Ulica Kukučínova-cesta-rozkopaná

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Nechcem tu poukazovať na problém ,ale na organizáciu prác na Kukučinovej
Začali dobre ,odstránili starý asfalt a starý makadam -podložie do cca 0,80 m
hneť položili foliu a znova zasypali šutolinou ako,že makadam ... ? Následne
prišli vodári a znovu rozkopali čo sa už zasypalo a roztrhali položenú foliu .
A bonbonik na koniec, začali meniť vodovd. prípojky plastove ktoré už boli menené pred 4r. za plastové ??? To čo bolo treba meniť bolo staré asi 60ročné kanalizačne ešte betonové rúry !!! .Kto zodpovedá za toto KOCURKOVO !!!!!
Samotní ludia čo to robia sa čudujú nad POSTUPOM PRÁC a inom ....

10. október 2019

Robo

Tak toto je choré, ak je pravda čo píšete. Dúfam, že sa v tom urobí poriadok. Za takéto rozhodnutie by mal byť niekto zodpovedný! To je tak, keď ľavá ruka nevie čo robí pravá. Na MsÚ Trnava bežná vec ... Česť výnimkám.
10. október 2019

Micro

Veď to povedzte synovi.
14. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
odpoveď na tento podnet vyžaduje komplexnejšie stanovisko i vysvetlenie širších súvislostí. Trvale sa snažíme naše investičné aktivity časovo a vecne koordinovať so správcami inžinierskych sietí v meste, preto organizujeme na Mestskom úrade v Trnave pracovné stretnutia, kde mesto prezentuje svoje investičné plány na najbližšie obdobie. V prípade operatívneho zaradenia investície do plánu sa snažíme promptne oboznámiť partnerov – správcov sietí, že investíciu plánujeme realizovať skôr.
Tento prípad nastal aj pri rekonštrukcii miestnej komunikácie na Kukučínovej ulici, kde sme 12. 4. 2019 informovali partnerov, že na najbližšom rokovaní mestského zastupiteľstva sa v rámci aktualizácie rozpočtu zaradí predmetná akcia do investičného plánu a v prípade úspešného verejného obstarávania sa bude v roku 2019 i realizovať. Následne na to napr. TAVOS pripravoval svoje investičné aktivity v tomto priestore, pretože výmena vodovodu ani kanalizácie nie je predmetom plnenia nášho projektu a práce na týchto médiách sú dve samostatné investície dvoch nezávislých investorov, pričom mesto Trnava dobrovoľne umožňuje počas stavby vstup na stavenisko inému subjektu (TAVOSu), aby realizoval iné rekonštrukčné práce na médiách, ktoré spravuje. Tento model sme aplikovali napr. pri rekonštrukcii miestnej komunikácie na Hollého ulici, predtým na Halenárskej ulici.
Po odstránení pôvodného podložia pod komunikáciou do vyprojektovanej hĺbky dodávateľ nenameral dostatočné hodnoty únosnosti podložia stanovené v projektovej dokumentácii. Preto na základe pokynu projektanta bola prehĺbená úroveň podložia, bol doplnený štrkový zásyp (alebo recyklát, ktorý je staticky ešte vhodnejší) a lokálne bolo podložie opatrené výstužnou geotextíliou. Inak by sa stavebné mechanizmy zabárali neustále do podložia, obzvlášť, ak by pršalo.
Pokiaľ chceme dielo odovzdať do užívania v roku 2019 (minimálne cestu a spodný chodník), nemôžeme práce prerušiť a čakať, kým dodávateľ TAVOSu ukončí práce a potom nastúpi zase náš dodávateľ stavby. Časový sklz sme už získali nepredvídanými prácami na stabilizácii podložia. Preto sa na stavbe práce za koordinácie nášho dodávateľa prelínajú, a lokálne defekty pri priečnych prekopávkach (prípojky do jednotlivých rodinných domov) v podobe prerušenej geotextílie budú doplnené novou geotextíliou s primeraným presahom na všetky strany. Táto doplnková úprava je aj v záujme dodávateľa stavby, ktorý bude niesť za dielo 60 mesačnú záruku.
K výmene zánovných potrubí a ich prospešnosti alebo neefektivite sa nemôžeme vyjadriť, práce sa realizujú v gescii TAVOSu.
Kto? Tavos, a. s.
Kedy? 2019

Odbor investičnej výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania