Ulica Hospodárska-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Katka 03. septembra 2019

Dobry den, nedalo by sa pocas Jarmoku umiestnit do ulic okolo hradieb, napr. medzibloky na Hospodarskej, na Hlbokej a pod. znacenue Zakaz vjazdu (pre auta, ktorenevlastnia obyvatelia tych ulic?) okrem dopr. obsluhy? Podobne ako to riesi mesto Nitra pocas Agrokomplexu na vjazdoch do bocnych ulic a parkovisk pod prilahlymi bytovkami? Uz teraz je parkovanie onicom s nie este pocas jarmoku.
Dakujem.

04. september 2019

Micro

...a kto to bude kontrolovať?
04. september 2019

xxx

Dobrý podnet. A tiež by sa zišlo ubrať z benevolentnosti pri pokutovaní parkovania, pretože niektoré ulice na Spiegelsale sú počas jarmoku neprejazdné, autá parkujú v križovatkách, v blízkosti prechodov a pod. Čo sa týka podnetu, pevne verím, že sa rezidenčným parkovaním tento problém v budúcnosti podarí odstrániť, pretože sa netýka iba týchto výnimočných situácii, ale je to problém celého roka.
04. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava registruje potrebu regulácie statickej dopravy v zónach určených primárne na bývanie a pripravuje jej postupné zavádzanie. Základnou filozofiou bude spoplatnenie parkovania s dôrazom na cenové zvýhodnenie pre rezidentov zóny a zúženie okruhu vozidiel, ktorým bude parkovanie v rezidentských zónach povolené. Systémové kroky vedúce k zavedeniu takejto formy regulácie statickej dopravy predstavujú náročný a zložitý proces z pohľadu dopravného inžinierstva, urbanizmu, práva, financií, zvolenia vhodných technológií, verejného obstarávania, ale aj samosprávnej politiky. Preto prosíme verejnosť o trpezlivosť pri riešení tohto a podobných podnetov.

Mestský úrad v Trnave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania