 2014

Ivana

Keby sme hladali aspon 1 pozitivum, mohli by sme sa tesit, ze ludia separuju sklo :))
03. február 2014

Mišo

to áno:) práveže ma to milo prekvapilo a preto je smutné, že ten smetiak vyzerá tak ako vyzerá
05. február 2014

Flego

Nerozumiem celkom v čom je problém, jeden takýto kontajner mám priamo pod oknom: od cesty je vzdialený asi 3 metre, popri ceste sú 1,5 metra vysoké kríčky, pred ním je ešte kontajner na komunálny odpad a vedľa neho vždy stojí auto, pretože tam začína oficiálne parkovisko. Naozaj to vyzerá, že vysypanie sa nedá zvládnuť. Lenže tieto kontajnery vysýpa auto z výsuvným ramenom, ktorým ho zdvihne ponad auto aj ponad kríčky a vysypanie doteraz vždy zvládol aj napriek tomu, že miesto je neprístupné. Po poslednom vysýpaní sa niekto z parkujúcich asi zľakol manipulácie nad jeho autom a tak keď bol kontajner prázdny odtiahli ho o pár metrov ďalej na trávu a problém je svojpomocne vyriešený.
07. február 2014

Flego

Zdá sa, že problémom tohto kontajnerového stojiska nieje len sklo, nevyvezený je aj modrý kontajner na separovaný zber a v stojisku už vzniká aj divoká skládka. Treba pochváliť hlavne geniálny nápad projektanta, umiestniť kontajnerové stojisko na samý koniec slepej ulice dlhej niekoľko stoviek metrov - vodiči A.S.A. z toho musia mať skutočne radosť. Ale problém sa dá operatívne riešiť napríklad správnym načasovaním vývozu - stačí vývoz uskutočňovať mimo pracovnej doby Daňového úradu. Teraz je piatok 16,30 a stojisko je dostupné bez najmenších problémov. Od spoplatnenia parkoviska pred Daňovým úradom blokujú totiž jeho pracovníci celú túto ulicu.
10. február 2014

Maťko

Sklo v okoli kontajnera bolo odstranene (v sobotu skoro rano, yes!) avsak kontajner ostal plny co znamena ze situacia sa bude v kratkom case opakovat :-(
10. február 2014

Maťko

Situacia stale nevyriesena. To naozaj ideme cakat na stavebne upravy? Hlava 22 jak vysita :-) Ale aspon mozeme zabavat zahranicnych hosti zaujimavymi historkami, ktore si clovek nemoze len tak vymysliet :D
10. február 2014

Flego

Ale veď je to pekne upratané Maťko :-) Len to asi ešte nebola tá správna firma. Podľa toho, kedy to robili a čo odviezli by som tipoval, že to boli len chalani z TT-Komfortu. Možno ti chceli pred víkendom urobiť radosť :-) Mali červené bundy alebo modré? Na vyprázdnenie kontajneru je potrebné auto s hydraulickým ramenom z A.S.A.
01. marec 2014

Flego

Neuveriteľné aký zložitý a ťažko riešiteľný môže byť podnet na obyčajné vysypanie kontajneru. :-) Ale počul som takú hlášku, že ľudia vo vašej ulici už majú dosť prázdnych sľubov a začali situáciu riešiť svojpomocne - vypúšťaním duší zamestnancom Daňového úradu. Je na tom niečo pravdy?
13. marec 2014

Flego

Už je to trápne. kontajner plný a smeti sa opäť utešene hromadia.....
01. apríl 2014

Flego

vybavené, kontajner vysypaný, odpad okolo kontajnerov je odstraňovaný priebežne

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania