Ulica Andreja Hlinku-MHD-technické problémy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Neriešený
meno
Erik 03. júla 2019

Internetové stránky imhd.sk patria k jedným z najčastejšie navštevovaných na Slovensku a medzi ich obsah patrí aj anketa. Trnava má skvelú väzbu týmto spôsobom na dopravné služby, ktoré poskytuje pre Trnavčanov. 80% hlasujúcich si myslí, že klimatizácia vo vozidlách MHD by mala byť v tomto storočí samozrejmosťou. Je to ekonomický náročný proces, ale mesto by aspoň vo vybraných vozidlách mohlo dobudovať klimatizáciu, ak je to technický možné - podobné riešenie nastáva v Bratislave, ktorá zverejnila percentuálny plán zavedenia klimatizácie vo svojich vozidlách, obrázok som priložil. Poprípade v zmluve od nového dopravcu požadovať určité percento(reálne vidím menej ako 50%) klimatizovaných vozidiel. V rekordných horúcich letných mesiacoch a suchách by sa zvýšila príťažlivosť MHD.

07. júl 2019

Peterko

Autobusy by nesmeli mať otváracie okná a vzhľadom na to,že autobusy otvárajú dvere cca každé 2 minuty,klimatizácia by bola málo účinná.Samozrejme aj spotreba paliva by bola vyššia.
07. júl 2019

Erik

So zavedením zastávok na znamenie, ďalší podnet, ktorý som nahlásil súčasne s týmto, by sa tieto problémy vykompenzovali. Zabránilo by sa zbytočnému úniku tepla v zimných mesiacoh a chladu v letných. Taktiež spotreba paliva by bola nižšia(vozidlo spotrebuje viac paliva pri rozbehu a vyprodukuje viac emisii), tak by sa to finančne vykompenzovalo a náklady by sa stále blížili k súčasným. Cestujúcich by pribudlo v letných mesiacoch, a tým by náklady boli nižšie ako v súčasnosti.
08. júl 2019

Peto

Peterko, klima v mestských busoch už dávno nefunguje ako kedysi. už sú oveľa viac efektívne.
08. júl 2019

Peterko

5ulo,v Trnave som ešte v takom nesedel.
09. júl 2019

Peto

V Trnave také nemáme 🤣🤣🤣

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania