Starohájska ulica-krík-neostrihaný

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Zivy plot pri useku cyklochodnika ma 2 uzke vstupy z 3och, ktore su nebezpecne tak pre chodcov, vodicov, prechadzajucich k autam ako aj pre cyklistov. Plot uz dosahuje vysku, ked nie je mozne, z pohladu cyklistu, ani nahodou odhadnut, ci chodec nevstupuje na chodnik. Najma smerom na lavku. Naopak, chodec nic nevidi(!), ked vstupuje rovno do cyklochodnika, ci prave neprechadza bike. Skratka treba vyskusat, najma vecer :-). Plus 1: subezny chodnik vedla parkoviska, je tiez nedostatocne vymedzeny voci cyklochodniku a dochadza tu ku zbytocnym koliznym situaciam. Ale toto nie je take kriticke. Staci zaradit do planu. Plus 2: Zdola aj zhora pri zjazde z lavky by bolo dobre chodcom naznacit, ze im hrozi zrazka s bikom, ak tam vstupia. Len nie zvislu znacku cez pol cyklochodnika. A to uz snad bude vysperkovane z hladiska bezpecnosti, ktora by mala byt az na prvom mieste, ci ? Dufam, ze s tymto usekom sa uz konecne nieco spravi, skor ako sa tu nestane nejake nestastie. Navrhy ako, nedavam, kedze verim, ze mesto poriesi ako najlepsie vie. Tym nemyslim zamietnutie/neriesenie podnetu ;-). Vopred vdaka.

25. júl 2019

Ondrej

Toto som uz hlasil. Riesenie co sa spravilo bolo vyrezanie oblukov po stranach toho druheho shodiska/vstupu (prvy co je blizsie k zjazdu z lavky nechali nedotknuty). Take polo riesenie, trochu to zlepsilo viditelnost ale nie uplne.
Moje navrhy boli:
1) uplne zrezat ten krik na polovicnu vyskuoproti sucasnosti
2) posunut krik o min0.5-1m dozadu od cylochodnika.

Cyklisti tam zvycajne vedia nabrat dost velku rychlost ked sa spustia dole.
11. august 2019

Lubo

Zda sa, ze bolo zostrihane a znizene. Hotovo vsak iba na 50%. Priechod zivym plotom hned pri najazde na lavku zostal stale nebezpecny/neprehladny. Ak to nie je mozne bezpecne vyriesit, treba medzeru pri lavke v zivom plote zatvorit. Su tam predsa schody v lavke a lavka ma prioritu v pouzivani (ako mesto uviedlo v jednom zdvovodneni). Preco treba 4 vstupy (vratane schodiska), ked od vstupov sa chodec dostane iba na “male parkovisko” ? Pritom na celej Starohajskej je iba jediny priechod pre chodcov ku velkemu parkovisku a po novom i k VUC garazam.
03. jún 2021

Lubo

Je opat cas aspon na radikalnejsi orez krikov tohoto velmi kolizneho miesta - parkovisko/cyklista/chodec.
03. jún 2021

Ondrej

Tiez to mam na mysli. Na poslednom VMC som to daval ako poziadavku. V zapisnici je iba riesenie orezanim/zvecsenim toho vstupu.

Budem ziadat zrezanie na polovicnu vysku, lebo iba to naozaj pomoze.

Ak si dobre spominam uz sa tu stala nehoda. Pametam ze hasici museli zmyvat krv z toho cyklochodnika a sanitka odvazala zraneneho.
23. jún 2021

Ondrej

Poprosim zrezat tento zivy plot na vysku 1m - 0.8m (0.8m pri prvom vstupe najblizsie k zjazdu z lavky) po CELEJ jeho dlzke od zabradlia zjazdu z lavky az po prechod za kruhovym objazdom

Su tam 3 vstupy pretinajuce tento chodnik a vsetky 3 su zdraviu nebezbecne, uz ani dospela osoba nevidi na cyklochodnik. Stav je teda uz neunosny.

Prikladam foto na ilustraciu. Bol som to dnes premerat a 1m od zeme by mal byt dostatocny na to aby bolo vidno aj dieta chystajuce sa prejst.

Toto berte ako upozornenie na zelen, ktora ohrozuje zdravie a bezpecnost chodcov a cyklistov. Jedna nehoda sa tu uz stala, kedy museli hasici zmyvat krv z cyklochodnika. Takze dufam, ze zodpovedne organy zjednaju napravu skor, ako sa tu stane dalsia nehoda, v opacnom pripade budu niest spoluzodpovednost za tuto nehodu.

Update na tento podned dam na vedomie Odboru zelene telefonicky alebo osobne.
02. júl 2021

Lubo

Starohájska ulica-krík-neostrihaný

Druzba sa dnes kosi uz druhy krat kratko po sebe (fakt nebolo co kosit - sem tam bylka, ale dzungla, kde sa chodili parit i zajace, to fakt, nikomu nevadila ;). Treba vykazat pracu ??? Ale tieto nestastne kriky su nedotknute od jari. Tato kolizna zona bike/chodec/auto si zasluzi zvysenu pozonost. Ak sa tu stane nestastie, zvlast teraz cez prazdniny, potom sa necudujte (podobne podnet i pri kupku).

Technicka poznamka: Ak sa rozhodnete nebodaj vnorit tento podnet pod iny, nebodaj rok nerieseny podnet, nastavte vzdy automaticky aj notifikaciu na ten cudzi podnet. Potom sa v tom nie je mozne vyznat.

Vdaka. Vdaka.
03. júl 2021

Ondrej

Lubo> uz to mam osobne v merku, len tento tyzden som mal fofr v praci, tak nebol cas

Bol kontaktovany Ľudovít Baláž ktoreho som na stranke videl za Odbor Zelene
Odkazal ma na tieto osoby z Odboru Zelene, ktore to budu mat na starosti (pod nich vraj spada tato oblast)


Ing. Veronika Srdošová
E-mail: [email protected]
Telefón: 32 36 244, 0918 601 311
Pozícia: referát správy zelene
Odbor: Odbor územného rozvoja a koncepcií


Bc. Martin Šikula
E-mail: [email protected]
Telefón: 32 36 244, 0918 601 304
Pozícia: referát správy zelene
Odbor: Odbor územného rozvoja a koncepcií


V Piatok 25.6. som bol na danom odbore osobne ale jeden z nich bol PN a druhy nebol v dany den v praci. Pritomny im to mali pripomenut a mali sem do podnetu dat update.
Neviem ci im bolo pripomenute ale update od mesta nevidim.

Budici tyzden sa zase mozem stavit osobne a pripomenut im to.
07. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Referát zelene

Mesto Trnava
08. júl 2021

Ondrej

Krik bol nedavno ostrihany, NEDOSTATOCNE.
15. júl 2021

Ondrej

Update 14.7.

Stavil som sa dnes na Referate spravy zelene (cislo dvery 244)

Ako som sa dozvedel, tento referat ma iba 2 zamestnancov - ak to teda spravne chapem o vsetku zelen v TT sa staraju 2 ludia

pani Ing. Veronika Srdošová je dlhodobejsie na PN
pan Bc. Martin Šikula ommentalne cerpa dovolenku - mal by byt na urade od 19.7.

Kedze ich vpodstate nikto riadne nezastupuje, budem pokracovat v rieseni podnetu buduci tyzden.

Plot som zmeral a je ostrihany na vysku 1.5-1.4m
22. júl 2021

Ondrej

Update 21.7.

Zastavil som sa na Referate zelene a objasnil celu situaciu zodpovednemu pacovnikovi (Bc. Martin Šikula).

Zistil som aj ako funguje riesenie podnetov a ako OPS nedostatocne podporuje riesenie pre mesta a obce a skutocnost ze cely Referat zelene momentalne uz nejaky cas funguje len s jednym zamestnancom na celu Trnavu -> bude predmetom samostatneho podnetu

Plot bol nedavno ostrihany standardne ako mozu strihat, aby nesli az na drevo - toto nie je konecne riesenie.

Razantny rez az na drevo nie je momentalne technicky vhodny v tomto teplom obdobi, krik by mal vecsiu pravdepodobnost po takomto reze komplet vyschnut.

Razantny rez bude moct byt spraveny na jesen akonahle denna teplota klesne pod urcitu uroven -> Podnet je teda pozastaveny do jesene

Konkretna konecna vyska po razantnom reze bude este prediskutovana, tak aby sa krik mohol do buducna udrziavat na tejto vyske.

Moj nazor je, ze 1m je max vyska. Takze zrezanie mozno na 0.7m aby vrchne vrstvy mohli vyrast a netrcali pahyle

Dalsi samostatny podnet, kedze to neriesi Referat Zelene bude na 3ks prechodu namalovat vsade kde sa krizuje trasa chodcov s cyklochodnikom aby cyklisti jasne videli, ze maju davat pozor
26. júl 2021

Ondrej

Update 26.7.

Dnes vystrihali vyrez aj na tom prvom vstupe - je to docasne riesenie, trochu to pomoze v rozhlade.
20. október 2021

Ondrej

Update 20.10.2021

Kontaktovany Referat Zelene. Termin na tuto ulohu dohodnuty do konca roku 2021

V sucasnosti vykonavaju vyrub nebezpecnych drevin, ktory ma prednost.
Idealne by mohol byt orez spraveny akonahle opadaju listy z kriku pre lepsiu viditelnost, koniec vegetacneho obdobia a zaroven aj lepsiu moznost odpratania listia, ktore momentalne nie je zabezpecene v Trnave.
22. december 2021

Matúš G

Ondrej, dnes som išiel okolo a všimol som si, že kríky sú orezané. Je to už podľa predstáv, teda podnet vyriešený? Daj prosím ťa avízo. Dík.
22. december 2021

Ondrej

Matus G > ano podnet je vyrieseny, je tam este otvorena otazka ci 1m bola spravna vyska -> to uvidime az to zacne rast a ako sa o to budu starat

Referat zelene povodne ziadal tusim 60cm ale bolo to niekym zmenene na 1m -> to ale bude predmetom ineho podnetu.

Podnet moze byt uz adminom uzavrety ako vyrieseny.
22. december 2021

Ondrej

Podhlad na druhu stranu. krik je uz po celej dlzke zrezany.
10. máj 2022

Lubo

Hotovo. Mozete podnet uzatvorit.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania