Saleziánska ulica-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Andrej 04. júla 2019

Dobrý deň,
bezbariérový chodník vedený popri schodisku spájajúcom ul.Saleziánsku a sídlisko Na Hlinách je v určitých úsekoch výraznejšie zarastený rastlinami, bolo by možné ho priebežne udržiavať lepšie prejazdný?

08. júl 2019

Micro

Tento stav je na uvedenom mieste bežný - nekosí sa :(
09. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
momentálne je spustená tretia kosba. Kopce sa nekosia, pretože treba aj v meste udržiavať vyššiu vlhkosť a biodiverzitu, čo sa darí aj vyššími trávnikmi na zvažujúcom sa teréne. Ale aby bola zabezpečená priechodnosť chodníkov, zadali sme podnet spolupracujúcej firme, aby zeleň pokosila cca 0,5 m od chodníka.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb
Kedy? júl 2019

Odbor dopravy a komunálnych služieb
10. júl 2019

Juraj

Kto prosím Vás píše tieto komentáre o biodiverzite?
Stačí ak bude v meste normálny človek, ktorý vie plánovať a kontrolovať kosbu.
V zásade sú tieto komentáre scestné. U nás na Juhu sa síce po minulé 2 roky kosilo ako sa kosilo ale výška kosby trávnikov a hlavne doobkášanie bolo v rámci kosby Trnavy najlepšie. Teraz po kosačkách zostáva iba "Sahara". Biodiverzita dnes, predtým "Alergici"? Kde sú alergici dnes. Veď tie výhovorky boli scestné aj čo sa týka mulčovania. Do kosby ste púštali firmy v Trnave keď už boli alergény vo vzduchu a "trávy" vysoké a dávno vysemenené a dnes sa obhajujete biodiverzitou? Veď biodiverzitné podmienky vytvorte na krajoch mesta, v okolí toku potoka, ... .
Datje nám naspäť firmu, ktorá nám Juh kosila pretým. Táto púšť a nedorobky nie sú normálne. Alebo neviem, kde bol problém. Myslím, že skôr si mesto písklo a neplánovalo vopred kosby a firma nastupovala neskoro ale kvalita ako som prechádzal Trnavu bola o 3 kategórie lepšia ako inde. Hlavne vedeli ako kosiť a za akého počasia aj nadstaviť výšku kosby. Samozrejme, čím lepšie kosili, tým boli aj ľudia náročnejší ale to je normálne. Teraz si ľudia hovoria "aspoň, že prišli".
Šetríte, tam kde šetriť nemáte a tam kde sa dá šetriť vyhadzujete financie daňových poplatníkov.
Kosba a údržba zelene vyžaduje odborníkov a nie "mäsiarov".
Príde aj na príslovie: "Remeslo má zlaté dno.". Nie je veľa firiem, ktoré odvádzajú dobrú robotu a plánovanie. Zaujímavé je však, že iba u nás v Trnave sa k plochám staváme ako mäsiari. V iných mestách vedia firmy o nástupoch na prácu s cca 2 týždňovým predpokladom. V Trnave vraj primátor rozhodne, že teraz a všetci skáčte okamžite za pár šupov. Toto nie je vedenie rezortu. Toto je vedenie z pozície moci bez dostatočnej odbornosti!!! S pozdravom, Juro
14. júl 2019

TOP

Vsetky kraje boli pokosene a nic uz netrci do chodnika.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania