Ulica Botanická-vandalizmus-rušenie nočného pokoja

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený

Hluk, alkohol, necistota, vandalizmus, obtazovanie vlastnikov bytov, vulgarizmy, obtazovanie fajcenim,

Znacny hluk od podnapitych navstevnikov Baru Botanika. Vid caste navstevy mestskej i statnej policie.
Terasa prevadzkovana i napriek nesuhlasu vlastnikov vyjadrenom na Valnom zhromazdeni.

16. august 2019

Trnavčan

Obvyklý postup... Mesto vydalo rozhodnutie o zmene užívania stavby (fajčiarska kaviareň s terasou..),
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=2ahUKEwjRuqDNjIfkAhVH66QKHR1JCJEQFjAAegQIAhAC&url=http%3A%2F%2Fwww.trnava.sk%2Fuserfiles%2Fdownload%2Fattachment%2Fkrchnava_180725-131120-5a1.pdf&usg=AOvVaw1NMbFmV-dRXzu8zcNQw9fc
, kde sa to riešilo formou verejnej vyhlášky na úradnej tabuli mesta.. A pretože sa nikto z dotknutých účastníkov v termíne neozval, tak to schválili, pretože neboli žiadne pripomienky.
16. august 2019

marika

hm...toto by bolo dobre riešiť aj u Bosorky / hluk, hádky, močenie v okolí/ , nakoľko je to medzi dvoma blokmi hluk sa ozýva, keďže je teplo,/ nemajú klímu/ , otvorené okná, ľudia sedia v priestore zastávky a pred "šekom! Zo šenku sa ozýva krik, nadávky, oplzlé slová...to isté - sedenie vonku "pred Hanákom" ...hluk sa ozýva do noci!...a popri tomto by nebolo zlé vyriešiť aj "komfort" vodičom autobusov! "očúravanie stromov v okolí zastávky nie je asi TOP! hlavne, ak stojíte na balkóne...neviem, či je vhodné vôbec, aby na malom priestore boli 3 takéto prevádzky + herňa!!!! ozaj nevieme využiť rozumnejšie priestory?! či ozaj platí, za korunu koleno vŕtať, čo ma po susedovi?! neraz sa volala mestská polícia, no ani len nevystúpili z auta, že by "ruka-ruku myje?!"
16. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s obsahom podnetu budú oboznámené hliadky mestskej polície, ktoré zamerajú pri hliadkovej činnosti pozornosť na opísané protiprávne konanie. Prítomnosť hliadky na mieste je však limitovaná rozlohou mesta Trnava, množstvom úloh, ktoré sú na mestskú políciu kladené, a počtom príslušníkov mestskej polície. Napriek našej snahe nie je možné zabezpečiť prítomnosť hliadky na všetkých miestach v čase, keď k takémuto konaniu dochádza.
V prípade, ak zaregistrujete popísané konanie, kontaktujte prosím našu stálu službu na bezplatnom telefónnom čísle 159. Na miesto bude vyslaná hliadka, ktorá preverí oznámenie a vykoná príslušné opatrenia.


Mestská polícia mesta Trnava
17. august 2019

marika

ono denne sa mestská aj štátna polícia prevezú - do slova a písmena , prevezú....vtedy sa stíchne a je to...myslím , ,.. takto situované, kaviarne, pohostinstvá , by mali mať povolenie max do 18-tej hod.!!! , podmienené klímou a jasné WC- resp. zrejme je, len v akom stave, keď musia chodiť okolo do prírody!!! myslím, že mestská polícia by sa mala prechádzať resp. využívať bicykle....viac by videla....
17. august 2019

Filip Janiga

Klara, presne tak, zrusit prevadzkovanie takychto zariadeni v obytnom dome. Vybavene. Tato prevadzka sa volala Cafe Manouel, teraz Bar Botanika. Z kaviarne sa stala stanicna krcma. Uplny humus. Mimo inych navstevovana rodicmi s detmi. Deti sa hraju pri krcme a rodicia chlastaju. Krasne detstvo v tomto prostredi....
18. august 2019

marika

myslím, že všetky takéto prevádzky by mali byť zrušené!!! alebo ak, lebo dane!!!od 8-18hod. a ozaj sledované mestskou políciou...aby sa tu "nevychovávali" deti z dávok!! aby na pár m2 boli 3 prevádzky?! choré!!! nesedia tu ľudia, čo chodia do práce...!!
25. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
keďže ide o prevádzkovanie letného exteriérového sedenia na súkromnom pozemku, nemá Mesto Trnava v tejto oblasti kompetencie. Prevádzkovateľ je povinný dodržiavať prevádzkovú dobu v zmysle platného VZN č. 511, a to do 22.00 hod. V prípade nedodržiavania času prevádzky exteriérového sedenia je potrebné volať na Mestskú políciu mesta Trnava.
Kto? Mestská polícia mesta Trnava

Odbor dopravy a komunálnych služieb
02. september 2019

Trnavčan

Ale podľa katastra je pozemok, na ktorom je terasa, vo vlastníctve mesta...Je tento pozemok v prenájme , alebo je užívaný bez právneho základu?
03. september 2019

Filip Janiga

No pekne, samosprava nevie co ma v majetku? OMG. :O
04. september 2019

Trnavčan

Aj uzavretie podnetu je dosť výrečná forma odpovede.. Ide o parcelu č. 1635/103 , kde je mesto Trnava jediný vlastník. A ide až po hranice domu (obvodové múry) smerom do ulice.
2 Filip Janiga
Žiadajet odpoveď na základe infozákona, ak ste priamo dotknutý ako obyvateľ domu, tak ide aj o ochranu nefajčiarov (fajčiarska terasa priamo pod oknami bytu).
04. september 2019

Milan

Nerozumiem tomu. Podnet uzavretý? Nemám pocit, že sa niečo vyriešilo.
04. september 2019

Trnavčan

Dajte podnet (žiadosť o informácie) priamo na ODaKS, ktorý to má v kompetencii a ktorý tu odpovedal, rovnako MsP pri kontrole by mala žiadať preukázanie práva uživať (evidentne) verejné priestranstvo (nutná platná zmluva o nájme) , rovnako na odbor majetkový (ide o užívanie majetku mesta). Na to má právo každý občan. Sťažnosťami tu sa problém nevyrieši, alebo sa "vyrieši" tak, ako sa stalo.
04. september 2019

Roman

Dobrý deň všetkým,

Domnievam sa, že odpoveď z Odboru dopravy a komunálnych služieb zo dňa 25. august 2019 k tomuto podnetu bola v časti vety "keďže ide o prevádzkovanie letného exteriérového sedenia na súkromnom pozemku" pravdivá. Exterierové sedenie sa naozaj nachádza na súkromnom pozemku 1636/15 z listu vlastníctva LV9757 ako vidno z prilohy, kde je to lepšie viditeľné ako z prílohy ktorú pridal užívateľ "Trnavčan" dňa 04. september 2019.

To ale nemení nič na podstate podnetu.

Keďže vlastníkmi pozemku 1636/15 z listu vlastníctva LV9757 sú zrejme viacerí majitelia bytov v bytovke "Botanika"(vidno tiež z prílohy ), tak tí by predsa mali mať právo nastaviť pravidlá pre pre exterierové sedenia na svojom pozemku a mali by mať o tom možnosť hlasovať.

Všeobecne pre exterierové sedenia sa nedá podľa mňa súhlasiť s časťou vety "nemá Mesto Trnava v tejto oblasti kompetencie" od Odboru dopravy a komunálnych služieb.
Mesto vie predsa inštruovať mestkú políciu, vie zrušiť výnimky z VZN, vie zmeniť VZN na základe požiadaviek občanov. Len to chce vôlu to riešiť.

Inak podnety na tomto portály podľa mojich vedomostí uzatvára(všeobecne mení status) "administrátor OPS", takže sa treba obrátiť na neho s otázkou, na základe čoho uzavrel tento podnet.

Toľko môj názor

Roman
04. september 2019

Trnavčan

Pozerali sme jeden "kataster", každý inak.. Podľa leteckej mapy nemám pravdu, takže sa ospravedlňujem za chybnú interpretáciu..
04. september 2019

Filip Janiga

Podla mojch info vladtnici bytov odhlasovali zrusenie terasy k 30.6.2019. A terasa je prevadzkovana nadalej...... samozrejme hluk, smog, spina pretrvava. Je na to nejaka paka?
19. máj 2020

Michaela

Terasa bez suhlasu vlastnikov bytoveho domu, mocenie v celom okoli bytoveho domu, znecistovanie celeho okolia. Pitie na verejnosti a fajcenie pod balkonmi, clovek si nemoze ani okno otvorit(nefajciari su vystaveni pasivnemu fajceniu a obmedzuju uzivatelske pravo vyuzivat balkony nad prevadzkou). Tento senk nedodrzuje ziadne prikazy stoly si presuvaju ako chcu, casto aj 20 ludi v kope, sedia po kvetinacoch. Medzi dvermi stol aby zakaznici mocili inam a nie na wc, ktore by mali mat spristupnene. Netusim koho ma majitel ako znameho ale ocividne je v Trnave chraneny a robi si tu co chce! ZIADAM O ODSTRANENIE NEZAKONEJ TERASY A NECH SI ICH OD ZAJTRA DRZI V ,,BARE,, V KTOROM IM SNAD DOVOLI UZ VYUZIVAT AJ WC

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania