Chýba priestor pre nakladanie a vykladanie imobilných pacientov

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Flego 28. januára 2014

Pavilón chirurgických disciplín funguje už niekoľko rokov, ale stále nikto neberie do úvahy, že jeho pacientmi sú vo veľkej miere poúrazové a pooperačné stavy, ktoré majú problém so samostatným pohybom bez cudzej pomoci. Sanitky majú k dispozícii len 2 miesta a to tak, že blokujú vstup do budovy a aj chodník pre chodcov (foto 1). No a vyzdvihnúť imobilného pacienta súkromným vozidlom je už úplná katastrofa: vodič musí nájsť miesto na odstavenie vozidla, často stovky metrov od vchodu, vyzdvihnúť pacienta z izby, pomôcť mu dolu ku vchodu. Aj tu už je problém, pretože počet miest na sedenie v hale pri vchode je vzhľadom na počet pacientov čakajúcich na odvoz nedostatočný. Potom vodič privezie auto ku vchodu a tu je najväčší problém, pretože je tu všade zákaz zastavenia. Zastaviť blízko vchodu legálne je bez šance (foto 4). Takže musí porušiť predpisy, zastaviť v zákaze, vystúpiť z vozidla, ísť pre čakajúceho pacienta do vstupnej haly, presunúť ho k vozidlu a pomôcť mu nastúpiť. Pritom z jednej a druhej strany vchodu sú trávnaté plochy (foto 2 a 3) kde by sa s minimálnymi nákladmi dali vybudovať odstavné plochy pre takéto prípady s dobou zastavenia na 10 - 20 minút. Určite by to potešilo aj vodičov sanitiek aj chodcov, ktorý obchádzajú sanitky po ceste.
Zároveň by som chcel upozorniť aj na problémy vozíčkárov, ktorý majú vyhradené len 2 miesta (foto 5), pritom jeden vozíčkár čakajúci na ošetrenie zablokuje toto parkovisko na 3-4 hodiny. No a dostať sa z tohto miesta na vozíčku k jednému alebo druhému vchodu cez obrubníky a stojace autá je úctyhodný športový výkon.
To o čom tu píšem so veľakrát vyskúšal na vlastnej koži: v lete som mal ťažký úraz nohy, teraz mám na operácii manželku, predtým som sem vozil moju matku aj kamarátovu manželku. A to zahŕňa nielen jedno zastavenie po operácii, ale aj následné návštevy ambulancie a rehabilitácie, takže každý úraz alebo operácia v rodine vodiča pekne potrápi.

29. január 2014

majo

Už ako by som to videl, ako tam bude niekto kontrolovat, či tam nestojiš viac ako 10 min., lebo vždy sa najdu nejaky vychcalkovia, čo tam budu stat "cely" den.
29. január 2014

Flego

To by si sa čudoval, okolie nemocnice je pre MsP zlatá baňa. Toto miesto https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/5533/parkovanie-na-travniku-pri-nemocnici kasírujú denne už zopár rokov. Takže priebežná kontrola je zaistená, stačí pridať len hodiny s tlačiarňou, kde si každý vytlačí papierik s časom kedy zaparkoval.
30. január 2014

Flego

Vidím, že aj Matej sa o to zaujíma http://trnavska-alternativa.sk/miesto-novych-parkovacich-miest-pri-nemocnici-mesto-radsej-pestuje-burinu/ Aspoň jeden aktívny poslanec, dúfam že po voľbách ich bude viac !!!
31. január 2014

Flego

Nechápem prečo sa vôbec diskutuje o takých sprostostiach http://www.trnava-live.sk/2014/01/24/strk-namiesto-buriny-moze-podla-lancarica-zmiernit-kriticky-stav-s-parkovanim-pri-nemocnici/ Dvadsať rokov sme parkovali na štrku a blate 50 metrov od námestia a nikoho to netrápilo. To si musí Stanko alebo Butko zlomiť nohu aby to pochopili? http://www.trnavskyhlas.sk/c/12344-zaparkovat-pri-trnavskej-nemocnici-je-takmer-nemozne.htm Samosprávu tu máme na to aby hľadala riešenia, ktoré voličom uľahčia život a nie na to aby hľadala výhovorky prečo to nejde!
06. február 2014

Flego

Kam len oko dohliadne je všetko už od siedmej ráno beznádejne plné...
05. február 2015

juraj drinka

riešenie by možno bolo urobiť z ul. Žarnovej jednosmennej cesty a to tak že by bolo možne odbočenie z ul . Dohnányho na ul . Záhradnícku , odtiaľ by bol vjazd do nemocnice celá žarnova by tým pádom mohla byt jednosmerná a v jednom pruhu by mohli byt vybudované parkovacie miesta
20. máj 2015

peter

RIESENIE NIE JE V KOMPETENCII MESTA = TREBA OPRAVIT ZODPOVEDNOST
IDE O POZEMKY A AREAL NEMOCNICE = TEDA FAKULTNA NEMOCNICA TRNAVA, PRIP. VUC
03. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prvom rade musíme úprimne priznať problém so statickou dopravou v okolí a v areáli Fakultnej nemocnice Trnava. Bohužiaľ, ide o pripomienku minulosti, kedy sa pri stavbe nemocníc nepočítalo s veľkým nárastom počtu motorových vozidiel a ich parkovaním.
Priestory v okolí troch vchodov do Pavilónu chirurgických disciplín Fakultnej nemocnice Trnava v súčasnosti v najväčšej miere využívajú vozidlá dopravnej zdravotnej služby a záchrannej služby, ktoré zabezpečujú distribúciu hospitalizovaných pacientov a pacientov v akútnom stave. Aj kvôli potrebe bezpečného prejazdu záchranných vozidiel je v okolí vchodov do budov a areálu zákaz zastavenia.
V minulosti sa Fakultná nemocnica Trnava snažila aj o uzavretie časti ulice Andreja Žarnova v dĺžke Pavilónu chirurgických disciplín, ale vzhľadom na komplikovanú dopravnú situáciu v meste nám to nebolo umožnené.
V súčasnosti pripravujeme komplexné riešenie statickej dopravy v okolí a v areáli Fakultnej nemocnice Trnava. Do konca tohto roku by sme mali otvoriť nové parkovisko, v rámci ktorého bude k dispozícii 43 parkovacích miest a parkovacie miesta pre ZŤP. Parkovanie bude pre pacientov a návštevníkov nemocnice bezplatné. S komplexným riešením dopravnej situácie sa počíta aj v kontexte prípravy rozsiahlej modernizácie Fakultnej nemocnice Trnava.
Za komplikácie s parkovaním sa ospravedlňujeme a veríme, že sa nám ich podarí v nadchádzajúcom období vyriešiť.

Fakultná nemocnica Trnava
30. apríl 2018

Igor

Krátke parkovanie

Nedalo by sa zmeniť dopravné značenie pri nemocnici?Je tam všade žltá čiara-zákaz zastavenia.Prehodiť to na zákaz státia?Veľa ľudí,hlavne starších potrebuje len vystúpiť alebo nastúpiť do auta.Jednoducho sa nedá lebo veľakrát sú vodiči pokutovaní mestskou políciou.Taktiež taxikári majú kde čakať chorých ľudí?
11. júl 2018

Igor

To má problém samospráva odpovedať?Veď ľudia nemôžu ani zastaviť s autom pri nemocnici!!!Ako majú vyložiť starých ľudí???Hanbite sa!!!!Veď vy si vybavíte pokutu!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania