Paragliding na sidlisku Zatvor a okoli

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Tomas 01. marca 2014

Dobry den,

nech sa na mna nadsenci sportu nehnevaju ale co si tito dovoluju je uz moc. Kludne sa prevazaju s motorovymi paraglajami nad obytnu zonu dokonca v tesnej blizkosti striech bytoviek a pod. Najhorsie na tom je, ze ked pride leto tak sa kludne premavaju ponad obytnu cast aj do 21:30, resp. pokial vidia. Prosim kompetentnych aby sa vyjadrili, ci sa da s tymto problemom nieco robit alebo ich radost tam "hore" budeme denno denne, hlavne cez leto, znasat mi "dole".

Dakujem

01. marec 2014

Aďo

Nie som žiadny športový nadšenec, aktívne a ani pasívne žiaden šport nerobím. NECHÁPEM však, čo niekomu môže na tomto prekážať? Nech si lietajú kde chcú! Bývam v tejto oblasti v rodinnom dome, a vždy ich rád pozorujem ako si tam pri tých elektrických stožiaroch lietajú. Zvuk to nie je vôbec nepríjemný, také tiché rapkanie ako taká motorová kosačka pár sto metrov nad zemou.
Minule som si tu všimol podnet ako nejaká pania z Modranky tu stresovala, že jej títo paraglajdisti lietajú nad jej pozemkom (a určite si tam natahujú šulina ked sa opaluje na záhrade). Vtedy som sa smial, teraz začínam plakať. Ľudia?! Ani trochu ohľaduplnosti voči iným a ich záľubám? Zachvíľu tu budú podnety o tom že suseda v byte nahlas spláchla záchod o 22/01, alebo že prišlo také veľké auto a ukradlo mi smeti zo smetiaka pred domom, malo na sebe napísané že ASA?!

Začínam pozorovať že tento portál sa začína zneužívať. Týpek pracne odfotí vrece odpadu v kamenáči, uteká domov zavesí ho na net a sťažuje sa, namiesto toho aby ho radšej zobral a zahodil do najbližšieho kontajnera.
01. marec 2014

Flego

Ak myslíš toto vrece https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/7871/vrece-s-odpadom
tak najbližší kontajner je odtiaľ asi dva kilometre. Pochybujem, že ty by si ho tam odniesol.
01. marec 2014

Aďo

Myslím že túto otázku si dostatočne poriešil pod tým príspevkom s ostatnými, takže k tomu sa nevyjadrujem. Ale sorry ak som sa ťa dotkol, mal si len slúžiť ako ilustračný príklad :)
01. marec 2014

Flego

V pohode, len ma to trochu zamrzelo. Určite nie som z tých čo by sa sťažovali na veci, ktoré môžu urobiť sami. Napríklad toto https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/5279/suche-konare som robil len tak pre radosť, že som sa po piatich mesiacoch naučil znova chodiť a dokážem už niečo urobiť aj bez cudzej pomoci. :-)
01. marec 2014

miky

ja tiez byvam na Zatvore a vobec mi to nevadi ze si tam poletuju.Hlucne to vobec nieje a nechapem ze to moze niekomu vadit.
02. marec 2014

mac1320

Keby ľudí skôr zaujímalo to, že na ulici J. G. Tajovského, kde stavajú pavilón MTF, žeriav svojím ramenom presahuje až za stavenisko a otáča sa aj ponad hlavnú cestu, čo je v rozpore s bezpečnostnými predpismi.
Keby taký žeriav niekomu drbol na hlavu, nedaj bože na auto :D tak by o nás vraveli aj v CNN. Žial foto nemám, aby som sem uverejnil podnet.
02. marec 2014

Peto

Nebyt tychto paraglajdistov, nemame taketo paradne fotky https://plus.google.com/photos/109219373798084538912/albums/5712473405199947009
03. marec 2014

Boris

ja som ich vcera tiez z obdivom pozoroval :) a vobec mi to nevadi, pohlad zhora musi byt krasny :)
03. marec 2014

Andy

Hmmmm ono je to super zalietat si niekomu par metrov nad strechou. A uplne najvacsiu rozkos mam v nedelu rano tak okolo siedmej ked ma takyto "sportovec" zobudi. To je fakt rozkos. Alebo vecer, idealne zakoncenie dna. Ale nie pre ostatnych. Nechapem ako sa ich moze iekto zastavat, na jesen som ich napocital sedem, to bolo ine "sustanie kosacky". Lezu mi na nervy. Extremne.
03. marec 2014

Peto

Andy, mne v lete lezu na nervy motorky s 'metrovym' priemerom vyfuku, ktore sa prehanaju pod oknami.. a to som na vedlajsej ulici. Nepocut cez ne vlastneho slova.. zial, nic s tym neurobim, neda sa to zakazat.. a im je fakt jedno, ci je 5 hodin rano alebo 23 v noci. Paraglajdisti mozu len od svitu do mrku lietat, motorky nonstop.
03. marec 2014

Pepo

Tomáš alebo kto zaslal ten podnet, buď rád, že nebývaš na Prednádraží pri parku. V lete pri otvorenom okne nemôžem sledovať naše vychýrené seriály. (Chlapi neplačú, Bučiak resp. Búrlivé víno), lebo pre hukot rýchlo idúcich vlakov nič nepočujem. Mám zaslať podnet? Vieš čo odsťhuj sa do lesa, ale aj tam by Ťa nad ránom budil spev vtáčikov.
03. marec 2014

suzi

Nebyt paraglajdistov nemame take paradne fotky...fajn, fotky mame, tak nech nam uz daju pokoj a nelietaju v nedelu nad nasimi zahradami !
03. marec 2014

Andy

takze vlastne mam krochkat blahom.
Juj ale je na svete krasne...
03. marec 2014

mischo

no chudatko tomas,suzi a andy... neni to vaše svedomie čo vam neda spat? ;)
03. marec 2014

Misha

nejestvuje nejaké VZN v tomto prípade? Mne by to tiež prekážalo, hlavne v lete
03. marec 2014

mac1320

No ty kokos !!! Tomas, suzi, andy a všetci ostatný ktorí s nimi súhlasíte ale sa neozývate, dajte si štuple do uší alebo sa presťahujte. Tu ľudia dávajú už fakt samé sprostosti. Toto nie je modré z neba, že Vám tu všetko splnia !!!
To už aj ja sa začnem sťažovať, že v lete na pravé poludnie, na detskom ihrisku vrieskajú decká a ja nemôžem v kľude spať. Alebo že moji susedia, ktorí bývajú nadomnou, fajčia na okne a ja mám zasranú celú parapetnú dosku od popolu. Ďalej nebudem zveličovať, lebo sa mi nechce, no neviem ako inak k tomu vyjadriť. Okrem toho, pripájam sa k väčšine oponentov.
03. marec 2014

Dano

Auta jazdiace pod oknami vam neprekazaju, ale paraglidisti vysoko hore ano. Aj na tej fotke su vysoko a daleko. Dajte sa liecit ludia. Pokial mi nepristanu na streche mi nevadia...
03. marec 2014

Majo

No ja tu tiež bývam, a vždy keď ich začujem bežím sa ku oknu pozerať. Veď je to pekný pohľad na nich. A počujem ich iba ked vypne susedov harant HI-FI.
03. marec 2014

Karpo

Pochybujem ze niekto lieta o siedmej rano:)))
03. marec 2014

tito

ja na nich pozeram vzdy s nemim uzasom, vobec mi nevadia, skor naopak.. deti sa z nich velmi tesia, kuvaju im a oni radi odkyvaju spat..
03. marec 2014

tito

ja na nich pozeram vzdy s nemim uzasom, vobec mi nevadia, skor naopak.. deti sa z nich velmi tesia, kyvaju im a oni radi odkyvaju spat..
04. marec 2014

Ivan

Internetovi stazovatelia, ked sa chcete stazovat na inych ludi, preco si to nejdete s nimi vydiskutovat? Radsej budete vyplakavat na internete: "Aha pan starosta, oni mi zaclanaju vo vyhlade na oblaky. Tam som vam ich zakruzkoval lebo ich je ledva videt a takisto mi vadi ked si predstavim, ze by som ich mol aj pocut, keby na ulici nehucali auta a ostatni ludia. Vlastne mi vadi vsetko...kazdy zvuk vychylujuci sa od bezneho mestkeho hluku a kazda aktivita ktorej sa zrovna nevenujem. Pan starosta spavte s tym nieco, takto sa neda dalej zit.."
04. marec 2014

Palo

Všetkých Vá srdečne pozdravujem. Som jeden z tých paraglidistov a veľmi pekne ďakujem za klané ohlasy v tejto diskusii. Omluvám sa Aďovi a tým, ktorým rušíme pohodlie. Nemáme v úmysle niekomu znepríjemňovať pohodu dňa. Dokázal by som tiež vymenovať spústu postrehov, ktoré mi vadia. Na Trnavskom letisku som lietal v Aeroklube už v roku 1972. Denne sa nalietalo aj vyše 100 letov. Vetrone vyťahovali nad Trnavu dve aj tri vlečné motorové lietadlá, ktoré vydávali zvuk iných decibelov a nikomu to nevadilo, práve naopak, v sobotu a v nedeľu prišlo na letisko kopec záujemcov o lietanie s celými rodinami. Dospelí i deti mali zážitok, boli vedení k športu, technike a podobne. Mládež bola vedená iným smerom a nebolo toľko zla a a a..., mohol by som sa rozpísať až no. Lietame preto, že lietanie na motorovom krídle dáva neskutočné možnosti vidieť a zažiť také prírodné scenérie, ktoré nie sú možné zažiť inak. Slovensko je nádherné nielen z turistických chodníkov, skalných a horských výhliadok, brehov jazier a potokov ale aj z miesta, kde sa za pomoci takejto techniky môže dostať. A ešte jedna vec na lietaní je nádherná. Nevidíme ubehané tváte divajúce sa do zeme, aby nemuseli niekoho pozdraviť, neúctu, aroganciu, skrátka súčastnosť plnú otáznikov. Áno, poteší nás, keď nám niekto zakýva a my ho môžeme pozdraviť zamávaním krídla alebo rukou. Tým, ktorí majú radi pohľad z vtáčej perspektívy a chcú vidieť krásy Slovenska posielam tieto obrázkove pozdravy: ,
04. marec 2014

Juro

Ja byvam nedaleko a ani som netusil, ze maju motory. Myslel som skor, ze doplachtili alebo co, lebo ziaden hluk som veru nepocul. Neuveritelne, co vsetko dokaze prekazat...
04. marec 2014

Flego

Čau Palo, tvoj príspevok ma normálne dojal k slzám. Rok 1972, tie vetrone dobre pamätám, aj Trnavu bez áut, čisté trávniky, nové sídliská so stovkami detí, doba keď bol na všetko čas, bez mobilu a internetu. Keď si chcel niečo povedať kamošovi, musel si prísť za ním peši alebo na bicykli, to bol jediný možný spôsob komunikácie :-) Ľudia si vtedy boli bližšie ako dnes, keď sa už môžu spojiť behom sekundy. Neskutočné ako sa svet zmenil. Želám ti dobrý vietor a ešte veľa šťastných rokov na oblohe!
04. marec 2014

kopancar

Palo nemam nic proti paraglidistom, byvam v okrajovej casti Kopanky blizko Krupskej cesty.Ak lietate okolo resp. v dostatocnej vzdialenosti / nad polami / nemam ziadne vyhrady a ani zvuk s motorov nam nevadi, ale nehnevaj sa ak sa ti niekto premava 100m nad domom a samozrejme neni sam a hlavne kruzi nad nimi kym nastupa do vysky kde je uz znenistelne, neni to nic prijemne.Chcem vas teda aj touto cestou poprosit ci by bolo mozne nelietat priamo nad strechami a hlavne nenaberat vysku nad nimi.Pevne verim ze je mozne stupat aj nad polom.Fotky aj videa su super.
04. marec 2014

Miro

Tak ja lietam už viac ako 20 rokov - vetrone, paragliding a teraz motorové lietadlá. Je vrcholne nezodpovedné od kohokoľvek kto lieta lietať nad zastavaným územím nižšie ako 1000 ft = 300 metrov.Človek ktorý to robí zásadným spôsobom porušuje predpisy o lietaní. Je to zároveň nezodpovedné z jeho strany, pretože po vysadení motora môže ohroziť jednak svoj život ale najmä životy ľudí pod ním..... takže odporúčam urobiť fotky a nahlásiť toto leteckému úradu a polícii. Porušenie tohto leteckého predpisu je považované za všeobecné ohrozenie.....
04. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Riešenie podnetu nie je v kompetencii Mesta Trnavy, preto sme sa obrátili na Letecký úrad Slovenskej republiky. Zaujímalo nás, kto vydáva povolenia, kde sa môžu paraglajdisti pohybovať a čo robiť v prípade, že paraglajdisti svojim lietaním obťažujú občanov. O ich odpovedi vás budeme informovať.

Jana Gmitterová, ÚKaM
04. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájame zatiaľ odpoveď z Dopravného úradu, ktorý sa stal právnym nástupcom Leteckého úradu Slovenskej republiky, Štátnej plavebnej správy a Úradu pre reguláciu železničnej dopravy.

Dopravný úrad vyzval poverenú organizáciu – Letecká amatérska asociácia Slovenskej republiky, aby poskytla vysvetlenie.

V prípade, že by sa uvedená situácia opakovala, je pre začatie prešetrovania porušenia ustanovení leteckého zákona alebo schválených prevádzkových smerníc uvedenej poverenej organizácie nevyhnutné uvádzať, čas, dátum, priestor, opis činnosti, prípadne údaje o klzáku (farebné schéma a pod.) ako aj kontaktné údaje občana, z dôvodu poskytnutia súčinnosti a doplnenia výpovede.

Odpoveď Leteckej amatérskej asociácia Slovenskej republiky zverejníme hneď, po jej doručení.


Jana Gmitterová, ÚKaM
04. marec 2014

petch

Miro neprehanaj prosimta, ohrozovat zivoty ludi padakom... toto nieje lietadlo ani vetron. Tiez lietam na vsetkom tak si to viem porovnat. Okrem toho policiu na nas volali uz niekolko krat. Ci uz mestka policia, alebo statna policia, alebo aj inspektor leteckej amaterskej asociacie, nikto z nich nezistil ze by sme porusovali nejake predpisy. Staci pozriet aj hore na tu fotku a vidiet, ze vysky mame viac nez dost a nehovoriac o tom, ze sme tam nad polom...
Predpisy sa snazime dodrziavat, aj ked sa mozno obcas stane ako pise Kopancar, ze niekto stupa nad okrajom mesta, aby mohol nad neho preletiet, alebo ze leti nad polom pri okraji mesta. Odkazeme ostatnym chalanom aby naberali vysku dalej nad polom. Staci slusne povedat, my sa vieme dohodnut, nechceme robit nikomu napriek. Ale ked ma niekto dovody k tomu sa stazovat take, ze mu vidime do zahrady, alebo lietame tesne 300m nad strechou, alebo nech to proste nerobime, lebo jemu sa to nepaci, tak nech sa strci... Tiez sa nestazujem starostovi, ze jazdite autom/motorkou/bicyklom s rapkacom okolo mojho domu. ze mi vidite medzi latky plotu do dvora, ze ked vencite psa, tak cely cas steka a ocura mi koleso na aute, a nevolam policiu ked vase decka kricia pri hre na ulici a podobne...
04. marec 2014

Palo

Miro, chcel by som upresniť, na zverejnenej fotografii sú zakrúžkované krídla mimo zastavanej plochy na severnej strane Trnavy nad poliami. Nad obytnými priestormi sa lieta v dostatočnej výške tak, aby v prípade vysadenia motora sme bezpečne pristáli bez toho, aby sme niekoho ohrozili, alebo spôsobili škodu. A ak 20 rokov lietaš na rôznych lietajúcich zariadeniach, vieš posúdiť, ako sa dá riešiť tento problém na motorovom lietadle a na motorovom paraglidingu. Je to obrovský rozdiel. Aj ja som lietal na bezmotorových aj motorových zariadeniach a viem, že sa to dá pri dodržaní predpisov.
04. marec 2014

miky

mne sato nahodou paci rada to sledujem a vnucatka ked su u mna maju radost a mavaju o dusu .Prajem Vam dobry vietor a pohodu z lietania
04. marec 2014

JD

Ach bože nemám rád internetové diskusie a závistlivých ľudí. Osobne si myslím, že tu ide z veľkej časti o závisť pretože zvuk je omnoho nižší ako auto prechádzajúce po ulici. A pokiaľ niekomu vadia bežné zvuky mesta, zabezpečí si podmienky, aby k nemu nedoliehali. Čo sa týka predpisu leteckého úradu, ktorý spomína Miro, je určite opodstatnený no pochybujem že ak by ti v 300 metroch nad centrom mesta niečo zlyhalo dokážeš doletieť mimo zastavanú oblasť, ale iba si zbytočne zamestnal úradníkov, ku ktorým sa teraz prenesú sťažnosti vyššie uvedených závistlivcov. Navyše veľmi ťažko urobíš foto z ktorej bude viditeľné, že ten človek nieje 300m nad zemou. A hoci nemám z týmto žiadne skúsenosti myslím, že ten "padák" je aj bez motora natoľko ovládateľný, že človek sním dokáže pristáť na trávnatej ploche, ihrisku alebo nedajbože v ulici z minimálnou frekvenciou premávky a teda nikoho neohroziť. Fotky aj videá sú krásne a držím palce nech podobných závistlivcov ubúda.
04. marec 2014

Miro

Chlapci akože "letci" petch a Palo.....ja bývam v Modranke a nad domami si lietajú vaši kamoši v nie viac ako 30 metrov.....a keď píšete že by ste s padákom nikoho neohrozili tak by vám mali zobrať oprávnenia. máte na chrbte krosnu, ktorá niečo váži a viem tiež do akej silnej rotácie sa vie dostať padák pri asymetrickom zaklapnutí krídla..... Lietanie je krásne ale na druhej strane je to šport pri ktorom je nevyhnutné aby sa dodržali všetky predpisy - to vám ako letcom nemusím asi hovoriť......ja si dám tú prácu a natočím na video Vaše nízke prelety nad strechami a dám to vyhodnotiť tam kam treba - nie inšpektorovi amatérskej asociácie.....
04. marec 2014

petch

Velky pilot Miro, ak nedokazes vyriesit asymetricky klapanec, alebo ak nevies bezpecne pristat s vysadenym motorom na krosne, tak by mali zobrat opravnenie prave tebe.
Kludne natoc toho, kto vam tam porusuje predpisy. Som za, pretoze vdaka tym, co porusuju predpisy nam vsetkym potom tie predpisy celoplosne sprisnuju. Nebude to ale nikto z nasej partie. Mozno to bude nakoniec tvoj kamarat...
04. marec 2014

Miro

Ja uz paragliding nelietam a samozrejme viem co so zaklapnutim... Neraz som to v termike riesil...akurat je to trosku problem 30 metrov nad strechami... A ked to bude este aj moj kamarat tak ho navyse do riti nakopem... Drviva väcsina pilotov su zodpovedni ludia, ja len chcem aby nam nekazili povest kreteni o ktorych tu piseme....
04. marec 2014

petch

S tym suhlasim
04. marec 2014

Ondrej

...pani je mi luto ked sa sportove lietanie stava obtayujucim elementom...bol som niekokokrat v Trnave na spominanej ploche...pani redaktoa z trenvskej televizie tiez prisla so staznostou na nase leitanie...po predlozeni platnych predpisov LZ1 v casti pravidla leitania jej bolo zrejme ze ziadna cast predpisu nebola porusena, chalani maju tolko rozumu a skusenosti ze vedia co maju povolene. Po vysvetelni si pravidiel som zobral redaktoruku do vzduchu a ukazal co le to pietanie a vznikla z toho velmi pekna reportaz o nasom motorovom lietani...pri jednej kontorle policie tam lietal Ivan. Policia nas resila...nieco z hlucnostou...podotykam ze Ivan lietal podstatne blizsie...na ceste akurat isiel motorkar...ked som plicajtovi ukazal na motorku, ktora prehlusila Ivanov stroj tak pochopil, ze toto teda asi problem nebude...tu je presna definica z LZ 1 HLAVA 3 – PRAVIDLÁ PRE LIETANIE NA LŠZ

3.1. Základné pravidlá lietania na LŠZ.

3.1.1. Lietať na LŠZ nad územím Slovenskej republiky je povolené:
a/ držiteľom platného pilotného preukazu LAA SR (preukaz žiaka LŠZ, preukaz pilota LŠZ)
alebo u cudzincov držiteľom preukazu ho nahrádzajúceho (FAI preukaz, IPPI karta). LŠZ
musia byť poistené voči škodám spôsobeným tretím osobám. Cudzí štátny príslušníci musia
preukázať, že sú poistení pre prípad vlastného úrazu alebo smrti.
b/ s LŠZ , ktorý má platný preukaz letovej spôsobilosti (PLS) vydaný príslušným orgánom
danej krajiny (v súlade s národnými predpismi) a zodpovedá technickým normám alebo
povoleným výnimkám ( toto ustanovenie sa vzťahuje aj na závesný postroj pilota ).
c/ len v priestore, ktorý vyhovuje všeobecne platným prevádzkovým predpisom
d/ len za podmienok VFR od východu do západu slnka a za vhodných meteorologických
podmienok
e/ pri dodržiavaní pravidiel stanovených touto a ďaľšími smernicami, ktoré túto činnosť LŠZ
v lietaní upravujú
f/ pri letoch vo výškach väčších ako 150 m nad zemou len s použitím výškomeru
g/ len pri použití ochranej prilby
Poznámka: Odev nesmie vytvárať predpoklad vzniku mimoriadnej situácie (háčiky na odeve a
na obuvi, uvoľňujúce sa časti odevu a pod.), odev nesmie prekážať v riadení.
h/ pilot je neoddeliteľne zodpovedný za všetku činnosť súvisiacu s vlastnou letovou
prevádzkou.
3.1.2. V priebehu letu na LŠZ je zakázané:
- zhadzovať predmety ohrozujúce zdravie a majetok tretích osôb
- prepravovať zbrane a výbušniny
- lietať v režimoch letu v rozpore s letovou príručkou
- lietať cez diaľnice, prelietávať cesty I. až III. triedy a železnice, lietať nad prekážkami alebo
husto zastavanými miestami, alebo zhromaždením osôb v takej výške, ktorá by nedovolila
v prípade vzniknutého nebezpečia pristáť bez ohrozenia pilota, osôb alebo majetku na zemi.
a toto je v mieste lietania splnene do bodky...co k tomu dodat ?...stazovat je to asi najjedoduche...v poslednej dobe vsetko vadi, chalani tu plochu dali na svoje naklady do poriadku, investovali svoj cas a prostreidky aby si mohli splnit svoj telecky sen, nesedia pred telvizorom, lebo sa niekde nenadrbavaju do bezvedomia.
04. marec 2014

Palo

Miro, myslím, že vôbec nemáš jasno, z akého dôvodu lietaš. Vidím, že si veľmi predpisový pilot. Držím Ti v tom palce ale mal by si radšej prestať lietať, kým nie je neskoro... Pani Miky ďakujem za prianie priaznivého vetra a pohody pri lietaní.
04. marec 2014

Miro

Velmi vtipne. Ked som lietal paragliding tak sa moc predpisy nedodrzovali. Videl som nazivo par urazov aj kvoli nedodrzaniu zakladnych veci. A ked vidim nad domom v 30 metroch padak s krosnou tak asi nie je vsetko ok. A ci mam prestat lietat kvoli tomu ze sa snazim dodrziavat predpisy ? Si smiesny... A daj sa vysetrit
04. marec 2014

Kopancar

Petch: v podstate som chcel poukazat len na vzlietavanie nakolko si myslim ze to je to co ludom vadi a nie to ze prelietavate alebo lietate v dostatocnej vyske, takze ti dakujem vopred za odkaz ostatnym chalanom.
04. marec 2014

Karpo

Podla mna, ajked leti a nabera vysku nad vasim domom, tak je to preto, ze vas dom je na kraji mesta alebo dediny. Ano je mozno vhodnejsie aby sa tam v malej vyske nezdrziaval ale aj keby mu motor zlyhal a vy ste na okraji mesta tak urcite bezpecne pristane alebo doleti mimo zastavanej plochy a mimo osob. Radsej sa vazne sustredte na motorkarov, co robia vacsi hluk a jazdia popred baraky minimalne 100km/h alebo teenageri s cerstvym vodicakom na drahom auticku svojho otca co tiez nevedia co so sebou na cestach. Tito ludia Vas a vase deti ohrozuju omnoho viac ako paraglidista. Nelietam dlho ale este som nepocul, ze by niekto s padakom niekomu inemu ako sam sebe ublizil. A ak sa mu stane nehoda, a pripadne poskodi niekoho majetok, tak je riadne poisteny. A tych par co ludom pristali na jabloni v zahrade tak urobili skodu hlavne sebe....neviem ci ti ludia mali velky problem s tym, ze im zlomil dve, tri haluzky v ovocnom sade. :)))
04. marec 2014

Palo

Túto debatu už končím, zbytočne strácať čas. Mimochodom, dík za stanovenú diagnózu, podniknem v tom kroky.
04. marec 2014

majo

Zaujimalo ma ake bude vyjadenie mesta. zatial nijaké. Len dúfam, že nevyženú padaky. je to fakt pekné. Tomáša sa chcem opýtať, či mu vrany nevadia. tento rok síce neotravovali, ale v minulosti , ked spustili, to bol iný hluk. Toto sa bude riešiť tiež? Rád sa pozriem, na padáky, aj na sýkorku, či dravca. tie vrany ma ale naozaj obťažujú.
04. marec 2014

majo

Zaujimalo ma ake bude vyjadrenie mesta. zatial nijaké. Len dúfam, že nevyženú padaky. je to fakt pekné. Tomáša sa chcem opýtať, či mu vrany nevadia. tento rok síce neotravovali, ale v minulosti , ked spustili, to bol iný hluk. Toto sa bude riešiť tiež? Rád sa pozriem, na padáky, aj na sýkorku, či dravca. tie vrany ma ale naozaj obťažujú.
04. marec 2014

Kopancar

Karpo nechapem preco musi naberat vysku akurat nad domami ked moze stupat nad polom.kazdopadne este raz lietanie ani hluk motora mi nevadi ak je v rozumnej vyske.nechce sa mi tu uz o tom vypisovat.chalani co lietaju a toto citaju verim ze pochopili co som pisal v predoslom prispevku.hawk
04. marec 2014

petch

Jasne, budeme sa snazit respektovat.
04. marec 2014

Braňo

Mirko kľud.
Tiež som pilot, ale svojimi argumentmi si ma nepresvedčil. Hanbím sa za teba (ak sa nazývaš pilot alebo nadšenec lietania)
04. marec 2014

Miro

Ked som ta nepresvedcil rozumnym vysvetlenim potreby dodrziavania predpisov pri lietani tak sa nenazyvaj pilot.... A hanbi sa sam za seba ze si sa tak nazval....
04. marec 2014

Karol

Dôkladne som si prečítal túto diskusiu. Páni, Palo, petch, Ondrej, predpokladám, na základe Vaších reakcii a príspevkov, že Vy ten pozemok za mestom Trnava, časť Kopánka používate na vykonávanie vašej činnosti. Mám na Vás niekoľko otázok. Prosím Vás dajte mi na ne presné a jasné odpovede. Na základe akej dohody, alebo zmluvy používate tento pozemok na výkon Vašej činnosti. Je pozemok vo Vašom vlastníctve ? Ak nie, máte na tento pozemok nájomnú zmluvu ? Následne, je vlastník pozemku z Vašej strany oboznámený o tom, že vstupujete na jeho pozemok a vykonávate leteckú činnosť ? Podľa mne dostupných vedomostí táto plocha nie je chválená ako letisko. Máte oprávnenie z tejto plochy vykonávať vzlety a pristátia ? Kto Vám povolil a na základe čoho lietať nad mestom Trnava ? Predpokaldám, že ste natoľko serózni, že nám na tieto otázky dáte vysvetľujúce odpovede. Ďakujem Vám.
04. marec 2014

Charlie

Karol, neviem sa zbaviť dojmu, že vstup na cudzí pozemok je vecou vlastníka a toho čo tam vstupuje. A je dosť jedno či tam vstupuje s kosou, pílou alebo krosnou na lietanie. Ak to majiteľovi prekáža, má "x" spôsobov ako to s "narušiteľom" riešiť. Nie som si istý, či polemizovanie o "schválenej ploche" má pri tomto druhu športu opodstatnenie. Neviem sa zbaviť dojmu, že režim "schválenej plochy" je prežitkom z čias totality, nakoľko pilot športového zariadenia zodpovedá v plnom rozsahu za svoju bezpečnosť a jeho povinné poistenie za spôsobené škody kryje prípadné škody voči "okoliu". Takže aké schvaľovanie. Za čo by tak asi zodpovedal "schvaľovateľ"??
Okrem toho, akú máš informáciu o výške namietaného preletu? Nie je mi známe, že by nad Trnavou bol uzatvorený vzdušný priestor . viď platná "letecká mapa".
Vyhovuje ako odpoveď?
04. marec 2014

Miro

Mily Charlie - vidno ze nemas o pravidlach lietania a leteckom zakone ani potuchy...precitaj si legislativu a potom sa skus zapojit do diskusie k tejto teme. V opacnom pripade diskutuj na fore o hupackach na detskom ihrisku
04. marec 2014

Charlie

Miro, pouč ma! (keďže sa chcem udržať v debate s "odborníkmi")
04. marec 2014

Miro

Prepac ale to nie je debata na toto forum. Legislativa je verejne dostupna na internete tak nech sa paci....aj ja som si to musel nastudovat a nebolo to zadarmo...
04. marec 2014

Charlie

Miro, ja len že ťa námietka o
- neobmedzenom letovom priestore nad mestom
- nepreukázanom nedodržaní povolenej výšky
- nepreukázanom mieste štartu
nejak nezaujali!
04. marec 2014

Miro

Velmi smiesne....:-)).... Fakt sa na tebe bavim....tak dobre - minimalna vyska nad zastavanym uzemim je 1000ft co je cca 300 metrov. Vzletovo-pristavacia draha podlieha komplikovanemu schvalovaciemu procesu a musi byt samozrejme doriesene aj povolenie majitela...
Este nejaka vtipna otazka??
04. marec 2014

Karol

Pan Charlie, ja osobne si nespominam, že by sme sa osobne niekdy stretli a navrhli tykanie. Preto Vás žiadam aby ste mi naďalej Vykali. Pán Charlie, predpokladám, na základe Vašeho prispevku, že ste tiež jedným z uživateľov tejto plochy. Prosím, odpovedzte mi, je táto plocha vo Vašom vlastníctve ? Ak nie, prosím Vás viete mi predložiť súhlas majitela o tom že na túto plochu môžete vstupovať a používať na vykonávanie leteckej činnosti. Ďakujem Vam.
04. marec 2014

Charlie

Miro, a na čo z uvedeného je dôkaz, že to ten "nešťastník" porušil?
04. marec 2014

Miro

Keby si si precital moje komenty vyssie tsk zistis ze video s nizkymi preletmi osobne odnesiem kam treba na presetrenie. Nastastie za tie roky poznam osoby ktore sa zaoberaju porusenim tychto predpisov. A nemusim to tu vysvetlovat hocikomu na internete...
04. marec 2014

Charlie

Karol, ospravedlňujem sa za tykanie. Na vašu otázku uvádzam, že nie som užívateľom onej plochy a nikdy som na nej nebol.
Mimochodom, predložil majiteľ námietku voči vstupu na uvedený pozemok?
Má majiteľ túto parcelu aspoň formálne ohradenú prípadne osadenú tabuľu o zákaze vstupu na pozemok?
Vy si pri vstupe do lesa vybavujete súhlas od majiteľ lesa, či môžete prejsť cez jeho pozemok prípadne dokonca zbierať lesné plody?
04. marec 2014

Charlie

Miro, tak že to skúsim zhrnúť.
Nie je síce isté, či spomínaný nešťastník niečo porušil, ale každé ďalšie porušenie leteckých predpisov bude vami dôsledne kontrolované, zaznamenávané a oznamované Dopravnému úradu.
04. marec 2014

Karol

Pán Charlie, na základe Vašej odpovede nechápem prečo sa zúčastňujete tejto diskusie a nevyužívate svoje schopnosti na inom mieste, ked by boli určite prospešné. Nie ste uživateľom tejto plochy, preto Vaša diskusia v tejto situácii je bezperdmetná a nekompetentná.
04. marec 2014

Miro

Karol - presne tak ako pisete... Pan najmudrejsi Charlie - skuste to v politike- som presvedceny ze podobnymi prazdnymi recami sa presadite daleko :-D....alebo ako som vam radil vyssie - hupacky pre deti bude pre vas super tema
04. marec 2014

Bolerazec

Velky vtipny pilot Miro O. z Modranky, co keby si radsej natocil seba, ked nam prelietas Boleraz ultgralightom 100m nad strechami a poslal to kompetentnym? Alebo mas len zle nastaveny vyskomer?
04. marec 2014

Miro

Nemam problem. 1.nemam ultralight a za 2. moje lietadlo ma odpovedac ktory ukazuje na radare aj vysku a rychlost a ostatne udaje dolezite pre riadenie letovej prevadzky.takze si ma zrejme mylis s niekym inym ;-)....
04. marec 2014

Miro

Inac toto forum je kvoli staznostiam ludi zo zatvora na motorovy paragliding. Podme diskutovat dalej na nejake forum o lietani...co vy na to?
05. marec 2014

Charlie

Karol + Miro, netuším na základe čoho mi upierate právo komentovať čo ja uznám z vhodné. Pokiaľ je niekto neprávom obviňovaný, tak sa ho zastanem. Okrem toho je mi vami predvedená demagógia odporná.
Nakoľko sme si ujasnili fakty, chlapi lietajúci v okolí vedia že si majú dať pozor na udavačov, považujem túto diskusiu ďalej za nezmyselnú.
Užívajte si teda slobodu prejavu bez mojich ďalších komentárov.
05. marec 2014

Maroš

Miro, ale ved ak nie si M. Ostatník, z Modranky tak načo sa ozývaš?
05. marec 2014

Maroš

Miro, ale ved ak nie si M. Ostatník, z Modranky tak načo sa ozývaš?
05. marec 2014

Miro

Som a nehanbim sa za svoj nazor a identitu pani Bolerazec a Maros....
A viem kto mi lieta cez cele leto 20 m nad domom a drzim mu palce aby mu nevysadil motor... Pani anonymovia co ma poznate - viete co vsetko s kde som lietal a preco to tu pisem a preco....milujem lietanie a nepaci sa mi ked sa kvoli par blbcom vrha tien na vsetkych. To je vsetko. Pokial na niekto zaujem o dalsiu diskusiu - neotravujme ostatnych - napiste mi kludne email. Isto ho poznate.
05. marec 2014

Laco

Ja mám podobný problém z obcov teda s jednov rodinov (poslanec)jemu vadí všetko ale jeho kone a smrad po celej dedine jeOK! Lietame,vzlietneme z plochy na vzlety a pristátia lietajúcich športových zariaďení a letíme mimo zastavaného územia!Plocha je 250m od obce a 180m od tabule obec a aj tak lietame nad obcov čiže policia keď ma namerá pred tabulov že idem 80 km tak dostanem pokutu?!Ten poslanec je tak drzý že si dovolí vypnúť polievanie na sukromnom pozemk že ho to ruší kde to žijeme!?Tak niekto si môže robiť čo chce a keď druhý tak nie lebo im vadí že niekto lieta.časť poslancov mi schvalila môj zámer vybudovať športový areál ale starosta to vetoval že to je krajne nevýhodné pre obec!!!!!!!Aby si nepohneval poslanca!!!!Tuto nedelu som mal na ploche asi 70 ludí modelárov ,deti a zopár padákov a všetci boli spokojný asi je výhodnejšie pre obec keď mládeš bude fetovať a podobneSamozréjme že som za dodržanie predpisov čo aj vyžadujem od pilotov ktorý používajú moju plochu.Ale pokial má niekto platné papiere tak je zodpovedný za svoje konanie a samozrejme môže používať vzdušný priestor SR takže nemôžme všetkých hádzaď do jedného vreca vždy sa niekto nájde kto čo to poruší či vedome alebo nechtiac a preto je lepšie keď sa lieta na takýchto plochách dá sa poradiť dohovoriť a riešiť.A každý deň sú havárie a všeličo iné,Zakážeme používať autá .motorky,lode,skútre atď.A pán MIRO prestante mudrovať a radšej lietajťe pokial Vás to vôbec baví!
05. marec 2014

Laco

Ja mám podobný problém z obcov teda s jednov rodinov (poslanec)jemu vadí všetko ale jeho kone a smrad po celej dedine jeOK! Lietame,vzlietneme z plochy na vzlety a pristátia lietajúcich športových zariaďení a letíme mimo zastavaného územia!Plocha je 250m od obce a 180m od tabule obec a aj tak lietame nad obcov čiže policia keď ma namerá pred tabulov že idem 80 km tak dostanem pokutu?!Ten poslanec je tak drzý že si dovolí vypnúť polievanie na sukromnom pozemk že ho to ruší kde to žijeme!?Tak niekto si môže robiť čo chce a keď druhý tak nie lebo im vadí že niekto lieta.časť poslancov mi schvalila môj zámer vybudovať športový areál ale starosta to vetoval že to je krajne nevýhodné pre obec!!!!!!!Aby si nepohneval poslanca!!!!Tuto nedelu som mal na ploche asi 70 ludí modelárov ,deti a zopár padákov a všetci boli spokojný asi je výhodnejšie pre obec keď mládeš bude fetovať a podobneSamozréjme že som za dodržanie predpisov čo aj vyžadujem od pilotov ktorý používajú moju plochu.Ale pokial má niekto platné papiere tak je zodpovedný za svoje konanie a samozrejme môže používať vzdušný priestor SR takže nemôžme všetkých hádzaď do jedného vreca vždy sa niekto nájde kto čo to poruší či vedome alebo nechtiac a preto je lepšie keď sa lieta na takýchto plochách dá sa poradiť dohovoriť a riešiť.A každý deň sú havárie a všeličo iné,Zakážeme používať autá .motorky,lode,skútre atď.A pán MIRO prestante mudrovať a radšej lietajťe pokial Vás to vôbec baví!
05. marec 2014

Richard

Dobrý večer. Viete nechcem ani nikoho zhadzovať a ani urazyť, ja len by som rád poukázal na to, že tu ide (podľa mojho názoru) o klasícke vybíjanie si zlosti ktoré pochádzajú s mindrákou jednotlivca ktorý si jednoducho (podľa mojho názoru) vilieva svoje životne komplexy na niečom čo je podla mňa silno pritiahnuté za vlasy. Lebo naozaj keď sa na to celé pozriem zo sedliackym rozumom tak SA MUSÝM LEN NAD TÝM POUSMIAŤ. Pán Miro poznáte to príslovie: " Ži !!!..a nechaj Žiť " !. ps: p. Bolerazec, p. Laco, a p. Braňo PALEC HORE :) peace
05. marec 2014

Miro

Skoda ze ste to nepochopili....idem mi okrem ineho aj o bezpecnost cloveka co leti fakt nizko nad domami. Pretoze ked nedajboze spadne a nieco sa stane potom budu riesit vsetkych co lietaju tym ze pritvrdia podmienky. Ti co lietaju vedia o com hovorim...kazdy lieta na vlastnu zodpovednost....a zi a nechaj zit - o toto mi v podstate ide cely cas co tu pisem....
05. marec 2014

Laco

p.Miro ako tak čitam Vaše ? tak meníte podla toho čo kto napíše momentálne už Vám ide o bezpečnosť,pán aniel!!!!!
05. marec 2014

Andy

Takze sa tu esce raz vyjadrim a ocakavam nespocet "dislike"
Predpokladam ze tato diskusia bude mat jeden dost podstatny pozitivny efekt - je to tu tak divoke ze v komunite paradlaidistov sa o tom bude hovorit dost intenzivne a ohnivo, konecne si medzi sebou spravia poriadok a sami umravnia "sportovcov" co ignoruju predpisy a lietaju nad barakmi tak ako keby tam chceli pristat na streche. To je zasadny kamen urazu. 300m ? ok, pohoda, ale 30m nad strechou? ved je to zvrhlost.
05. marec 2014

Miro

Jasne ze mi lezie na nervy vrcanie tesne nad hlavou. Ale mrzelo by ma keby sa Palo B. dolamal u suseda na streche. Od sameho zaciatku pisem o bezpecnosti, len uz je tu toho vela...
05. marec 2014

Maroš

Miro budem ti tykať, lebo piloti si tykajú :-) Tiež mi vadia individuá, ktoré riskujú. tá fotka a ten príspevok konkrétne nebol toho príkladom. Mali by sme ťahať za jeden povraz a tých čo porušujú predpisy riešiť medzi sebou a nie upozornovať na nich vo fóre, kde ide u iný prípad. Podľa tej fotky usudzujem , že obaja piloti mali nad 300, pokial nebol použitý širokouhlý objektív. ten nad domami je dokonca pekne daleko, snád aj 1,5 km. neštartuje sa z letiska ani ináč spravovanej plochy. jedná sa teda o miesto vzletu, ktoré je legislatívne ošetrené iba tak, že pilot je povinný dbať o bezpečnosť, neohrozenie, atd. Je to podobné ako miesto pristátia a vzletu pre vrtulníky. Tie majú navyše stanovené , že sklon nesmie byť večší ako 8 a plocha musi mať 30x40 metrov. Takže podla mna menovaní MPG nič neporušujú a isto sa budú chovať viac ohladuplnejšie po výzve z LAA. Nie som pilot MPG, ja lietam nehlučne :-) to len na margo toho, že neprihrievam sebe polievočku, ale snažím sa byť objektívny. PS: pokial tam pristane vrtulník RZP, tiež budeme vypisovať a hladať predpis, ktorým ho potopiť? A ešte pokial by sa jednalo o rodinného príslušníka pána Tomáša, už vidím ako by ich vyháňal, že kde maju povolenie od majitela pozemku.
05. marec 2014

jana2

Byvam v Bolerazi a mozem potvrdit, ze tu lietaju tie lietadla nizko. Dufam, ze ked samosprava zakaze lietat paraglajdistom, zakaze aj lietadlam a ostatnej lietajucej havedi. Najradsej by som bola, keby zrusia cele to letisko. Nemaju co na praci len otravovat
05. marec 2014

Miro

Maroš, súhlas so všetkým čo píšeš...ja som sa zapojil do tejto diskusie preto že mi fakt vadí vrčanie 30 metrov nad hlavou v zastavanej časti a keď navyše poznám pilota a viem sám dobre posúdiť či by mu to vydalo doletieť mimo domov alebo nie.....a celé minulé leto som sa mu to chystal povedať, len sme sa akosi míňali.....v tejto diskusii ma len vytočili komenty ľudí, ktorí o tom nemajú ani tušenie, čo všetko treba dodržiavať pri lietaní....je to fakt len o pár ľuďoch ktorí kazia meno všetkým čo sa snažia byť ohľaduplní voči ostatným....zažil som to osobne keď nás kvôli pár hrdinom chceli vyhodiť zo štartovačky zo Zárub...
05. marec 2014

Tomas

Ahojte, vidim, ze moj podnet sa stretol s velkou odovzou. Nie som niekto kto by sa vyzival v obmedzovani niekoho ineho. Viem sa vzit aj do koze paraglajdistu aj do koze obcana. Pokial chcu pani paraglajdisti lietat nech lietaju a riadia sa prislusnymi predpismi. Poprosim ich vask, a asi nebudem sam, aby sa pokusili obmedzit kazdodenne lietanie hlavne v letnych mesiacoch. Ako pise Miro, je to o par ludoch. Ked sa medzi sebou poznate, skuste sa dhodnut. Moj nazor je nemenny. V lete pri otvorenych oknach pocuvat 2-3-4 paraglajdistov kludne sa premavajucich ponad obytnu zonu za neustaleho pridavania a uberania plynu do neskorych vecernych hodin je ozaj na nervy.
05. marec 2014

Flego

Chlapci, chlapci, tak vám nestačí vojna na Kryme? Včera som tu zrovna písal o tom aká bola skvelá doba bez mobilov a internetu, keď sa všetka komunikácia konala zoči-voči. Ak sa vyskytli názorové rozdiely dali sme si po papuli a bolo zase dobre. Dnes čo spravíš keď ťa niekto nasere? Hodíš mobil o zem a podupeš ho? Klikneš v diskusii mínusku a pridáš zamračemého smajlíka? Cez víkend má byť pekne, tak sa všetci stretnite na spornom mieste, otvorte si basu pivka, potykajte si a podiskutujte priamo, pretože viesť odbornú diskusiu na anonymnom fóre je o ničom. A keď sa vám spoločne podarí nájsť toho, kto vám robí hanbu, tak ho spoločne nakopte do riti a buďte zase kamoši. Bola by veľká škoda kaziť si taký krásny šport hnevaním a udávaním.
05. marec 2014

Peter Bročka

Táto diskusia bola pre mňa fakt poučná. Doteraz bola táto téma pre mňa len "bodka" na oblohe a letecké fotky Trnavy. Ja osobne som negatívnu skúsenosť s hlukom/obťažovaním nemal, čo neznamená, že si neviem predstaviť, že to niekoho môže štvať. Z toho čo som si prečítal mi vychádza, že nemá zmysel hádzať všetkých do jedného vreca. Za veľké plus berem, že v diskusii boli priamo ľudia "zo vzduchu" a problém rozoberú aj medzi sebou.
05. marec 2014

VVP

V hlave 5 predpisu SM-12 je stanovené odkiaľ sa môže štartovať http://www.caa.sk/pdf/legislativa/sm_12.pdf . Plochy je možné si pozrieť o 4 príspevky vyššie.
05. marec 2014

Karpo

Trnava-Kopanka je oficialne Schválena vzletové a pristávacia plocha (VPP) pre vzlety a pristátia lietajúcich športových zariadeni.
Tak o com sa tu bavime??? vid odkaz malovane mapy....
05. marec 2014

Karpo

Trnava-Kopanka je oficialne Schválena vzletova a pristávacia plocha (VPP) pre vzlety a pristátia lietajúcich športových zariadeni.
Tak o com sa tu bavime??? vid odkaz malovane mapy....
05. marec 2014

Karol

Pán Karpo, pokiaľ mi je známe, tak letisko ktoré prevádzkoval pán Ďurica, ktorý zahynul pri leteckom nešťastí, mal túto plochu vedenú ako súkromnú. Je to veľmi veľké nešťastie, ale aká je pravdepodobnosť toho, že sa takého lietajúce zariadenie zrúti na zastavanú oblasť. Už v danom priestore k nešťastiu raz došlo. Prosím pri posudzovaní berte do úvahy aj takúto možnosť. Zmienení "letci" nemajú túto plochu k dispozícii z rôznych dôvodov. Páni, Palo, petch, Ondrej, očakával som z Vašej strany reakciu na vyvolané otázky. Je zrejmé, že Vaše argumenty sú len jednostranné, smerujúce k uspokojeniu Vašej potreby lietať. Veľmi rád by som bol informovaný a predpokladám aj ostatni občania, na základe čoho využívate daný pozemok na výkon Vašej činnosti. Ďakujem Vám.
06. marec 2014

JD

Karol vaše otázky sú úplne bezpredmetné a pochybujem, že niekto bude mať potrebu odpovedať na ne odpovedať, pretože sa vôbec netýkajú diskutovaného problému. Evidentne závidíte tuto pánom pilotom ich krásnu záľubu, a vy miesto lietania sedíte za počítačom a hľadáte ďalšie zámienky ako niekomu ublížiť. Keď som čítal tento váš posledný príspevok mal som chuť sem napísať: Nasr... vám do rúk a minimálne týždeň neuspokojiť vašu potrebu ísť sa umyť... Na záver mám jednu otázku ja na vás: Čo vás je do cudzích súkromných pozemkov a toho kto ich a načo používa?
06. marec 2014

Karol

Pán JD, prosím Vás, najprv si zistite skutočnosti o vlastníkovi pozemku, aby ste mohli viest diskusiu. Máte k tomu k dispozícii verejný www.katasterportal.sk. Potom si zistite podmienky prenájmu zmienených pozemkov. Pán JD nemýľte si slušnosť dodržiavania zákonov a platných predpisov so závisťou. V tomto prípade absentuje základná slušnosť a rešpekt. Ak majú zmienení "letci" všetko v poriadku, o čom nás v tejto diskusii zatiaľ nepresvedčili, potom si môžu vrámci im stanovených limitov vykonávať svoju činnosť, ale ak nemajú požadované oprávnenia, potom je to o obťažovaní a nedodržiavaní všeobecne platných predpisov. Prosím Vas dopustite si Vaše invektívy na moju adresu. Osobne Vás nepoznám preto nedokážem pochopiť Vaše hygienické návyky, kam vykonávate potrebu.
07. marec 2014

JD

Pokiaľ som správne pochopil pozemok vlastnil pán Ďurica, ktorý umrel a teda teraz ho vlastný niektorý pozostalý alebo prebieha dedičské konanie. Lenže pokiaľ to súčasnému vlastníkovi nevadí, alebo uchádzačom o pozemok v dedičskom konaní, tak nevidím dôvod prečo by mal niekto brániť vo využívaní pozemku na činnosti na, ktoré ako sme sa vyššie dozvedeli, je určený a oficiálne zapísaný v leteckej mape. Pokiaľ by sa rozhodol niekto obmedziť činnosti na tomto pozemku verím, že je možné sa s týmito ľuďmi rozumne dohodnúť, že si to neželá prípadne existuje právo pozemok si ohradiť a tým zamedziť vstupu cudzích osôb na súkromný pozemok. Pán Karol na závistlivcov ako ste vy budem mať nejakú tú invektívu vždy nachystanú pretože ja si nepotrebujem zisťovať kto je vlastníkom cudzieho pozemku pokiaľ je verejne prístupný a vykonávajú sa na ňom legálne činnosti pre ktoré je dokonca oficiálne určený. Ani vy ste mi neodpovedali na otázku čo vás je po cudzom pozemku, takže vidím, že vaše argumenty sú len jednostranné, smerujúce k uspokojeniu vašej potreby niekomu kaziť radosť z lietania.
07. marec 2014

Karol

Pán JD, je mi veľmi ľúto, ale musím Vám otvorene napísať, že ste absolútne neschopný sa venovať tejto téme, prosím Vás, už sa tejto diskusie nezúčastňujte! Svojou neinfomovanosťou neprispievate k riešeniu problému ! Informácie vo Vašom príspevku sú absolútne zavadzajúce, až klamlivé ! Žiadam Vás aby ste si zistili miestne reálie a potom niečo rozumné napísali do dislusie ! Z Vašeho príspevku je to viac ako jasné, že ste nekompetentný. Ak nedisponujete potrebnymi informáciami, prosím Vás venujte sa inej, Vám prospešenj činnosti. Na Vašu otázku o vstupe na pozemok odpovem následne : Vstupom cudzej osoby na pozemok iného vlastníka dochádza k obmedzeniu práva vlastníka pozemku užívať svoje vlastníctvo podľa svojho uváženia. V prípade ak je táto potreba vstúpiť na cudzí pozemok právne relevantná, podložená zmluvne, zákon za presne stanoveých podmienok vstup umožňuje, čím však doslovne obmedzuje vlastnícke práva vlastníka pozemku! Obmedzenie vlastníka užívať pozemok, riešia viaceré právne inštitúty, ako napríklad, vecné bremená, záložné práva, alebo vyššie zmienená zmluvná dohoda. Nie som si istý, či v tomto prípade je neičo z tohoto splenené. O ploche ktorú vlastny spoločnsoť HELIKOMPRESS, s.r.o., M.R.Štefánika 43, Hlohovec tu vôbec nie je reč. Z informaácií mne dostupných na túto plochu zmienení "letci" nemajú zo zjavných dôvodov povolený vstup.
07. marec 2014

Dalsi Miro

Karol, ta plocha z ktorej chodia patri statu a je vedena ako plocha s inzinierskou stavbou - vzletovou, pristavacou a rolovacou drahou (pozrel som si vas odkaz - katasterportal).
Ja osobne niesom letec, ale takisto tu plochu vyuzivam, rovnako ako aj mnoho dalsich obcanov - chodievam tam vencit psa a hrat sa s detmi. Okrem toho tam chodi mnozstvo modelarov, futbalisti tam hraju futbal...atd atd Nepoznam detailne predpisy, ani sa mi ich nechce studovat. Vzdy som bral vstup na tu plochu ako samozrejmost. Myslim, ze cele je to tu velmi nafuknuty problem. Sam byvam na okraji Kopanky a hluk z obchvatu daleko prehlusuje akehokolvek paraglidistu. Myslim, ze ak sa ti letci medzi sebou dohodnu, ze budu lietat trocha dalej od okraja mesta, je po probleme. Bolo by velkym nestastim, keby kvoli tomu (tymto nechcem obvinit tych letcov) vsetkym tym modelarom, psickarom. letcom, futbalistom a rodinam s detmi niekto zakazal vyuzivat tu plochu.
10. marec 2014

Boris

No aj moj kamos tam chodi s partiou kazdu nedelu hrat futbal, to aby som ich upozornil, nech tam radsej nechodia a deru lakte v krcme :)
10. marec 2014

Cerveny hranol

ked fiko vyhra volby, tak budeme v krcme chalstat od zialiu vsetci !
12. marec 2014

Richard

Dobrý večer, p.Jana TO SNAĎ NEMYSLÍTE NAOZAJ SKUTOČNE VÁŽNE "nech tam zrušia to letisko" ... prosím zvážte čo píšete.... TO FAKT NA TOM V SLOVENSKU JE UŽ ÚUUPLNE VŠETKO PADNUTE NA HLAVU?????? Žasnem .....prosim ludia spojme sa a všetci spoločne bojujme za zdravý rozum NAVRHUJEM: UROBME V NIEKTORÝ VÝKEND NA PLOCHE LETISKA NEJAKU PODPORNÚ AKCIU NA KTORÚ SI POZVYME TV joj (napr) A UKÁŽME CELÉMU SLOVENSKU AKO SA MÁ SPRÁVNE PREMÝŠLAŤ ... Veď predsa ide o správnu vec! Verím, že aj diváci takých televýznych novýn už maju dosť toho násilia a drog ktoré v podstate dennodenne vydávame v "bedni" a, keď uvydia (hlavne mladý ludia), že existuje aj iný smer ako kradnuť a ničiť si život a to priamo z oblohy TAK JE SKORO ISTÉ, ŽE VELA LUDÍ TO CHYTÍ ZA SRDCE A UVEDOMIA SI, ŽE ČO JE SPRÁVNE.... ...... ja osobne viem predstavyť aj podporu niektorých osobností z REALITY SHOW Vyvolený a jednoducho POHNÚ SA ĽADY!!! . PS: PÁN STAROSTA budte človek ..prosím.

..predsa to, že by ste Páni Piloti povozyli/preleteli našich "Vyvolených" a to konkretne Igora, Marcela, Majku a Mareka (členovia poslednej série reality show Vyvolenych ) na vašich strojoch zadara (..nakolko aj ich som kontaktoval a poprosil a vyjadrenie ci by súhlasili... ) samozrejme pred TvJoj (napr)... Tak si myslí, že všetci budú spokojný ... ps: akurát som dohovoril/dopísal s jednym s členou posledných "Vyvolených" (reality show) S Marcelom B. a tomu som opisal , že by som chcel spravyť NEZYSKOVÚ akciu na ploche letiska v niektorý krasny den a on mi samozrejem predbezne nezavezne povedal, že by isiel dotoho doslova povedal citujem: "V pohode ak by som mal odvoz tam a naspat tak idem do toho rozosmejem aj lietadla... " takže ludia nie je o čom!!!! :) :) :) ps POZOR UPOZORNUJEM, ŽE TOTO JE EŠTE LEN V TEORETICKEJ ROVYNE a nic nieje závezné, lebo všetko je na báze DOBROVOLNOSTI. A Keďže toto je naozaj seriózne a hlavne zo srdca myslený projekt tak sa podto podpíšem. S pozdravom Richard Uzsák
facebook: Rikino Uzsak (fotka v bielej košeli s čiernou kravatou)
e mail: [email protected]

Ps. pripadny sponzory myslim tým dobrých ludi ktorý by prispeli napr grilovaním, alebo minerálkou na akciu NEVÁHAJTE OPAKUJEM IDE O DOBRÚ VEC. ĎAKUJEM ZA VŠETKÝCH DOBRÝCH ĽUDÍ
12. marec 2014

Richard

07. apríl 2014

SKY

mesiac sa s mesiacom stretol a odpoveď je ........
22. september 2014

SKY

A po viac ako polroku to ide do stratena, LAA mlčí a čaká že sa zabudlo.
07. jún 2019

Lulo

Že ja som nič nepočul 😄😄😪😪😪
09. august 2019

Andy

Takze bol par rokov klud a uz je to tu zas. Konkretne jeden jedinec - cerveny padak s bielym pasom v predu. Zasadne nabera vysku nad peknym polom a aj pristava tak aby to vedela polovica kopanky.
Da sa tomuto "sportovcovi" dohovorit nech sa nechova ako kreten a ked za dve hodiny robi tri vzlety a pristatia, ze tym vsetkych tam na zemi dobre nasiera? On ma vynimku z prepisov ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania