Schody/Lavka k Železničnej stanici Trnava

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
lenka sarmirova 02. februára 2014

Schody na lavke veducej z Kollarovej ulice na Zeleznicnu stanicu su "preliate" - povrch schodov tak nie je rovny. Tazko sa po nich kraca (nehovoriac o snahach o beh) aj v dnoch, kedy neprsi/nie je poladovica.
Bolo by potrebne povrch opravit alebo aspon sfrezovat, aby bol ako tak rovny.

PS:
Citajuc spravy o poladovici v Trnave mi pripomenuli clanok z oktobra 2013, v ktorom podla hovorcu radnice "lávku opravovať nebudú, lebo si to situácia nevyžaduje. „Počas obnovy železničnej stanice sme komunikovali so ŽSR, upravíme iba jednotlivé napojenia, ale celková oprava je zbytočná“

Myslim si, ze opravu tejto (aspon casti) lavky nemozno povazovat za zbytocnu, nielen s ohladom na bezpecnost komunikacie, ale i s ohladom na aspekt ekonomicky a environmentalny (mnozstvo ludi dochadzajucich hromadnou dopravou do skoly/za pracou).

A je potrebne dodat, ze v idealnom svete by zo strany Kollarovej ulice pri schodoch bol vybudovany i vytah pre menej mobilnych (nielen pre invalidov, ale i pre cestujucich s obmedzenou mobilitou - napr. reumatikov a pod., ako aj pre cestujucich s velkou batozinou, kocikmi, bicyklami atd.). Priblizit sa (alebo sa aspon snazit o priblizenie) k tomuto idealnemu stavu pritom podla mna tiez nie je nemozne.

Konstatovania typu "celkova oprava je zbytocna" su ale zrejme tejto snahe vzdialene.

03. február 2014

Eduard Trnavsky

Lenka, ved mozes cakat ze ti odpisu ze pre vozickarov a ludi zo zmensenou schopnostou pohybu mozu pouzit lavku ktora usti na hospodarsku pred promenadou ktora je bezbarierova, tu sa na nic nemozes stazovat lebo aj tak ti daju odpoved na ktoru maju hmatatelne dokaty ako napriklad tie schody na kollarovu. Aj tak uz nemaju peniaze lebo vsetko minuli vo volebnomroku na pesiu zonu giganticku kruhovu krizovatku ja bratislavskej a podobne.
21. marec 2014

rffgdsfg

V budove ŽST sa nachádza výťah a priľahlá križovatka má bezbariérové úpravy.
21. marec 2014

lenka sarmirova

Vdaka za komentare, oba sa vsak tykaju az casti v PS a nie hlavnej casti/hlavneho odkazu. Sfrezovanie/vyrovnanie/oprava schodov verim nie su take nakladne.. Pekny den :)
13. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v roku 2015 zabezpečíme vypracovanie odborného posudku (diagnostiky mostného objektu) a na základe zhrnutia výsledkov aj ďalší postup prác na jej sanácii. V roku 2015 sme zabezpečili opravu najviac poškodených stupníc schodiskových stupňov.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
14. jún 2016

Roman

Schody boli naozaj minulý rok upravené, myslím, že to je o dosť lepšie.
25. marec 2017

Štefan

Schody v havarijnom stave
Zo schodov z lávky od železničnej stanice smerom na parkovisko IDC trčia hrdzavé pásy polorozpadnutých hrán stupňov a hrozí tam minimálne zakopnutie ak nie priamo poranenie nohy. Samotné stupne a ich stav s vydutým asfaltom su tiež predpokladám mimo akejkoľvek bezpečnostnej normy.
27. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po obhliadke schodiska bolo konštatované, že si bude vyžadovať komplexnejšiu opravu. Pre posúdenie súčasného stavebno-technického stavu lávky a schodiska zabezpečíme v priebehu tohto roka diagnostiku, ktorou sa zistia jednotlivé poruchy na mostnom objekte. Na základe zhrnutia výsledkov a záverov bude možné zadefinovať návrhy odporúčaní opráv porúch a pripraviť projekt sanácie. Termín realizácie bude závisieť od vyhodnotenia stavu lávky a výšky finančných prostriedkov potrebných na realizáciu a ich schválením v rozpočte mesta.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
17. apríl 2018

Baš

Lávka Kollárova / ŽST

Prosím o upratanie schodiska vedúceho na lávku z Kollárovej ulice smerom k železničnej stanici Trnava. Schodisko je už v aj tak dezolátnom stave a smeti a štrk ako pozostatok zimy len prispievajú k nestabilite prechodu. Ďakujem.
15. máj 2018

Jakub Benko

Rozbité schody plné vody

Keď prší, diery v schodoch (pri niektorých, už len diery) sa naplnia vodou a nedá sa po nich chodiť so suchou nohou
16. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
návrh zaradiť rekonštrukciu schodiska na rok 2018 do rozpočtu mesta nebol schválený poslancami mesta. Opätovne však budeme iniciovať zaradenie návrhu sanačných prác na lávke (vrátane rekonštrukcie schodiska) do prípravy rozpočtov mesta na nasledujúce obdobia.
Odstránenie posypu a pozametanie schodiska zabezpečíme do 18. mája 2018.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
03. august 2018

navstevnik

A uz sa toto podarilo zaradit do rozpoctu mesta?
28. október 2020

Peter Marecek

Ulica Kollárova-schody-poškodené

schody smerujuce z lavky od stanice k figaru, by potrebovali natiahnut nejaku vrstvu, nakolko pri dazdy na stupnoch stoji voda.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania