Špačinská cesta-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Jan 28. júna 2019

Dnes ráno nám mesto pripravilo krásny zážitok. Zablokovanie dopravy už ráno o 7:00 kvôli podujatiu, ktoré by malo začať až zajtra.
Kruhový objazd bol úplne uzavretý zo všetkých strán a blokoval dopravu z mesta pre všetky vozidlá (autá, autobusy).
Pekný spôsob ako si urobiť reklamu pre podujatie (zopár mládencov ktorí sa slávnostne prevezú na bicykloch) o ktoré má záujem tak 25% fanúšikov z TT, ktorí sa zaujímajú o cyklistiku. Jednoduchšie a menej vtieravé by bolo vytlačiť reklamné letáky.
Takto sme boli nútený si všetci všimnúť, čo nám Trnava chystá cez víkend a že teda očakávajú, aby sme sa prišli pozrieť. Akoby nestačilo, že tá väčšina ľudí musí tento výstrelok menšiny potichúčky strpieť a tolerovať nemožnosť sa dostať k svojím pozemkom, tak ako sú obvykle zvyknutý.

28. jún 2019

natare

Keby ste pravidelne sledoval trnavské stránky, tak o tom že bude uzávierka sa rozpráva už 3 mesiace a pred týždňom už konkretizovali aj presné časy.
28. jún 2019

Micro

Uzávierka je od soboty 29.6.2019, 7:00. Tak prečo bez informovania verejnosti už dnes?
Niekto nevie čítať?
http://www.trnava.sk/sk/aktualita/trnava-bude-koncom-juna-zit-cyklistickym-sampionatom-pripravit-sa-treba-aj-na-dopravne-obmedzenia
28. jún 2019

Micro

Chaos.
28. jún 2019

Jan

Presne ako píše TOP (www.trnava.sk - viď. dokument MCC_SR_CR_Trnava__hromadny__PDZ_05.pdf).
Len treba odlišovať pojmy "uzávierka" (obmedzená možnosť státia na ulici) a "úplná uzávierka" (neprejazdná).

http://www.trnava.sk/userfiles/file/MCC_SR_CR_Trnava__hromadny__PDZ_05.pdf
29. jún 2019

Mária

Ale veď vám idú zavreť raz za život ulicu...ja sa síce na tie preteky pozrieť nepôjdem, lebo ma cyklistika nezaujíma, ale rozumiem tomu, že to je naozaj prestížne podujatie...
čo potom my, z centra, máme hovoriť, keď cez sezónu, pomaly každý mesiac, zavrú na jeden deň kolárovú, športovú a iné, lebo zopár mládencov sa chce slávnostne dostať na štadión, aby si pozrelo 90min zápas...(futbal ma nezaujíma)
potom zase v septembri sa kvôli zopár jarmočníkom rozhodne mesto uzavrieť celé centrum, aby mohli ísť slávnostne na kolotoče a burčák (ani na jarmok nechodím)
žiješ v spoločnosti, tak akcie v meste treba akceptovať, ak nie, ešte je tu alternatíva ísť bývať na samotu na lazy.
29. jún 2019

Peter

ja tadial chodim denne a zase taky problem to nebol, tabule tam boli uz tyzden dopredu, staci vediet citat a naplanovat si cestu inak
29. jún 2019

Jan

Pre "Peter", "Maria": ... skúste si ešte raz prečítať prvé dve vety príspevku. To stačí. Potom zistíte kto sa správne naučil čítať :D
Ak sa chcem vyjadriť k nejakému problému, pozorne si prečítam v čom problém je.
29. jún 2019

Matúš G

Mozno pomoze tato znacka.
29. jún 2019

Roman Krajčovič

Dúfam že pán primátor bude po cyklistických pretekoch ukojení 😉 pretože aby som sa nevedel dostať tam kam chcem a musím to obchádzať cez celý obchvat cez celú linčiansku iba kvôli tomu že tu je niekto neukojený.
29. jún 2019

Juraj

Autor postu si asi chcel nafulnut ego a niekde sa vykecat. Co keby sme zrusili akekolvek podujatie? Alebo lepsie pome zrusit chodniky a cez futbalovy stadion a Slaviu spravme cesty. Verejnost bola vopred dostatocne informovana a letaky dostali do kazdej schranky vsetci ktori byvaju v priamom dotyku a ovplyvni ich to najviac. Kazdy ktory nema IQ naparovacej zehlicky si vedel zvolit trasu ako sa dostat kam chcel. Ako pisal autor, cast verejnosti o toto ma zaujem (priznam sa, aj ja). Mesto je pre VSETKYCH. Kazdy ma zaujem o nieco ine. Treba byt tolerantny a uzit si eventy alebo ich odignorovat. Uzavreta bola len spacinska a cast hlbokej. Uplne bez akehokolvek problemu sa to dalo obist bez toho aby sa cast jazdy nejak razantne zvysila. Ja to viem ako fakt kedze byvam na hlinach ktore au obmedzene najviac. Peace out.
30. jún 2019

Filip

Obmedzena doprava je uplne v poriadku. To ze to nebolo uplne zvladnute je ina. Ja som o akcii vobec nevedel a znacky o obchadzkach boli uz vo stvrtok! Napr. na vajanskeho spravili z jednosmerky obojsmernu ulicu a dali zakaz parkovania. Kedze znacky tam uz boli tak ludia chodili do protismeru uz vo stvrtok napriek tomu ze to cele malo platit az v piatok. Stacilo pridat dodatkovu tabulu o platnosti obmedzenia. Ale akcii som velmi rad, ta je uplne v poriadku.
01. júl 2019

kolombo

Ja nie som náruživý cyklista a ani ma to nezaujíma,ale tie preteky boli úžasné.Ja viem,že veľa ľudí vidí v uzavretých cestách hlavne Bročku,ale každý primátor by neodmietol takúto súťaž-závody.Bola tam fantastická atmosféra.Hlavne propagácia športu a aj mesta Trnava,
01. júl 2019

Filip

Bolo to uzasne a Trnava sa pekne zviditelnila... Ale znacka ze spacinska je uzavreta tam bola este dnes rano. Nabuduce to bude to lepsie. Treba sa len poucit.
02. júl 2019

Micro

Uzatvorená ešte aj v utorok :)
03. júl 2019

Filip

Uzatvorena aj v stredu o 12:00 :)
09. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava o dopravnej situácii v tejto lokalite informovalo s dostatočným predstihom (cca 2 týždne) na svojej stránke www.trnava.sk:
http://www.trnava.sk/sk/aktualita/trnava-bude-koncom-juna-zit-cyklistickym-sampionatom-pripravit-sa-treba-aj-na-dopravne-obmedzenia
Okrem toho Mesto Trnava priebežne informovalo o podujatí na svojom profile na sociálnej sieti:
https://www.facebook.com/trnava/videos/2126459934318474/
https://www.facebook.com/events/1583426691801829/
Zároveň boli vydané letáčiky, ktoré boli distribuované do domácností a prevádzok na dotknutých uliciach. Za vzniknuté problémy sa ospravedlňujeme, ale k informáciám sa bolo možné dostať v dostatočnom predstihu aj v celoslovenských a regionálnych médiách, ako je spomenuté aj v diskusii k podnetu.

Úsek komunikácie a marketingu MsÚ v Trnave
25. júl 2019

Jan

... je pekné, že všade boli informácie. No smutné zároveň, že zložky ktoré mali zabezpečiť uzatvorenie ulice, si tieto informácie nevšimli a ani neprečítali, pretože ulicu omylom uzavreli v inom termíne ako bolo všade uvedené.
Škoda, že priznať chybu je tak ťažké a čítať s pochopením textu tiež rovnako náročné. V príspevku vôbec nešlo o to, že mesto neinformovalo, ale že nezvládlo dodržať termín uzávierky, tak ako o tom dopredu a včas informovalo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.