Bezdomovci v lesoparku

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Henrich Krč 04. marca 2014

V lesoparku na Kamennej ceste minimálne od minulého roka žijú bezdomovci. Svoje príbytky si postavili po ľavej strane v smere od mesta v 2. časti parku (rozumej za prielukou s vysokým napätím) takmer na konci. Z hlavného chodníka vedie k nim vyšliapaný chodníček (viď foto č. 022). Z parkovej strany ich "obydlie" takmer nevidno (vid foto č. 025), avšak od cesty k rušňovému depu je ich "obydlia" vidno lepšie (viď foto č. 035 a 046). Zvyšné foto dokumentujú poriadok, ktorý po sebe títo ľudia nechávajú. Sú to zábery z prístupových ciest k ich obydliam, jedná sa teda iba o zlomok neporiadku. Sám som tam videl prichádzať minimálne 3 mužov a 3 ženy, naviac majú aj 2 psíkov.
Uvedomujem si, že bezdomovectvo je celospoločenský problém a títo ľudia majú taktiež svoje práva. Chcem ale upozorniť na to, že také isté práva máme aj my, ktorý v tomto meste žijeme. Na rozdiel od bezdomovcov však máme voči mestu i povinnosti a preto máme právo chcieť po vedení mesta, aby jeho orgány zabezpečili pre obyvateľov čisté a bezpečné mesto. Vrátane lesoparku.

15. marec 2014

Flego

Vyzerá to, že do mesiaca budú preč, pozemok na ktorom táboria sa už začína klčovať.
24. apríl 2014

Flego

Vybavené. Táborisko je ešte obývané a nachádza sa za tým kopcom hliny vzadu vpravo. Napriek tomu si myslím, že mesto tu nemá žiadne právomoci, pretože táborisko je na súkromnom pozemku. Hneď vedľa táboriska sú stavebné unimobunky a odstavené stavebné stroje. Všetko sa tu klčuje, takže táborisko tu musí byť jedine s povolením majiteľa pozemku a zdá sa, že ten na bezdomovcov dozerá, pretože prístupový chodník aj celé okolie je čisté, bez akýchkoľvek odpadkov.
11. jún 2015

Flego

Toto malo byť už pred rokom vyriešené, viď aktualizácia 2014

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania