Chýba chodník na železničnú stanicu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
ela 18. marca 2014

Chýba prepojenie chodníkom zo železničnej stanice na autobusovú stanicu v Trnave. Dokonca je vydláždená časť pred žel.stanicou okhradená kvetináčmi, akoby železnice chceli naznačiť, že s tým rozbitým chodníkom v pozadí nemajú nič spoločné. Kadiaľ majú celé skupiny študentov smerujúcich zo žel. stanice do škôl na Prednádraží chodiť, keď je to ešte aj zatarasené kvetináčmi? Vedľajší rozbitý chodník plný jám je ťažko prechodný pre starších ľidí (veľké jamy - nebezpečenstvo úrazov) a v čase dažďa neschodné. Tiež si cez vydláždenú časť pred žel. stanicou zamestnanci dali vytvoriť príjazd k budove stanice, aby mohli železničiari chodiť autami až pod okná, ale tento vjazd je o 10 - 15 cm nižšie ako vydláždené námestíčko pred žel.stanicou. Farebne to splýva a nielen starší ľudia a deti si tam idú dolámať nohy, ale je to nezreteľné aj pre študujúcu mládež. Viete s tým niečo urobiť. Vďaka

18. marec 2014

Peter

Chodník za kvetináčmi nie je na pozemku železníc, takže tie kvetináče naznačujú to, čo je aj spomínané v príspevku.
18. marec 2014

Matúš G

Tiež som sa zamýšlal nad tým prečo ten kúsok chodníka nevydláždili do konca, aby to vyzeralo všetko pekne. No a tie kvetináče tak to ma dorazilo úplne. Idú vytvarať nové veci pre ludí a takto to dorazia. Donedávna tam na chodníku boli aj 4 ks smetných nádob. Ľudia potom chodia širinu-marinu pomedzi stojany na bicykle. cez trávu, len nie po chodníkoch. Keby bolo na mne aj ten kopček za zastavkou č.1 by som zrovnal a vydláždil, aj tak tade každý chodí.
21. marec 2014

fdgsdfg

treba pozrieť do katastra.
02. apríl 2014

Ivana

Popisovaný stav v príspevku nie je až tak povážlivý, ako to, že na chodníku medzi tými kvetináčmi a autobusovými zastávkami pravidelne stojí aj osobných 5 áut. Chodník na pozemku mesta je tak zúžený o dve tretiny a navyše nie je konštruovaný s nosnoťou na tieto autá, čomu nasvedčujú už vyjazdené jarky. Každé auto sa ale hrdí nejakoo povolenkou za oknom. Mestská polícia je pravdepodobne bezbranná, lebo pochybujem, že by tento stav takto dlhoobo tolerovali.
Navyše, nejaký "inteligent" z mesta ešte predal pozemok vedľa toho chodníka (v súčasnosti plocha medzi chodníkom a provizórnym plotom stavbárov pre železnice) na vytvorenie súkromných parkovacích plôch. Doteraz je tam trávnik a navyše, nie je mi jasné, kade tam bude príjazdová cesta. Trnava je ale plná prekvapení, vlastne stačí mať postaršie BMW a holú hlavu...
02. apríl 2014

Ivana

Parkovanie po "trnavsky".
10. apríl 2014

fugas

Možno by tam stačilo rozostaviť kvetináče alebo iné betónové zábrany tak, aby bolo tade nemožné prejsť s autom.
24. máj 2014

Flego

Táto hra, že to už nieje môj rajón je naozaj trápna.
22. október 2014

Pavol Čavojský

stav sa nemení. fotka je z dnešného rána.
22. október 2014

Flego

Vidím, že je to tak, ako som to nafotil v máji - chodník je po daždi nepoužiteľný. Hlavne, že páni poslanci vymýšľajú hromadu predvolebných blábolov, ale reálne nedokážu zabezpečiť ani opravu kúska chodníka. (výberové konanie na dodávky opráv sa koná od decembra minulého roku)
18. november 2014

Matúš G

Ešte že je tam obrubník a trávička ktorá sa vyšlapáva.
18. november 2014

Karči

Výzva pre nového pána primátora. Volili a zvolili sme si Vás, tak ukážte, či si našu dôveru zaslúžite, pán primátor.
15. december 2014

Matúš G

Ja neverim ono sa to da!
15. december 2014

Palcino Čavojský

Matúš G, nekričme hop, kým nám nepreskočí. :D Ešte to nie je dostavané a tvorí sa tam nejaký čudný obrubník...
15. december 2014

Matúš G

2Palcino Čavojský, ja nekričím, len som neveril že sa to tento rok ešte podarí. Samozrejme že to môže dopadnúť všelijako, napr. zle to vyspádujú a bude tam voda stáť. Dúfam že to bude v poriadku a zmiznú aj kvetináče.
05. január 2015

Matúš G

Takto to vyzerá dokončené, kvetináče sice nezmizli ale dá sa chodiť v pohode.
05. január 2015

Karči

No, pekne to chlapi spravili, ale čo by sa stalo železniciam, keby aspoň jeden kvetináč odtiaľ presunuli inde? Veď načo je tam chodník, keď chodci (a počas školského roku je študentov celá húfa, čo tadiaľ chodia) sa musia predierať cez kvetináče? Mimochodom, tie tam železnice dali potom, čo som kritizoval ten chodník. Tak chceli dať po kritike najavo, že chodník k nim nepatrí. Tak si označkovali kvetináčmi teritórium ako rujnéé jelene!!! Treba žiadať železnice, aby aspoň jeden kvetináč presunuli, inak ani nový chodník nemá význam!!!
14. január 2015

Karči

Podnet nie je vyriešený, pretože prístup na nádherne a čerstvo urobený chodník k autobusovej stanici je zatarasený kvetináčmi, ktoré tam boli umiestnené, keď sme začali pôvodný neschodný chodník kritizovať. Je treba, aby železnice odstránili, lepšie povedané presunuli 2 - 3 kvetináče tak, aby umožnili prístup pre chodcov od železničnej stanice k novovytvorenému chodníku k autobusovej stanici.
04. február 2015

Ivana

Železnice tam majú kvetináče len a len kvôli autám. Zámková dlažba nie je svojou nosnosťou a vyhotovením predurčená na pravidelné parkovanie a prechádzanie automobilov. Mesto tento stav na svojej často chodníkov na základe "voľnosti" zákonov asi musí tolerovať (neviem, ako je riešená jazda po chodníku a následné zaparkovanie na ňom napr. v Rakúsku), železnice si tam dali aspoň tie kvetináče.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania