Starohájska ulica-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

Pri obsadenom parkovisku, aspon podla svetelnej tabule, je stale na streche nad VUC cca 20 parkovacich miest volnych, co je tusim vacsina zo stresneho parkoviska.

Ked sa toto poriesi, bolo by dobre nahodit speci counter pre stresne parkovisko + daku tabulu na fasadu, ze tu vlastne nejake parkovisko vobec je.

A nakoniec, po celej trase na stresne parkovisko nie su zrkadla a vzhladom na uzke pruhy, nie je mozny nezavisly prejazd pruhmi. Alebo este lepsie, dobre by bolo doinstalovat vodiace zlaby pre pre pruhy v prejazdoch medzi poschodiami(kuk BA Central, Eurovea, Vieden Stadium Center tusim...). Bolo by to pre kazdeho vodica.

Inak super pocin toto stresne parkovisko. Vdaka.

27. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkovací dom na Starohájskej ulici je vo vlastníctve Trnavského samosprávneho kraja. Mesto Trnava ho využíva ako nájomník na vybranom počte parkovacích miest. Čo sa týka zlepšenia dopravných pomerov, s návrhom riešenia musí prísť vlastník parkovacieho domu. Mesto Trnava v prípade, ak pôjde o osadenie dopravných značiek alebo dopravných zariadení, vydá na ich osadenie určenie, čo mu vyplýva z ustanovení zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách. Následné osadenie si už musí zabezpečiť vlastník, príp. správca parkovacieho domu.
Mesto Trnava už podniká kroky v procesoch verejného obstarávania tabúľ odpočítavajúcich počet voľných parkovacích miest. Zatiaľ tento proces nebol ukončený, ale snahou je vymeniť súčasné informačné tabule za iné, ktoré by informovali o obsadenosti jednotlivých častí parkovísk v danej lokalite.
Kedy? 2020

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania