Mestskí policajti na nákupoch

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Zákazník 18. marca 2014

Dobrý deň, v toto ufučané nedeľné ráno krátko po 9.00 boli dvaja príslušníci mestskej polície nakupovať v Lidli na Zelenečskej. Nezdalo sa, že by účelom ich návštevy boli pracovné povinnosti. Tiež to nevyzeralo na rýchli a efektívny nákup rožkov na raňajky po ťažkej službe. Vyslovene sa tam motali a pozorne si vyberali akciový tovar a strávili tam min 15minút.
Nechcem tu znevažovať prácu mestskej polície, myslím si, že má v meste nezastupiteľnú úlohu. Nech sa ale potom policajti nečudujú, že k nim občania nemajú úctu a rešpekt, keď si kľudne a bez obáv vyrazia na súkromné nákupy cez pracovnú dobu.
Ak sa nemýlim, tak mestskí policajti sú platení z mestského rozpočtu. Moja otázka preto je, či sa bude toto konkrétne správanie týchto konkrétnych policajtov riešiť . Ak áno, tak ako a ak nie, tak prečo.

24. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Po prešetrení podnetu zást. pre výkon služby, príslušného veliteľa službukonajúcej zmeny zo 16. 3. 2014 a úrad. záznamov hliadky ako i jej polohy pri kontrole GPS systému, sa hliadka nachádzala v čase 9.05 ─ 9.20 na Zelenečskej ulici v OD Lidl, kde si podľa vyjadrenia nakúpila občerstvenie, pretože na základe môjho nariadenia boli na deň 16. 3. 2014 zrušené predpísané zálohy (stanovený čas na odpočinok pri 12-hodinovej pochôdzkovej činnosti) z dôvodu zrazu a presunu fanúšikov na futbalové stretnutie Slovan-Trnava. Opatrenia platili od 12.00 h až do príchodu fanúšikov z Bratislavy. Obaja členovia hliadky dôrazne odmietli podozrenie, že vykonávali súkromné nákupy, resp. bezcieľne sa motali po obchode a k svojmu vyjadreniu doložili i doklad o nákupe. Ihneď po nákupe občerstvenia (z dôvodu zrušenia predpísaných záloh na odpočinok) sa venovala kontrolnej činnosti a plneniu úloh podľa karty úseku (pohyb hliadky na určených uliciach a v lokalitách, kde má hliadka určené tzv. kontrolné body ─ kde ich v rámci kontrolnej činnosti (fyzickej, alebo na mape GPS) kontrolný orgán musí v stanovenom čase nájsť).

Mgr. Igor Keleši
náčelník MsP
24. marec 2014

jojo

Už aj toto niekomu vadí??
25. marec 2014

daro

stb?
26. marec 2014

Miky

Tak ja sa cudujem ze sa tu pisu taketo komentare.A co nemaju narok si ist kupit jest?Ze to niekoho bavi sledovat a udavat
31. marec 2014

Ivana

Ake zvlastne nicky, ale nechajme to :)
O inom som chcela: ja som minule kocky policajtky stretla v meste v DM /to je drogeria/ ako si vykecavaju o najnovsich odtienoch mejkapu a naponahlo teda nemali. Ani ma nenapadlo ich "udavat" boli asi tri hodiny poobede, mozno mali prestavku, neviem ako to v mestskej policii funguje s prac. casom, tak naco si pridavat robotu. Len pochopte aj toho obcana, ked bezdaci robia bordel, psickar neuprace po psovi, niekto vas obtazuje, vtedy ich nevidno. A mesto cele ossrate psami, vid iny podnet napr. na tomto portali... Potom pri veselom dzavotani policajtov v obchode mate pocit, ze sa jednoducho flakaju v praci. Takze chapte aj zadavatela podnetu. Ak mali volno a nakupovali si jedlo je to v pohode, aj ked ja si viem "rychle obcerstvenie" resp. desiatu nakupit aj inak ako opisuje pan v podnete, ale to uz je vec pohladu :)
02. apríl 2014

Mária

Jakože úplne súhlasím s Ivanou. Asi by takéto správanie policajtov fakt nikomu nevadilo, keby ich bolo vidieť hlavne tam, kde treba a nie tam, kde to trochu kole do očí. Ja som napríklad dávala vo februári tento podnet:
http://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/7696/opustene-nepojazdne-vozidlo a ešte min týždeň, keď som išla okolo, tak na prednom skle nebola nálepka, čiže mestský tam ešte neboli. A to sú už skoro dva mesiace. Na druhej strane som zase minule stretla slečny policajtky u Baťu a to mi ver, že lodičky, ktoré si obzerali určite nepotrebovali do roboty - jako to bolo ešte v pohode, ale keď som ich stretla na manikúre dole pod eroháčkom, tak vtedy som si fakt pomyslela, že aký pekný záber by to bol, manikérka a oproti nej sediaca uniformovaná policajtka.
11. apríl 2014

milan

podla mna na nakup obcerstvenia ma kazdy pracujuci narok, ci uz policia SR alebo MP, ci zamestnanec JM alebo inych firiem. Mne vyjadrenie staci ale zaujimave podnety su v prispevkoch......ak je MSP v drogerii....jedine ze zhanali leukoplast na poranenie pri vykone sluzby :-D

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania