Ulica Vajanského-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Jana 04. septembra 2019

Dobrý deň, každý rok je obmedzenie kvôli jarmoku v centre, ok rozumiem tomu, rešpektujem.
ALE pardon, to čo je za sprostoť aby sme sa v stredu ked este jarmok ani nezacal nedostali odviest dieta z a do skolky??????
Toto ako myslite važne????jarmok začína až od zajtra a ja neviem rano o 7:00 odviezť dieta do školy?????Musím ísť autom, pretože prácu mám na opačnom konci Trnavy a tiež mám pracovnú dobu ktorú musím dodržať. Vobec nechapem tomuto obmedzeniu a ako toto mám riešiť.
Preboha ved ide len o vyloženie a naloženie dietat zo školky. Sme z prednádražia a tu nám dieta nevzali do 3 skolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Podarilo sa nam dieta umiestnit na Vajnskeho a kazdy rok musime riesit problem pocas jarmoku.
Ziadam o urychlenie riesenie!

04. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uzávierka centra mesta Trnava z dôvodu konania Tradičného trnavského jarmoku je cestným správnym orgánom schválená od 2. 9. 2019 do 9. 9. 2019 z relevantných dôvodov. Verejné priestory je totiž na podujatie potrebné pripraviť. Je potrebné realizovať množstvo prác spojených so zabezpečením elektrických rozvodov, rozvodov vody a rozhlasu, stavaním stanov v občerstvovacích centrách, rozmiestňovaním nádob na odpad a pod. Napriek tomu, že dopravné značenie informujúce o uzavretí priestoru bolo osadené už v pondelok 2. 9. 2019, zákazy z neho vyplývajúce (zákaz vjazdu i zákaz zastavenia) bez váhania ignorovalo v utorok 3. 9. 2019 také množstvo vodičov, že v priestoroch jarmočiska nebolo možné realizovať potrebné prípravné práce. Takáto dlhoročná skúsenosť s ignorovaním dopravného značenia zo strany vodičov, nás, žiaľ, vedie k tomu, že deň pred samotným konaním jarmoku (v stredu) je nutné k vjazdom do jarmočiska postaviť policajné hliadky, ktoré dohliadajú na to, aby do priestorov jarmočiska nevchádzali vozidlá, ktoré vjazd nemajú povolený a následne v jarmočisku neostávali stáť na miestach, kde by mohli tvoriť prekážku pre prípravné práce.
Jarmok je v Trnave len raz za rok. Obmedzenia s ním spojené sú síce pre niektorých ľudí nepríjemné, ale pokiaľ s nimi vopred rátajú, dokážu počas neho použiť namiesto auta MHD, ktorá z Prednádražia do centra jazdí pomerne často a odľahčuje množstvo a frekvenciu automobilov v centre aj mimo obdobia konania jarmoku.

Mestský úrad v Trnave
04. september 2019

Jana

MHD...to myslite vazne???dostat sa z prednadrazia do skolky mhd je jedna vec,ake haloo pisem ze sa potrebujem dostat aj do prace,a tu uz si mhd z centra do arealu taz zabezbecit neviem....skolku otvaraju o 6:30 s moja pracovna doba zacina o 7:00 muzova 7:30 na bratislavskej, nenasla som ziadne spoje ktore nas vedia na cas dostat do skolky a prace!!!
A je to sice raz za rok ale ked su obmedzenia cely tyzden,musime to riesit dovolenkami a tolko dovolenky nemame aby sme zakazdym kvoli jarmoku riesili cely tyzden. Neviem ci vobec mate deti ale maju dost prazdnin a kadejakeho volna kedy treba cerpat dovolenky aj mimo jarmoku,plus deti su aj chore a asi sa nemusime bavit o castych absenciach v praci a postoj zamestnavatela k takemuto zamestnancovi...
Zobrat si dovolenku 2dni kvoli jarmoku je velky rozdiel ako brat si 5dni volno...
Ale vidim ze z vasej strany nie je snaha to riesit,Zaujimave na tom celom je ze ked vam zacvakam za residentnu kartu tak vam vstup nebude vadit ani pocas jarmoku!!!!!
05. september 2019

mario

Jana, riešením.je zaparkovať auto na parkovisku pri OÚ na Kollárovej, alebo na Študentskej ul., ráno by to nemal byť problém. Ten kúsok na Vajanského sa dá v pohode zvládnuť aj pešo.
05. september 2019

Jana

Rano este ano,poobede beznadejne....ist autom z prace domov a potom peso do skolky,skolku nestihnem,kedze ju zatvaraju 16:30...jedine riesenie mam nutenu dovolenku alebo ocr...
Alebo predrazena rezidentna karta,ze ano???
Mohli by ste aspon uvazovat zaviest vstup na kartu s par dnovou platnostou pocas jarmoku aby rodicia toto nemuseli rok co rok riesit,pretoze kupovat rocnu rezidentnu kartu kvoli jarmoku je blbost.
05. september 2019

mario

Áno, poobede je to s parkovaním na Kollárovej problém, ale zaparkovať na Študentskej ul, prípadne na parkovisku pri Bille na Hospodárskej by nemal byť až taký problém.
05. september 2019

Jana

Predstavte si ze je to problem vsade kde menujete...chodim tade denne roky aj pocas jarmoku aj mimo.
A kedze sa nevyjadrujete k rezidentnym kartam vidim ze mam pravdu,staci vam zacvakat a ake jednoduche riesenie a vstup umozneny kedykolvek 😡
05. september 2019

mario

Ja sa len snažím nájsť nejaké rozumné riešenie vášho problému. Ja osobne mám problém počas jarmoku so zásobovaním svojho obchodu. Pretože povolenie, ktoré mi povoľuje vjazd do centra je od 18:00 do 9:00. Tento čas je pre mňa nevyhovujúci a predzásobenie sa tovarom nie je v mojom prípade možné.Tak musím vláčiť tovar cez pol mesta v krabiciach klučkujúc pomedzi dav ľudí.
06. september 2019

Filip

Cim viac otaznikov tym vacsia otazka.
07. september 2019

Jana

Ze stav ,,vyrieseny,,
To si asi robite srandu?!
Ziadne riesenie nevidim, ste obycajna zapredana banda
Fuj mozete sa hanbit!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania