Ulica Hospodárska-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo bez EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Štefan 16. septembra 2019

Na parkovisku medzi vchodmi 28 a 30, pri stojisku smetných košov 456 stojí Renault bez EČV bez platnej EK a TK (skončili mu v auguste 2019)

18. november 2019

Michal

Ulica Hospodárska-Automobily-vozidlo bez EČV,bez platnej TK a EK

Dobrý deň, chcel by som nahlásiť dlhodobo odstavené auto vo dvoroch na Hospodárskej ulici. Už nieľko mesiacov bez platnej TK a bez EČV.
19. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prípade, ak ide o vozidlo, ktoré ohrozuje alebo poškodzuje životné prostredie, alebo narúša estetický vzhľad mesta, mestská polícia vykonáva niektoré úkony smerujúce k odstráneniu vozidla z verejného priestranstva v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. V tomto prípade však hliadka na mieste usúdila, že nie sú dôvody pre tento postup, vozidlo neohrozuje ani nepoškodzuje životné prostredie a ani nenarúša estetický vzhľad mesta.
Predmetné vozidlo však nemá pripevnené tabuľky s EČV. V zmysle § 123 ods. 4 a 5 zákona č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, držiteľ vozidla je povinný vydanú tabuľku s evidenčným číslom bezodkladne pripevniť na vozidlo. Bez pripevnenej tabuľky s prideleným evidenčným číslom alebo s nečitateľnou alebo poškodenou tabuľkou sa vozidlo nesmie používať v cestnej premávke ani nechať stáť na ceste. Správca cesty v zmysle § 43 ods. 4) zákona 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, môže odstrániť vozidlo, ak nemá pripevnené EČV.
Tieto kompetencie má Odbor dopravy a komunálnych služieb Mestského úradu v Trnave, ktorý vykonáva aj funkcie správcu miestnych komunikácií a kam sme podnet zaslali na vybavenie.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb

Mestský úrad v Trnave
04. máj 2020

Štefan

Do kedy ešte?
17. september 2020

Štefan

Už je tam upozornenie od mestskej polície s dátumom 7.7.. Stále sa nič nedeje. Prečo sa s tým nič nerobí?
21. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
proces smerujúci k odstráneniu tohto vozidla sme zahájili v júli 2020.

Mestská polícia mesta Trnava
22. september 2020

Štefan

Už tam nie je. Huráááááááááá

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania