Rekonstrukcia detskeho ihriska na Vajanskeho ulicu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Michaela Cervena 18. marca 2014

Dobry den, sama som vyrastala na Vajansko sidlisku a dnes uz mam male dieta. Tato druha generacia sa rychlo rozrasta. Ihrisko nie je v dezolatnom stave, drevene casti vsak casom schatrali, zelezo zhrdzavelo a pieskovisko zarastlo travou. Rekonstrukcii ihriska by sa urcite potesili nie len rodicia s detmi, ale aj ostatni obyvatelia.

19. marec 2014

Peter Bročka

Súhlas, tiež som tu vyrastal, takže dnes posielame mestu ponuku na dobrovoľnícku rekonštrukciu ihriska a pieskoviska. :)
19. marec 2014

Ivana

Ja som tu nevyrastala :), ale toto ihrisko som v minulom roku s dietatom navstivila. Vyzera to tak na kazdom tomto starsom ihrisku, nie su vacsinou v dezolatnom stave, lebo je tam tabula s kontaktmi na fy wofis, /udrzba/, ale dreva su opotrebovane, kovove casti osuchane natery, niekde trcia kusy betonov zo zeme. Chcem sa opytat, kolko udrzba ihrisk stoji, ci je to az take nakladne udrziavat aspon drevene casti a kovove natery v poriadku, alebo si to predstavuje prilis jednoducho? vdaka za pripadnu odpoved.
19. marec 2014

Flego

Je toto možné? Priznajte sa, kto to dáva tie mínusky na dobrovoľnícke akcie. Už som sa to pýtal minule https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/8026/jarne-upratovanie Na jednej strane sú tu lamentácie, aké je všetko drahé a čo nás každý podnet stojí a že sa to platí z našich spoločných peňazí a keď chce niekto robiť zadarmo tak mu dáme mínusku, nech si nemyslí že bude vytŕčať z radu. Žeby sa niekto bál, že si ľudia zvyknú robiť zadarmo a príde o biznis???
19. marec 2014

Ivana

Flego tak urcite, kto iny, my mamicky s detmi to neklikame :))
19. marec 2014

Flego

A čo si ty spadla z jahody? Myslíš, že zbehneš do obchodu, kúpiš drevo, skrutky, štetec a farbu a za doobedie máš ihrisko hotové? Nehovorím už o tom že ak sa zíde viacero šikovných rodičov majú to za hodinku :-) Pozri aké krásne peniaze na to dokáže naše mesto vynaložiť http://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/206285-trnava-zlikviduje-60-pieskovisk/ 800 000 korún za pár pieskovísk v cenách roku 2007, dnes by to bolo určite viac veď je kríza. Udržiavať drevené časti by si chcela?
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/6696/detske-ihrisko-3
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/6694/detske-ihrisko-4 Môj dedo by sa v hrobe obracal, keby videl, že drevo sa pred zimou neošetruje a nechá sa na zimu zhniť, kovové prvky to isté - do jari budú hrdzavé. Už som v Trnave fotil hodne ihrísk a všetky sú rovnaké - niekde bude systémová chyba.....?
20. marec 2014

ja

aj tak je to zbytocne, chodia tam psy a budu čurat do pieskoviska ako pred tým...je to škoda rekonštruovat , lebo psov na Vajanskeho nehorázne pribudlo.
20. marec 2014

Flego

Má to význam - ihriská a trávniky sú tu pre decká a nie pre hlupákov so psami ktorý všetko ničia https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/7740/vratme-travu-detom Len veľká škoda, že mesto hrá mŕtveho chrobáka a tvári sa že problém neexistuje. Uvidíme po voľbách.
30. marec 2014

Natália

Tiež bývame na Vajanského, máme malé dieťa a opravu by sme veľmi privítali, od psov by sa ihrisko(minimálne pieskovisko) ľahko odhradilo plotom z poplastovaného pletiva vysokého 1m ako je to napr. v HC, pretože tabuľa zákaz venčenia psov zrejme nikoho nezaujíma, ako to každý deň vidíme z okna.
23. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
DI na Vajanského ulici bolo kompletne natreté 8. 6. 2015.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
29. júl 2015

Matúš G

29. júl 2015

Matúš G

Ihrisko natreté, poškodené drevené časti vymenené, chýba už iba dodať kôš.
06. február 2018

Roman

Dobrý deň,

Ihrisko zaniknuté. Ostala iba jama po pieskovisku. Asi ostáva už len túto jamu a betónové okolie asanovať a vysadiť trávu.

Ďakujem

Roman
14. marec 2018

Roman

Dobrý deň,

Hoci sa mesto v roku 2017 dotknutých obyvateľov nepýtalo(aspoň to neevidujem), že či chcú aby sa zrušili zrekonštruované herné prvky a z neznýmych príčin ich zrušilo. Potom čo už ostala iba jama so špinavým a zarasteným pieskoviskom sa v roku 2018 obyvateľov samospráva formou dotazníka pýta, či ho chcú zachovať. Odpoveď obyvateľov je potom jednoznačnie "NIE".
Verím, že sa aspoň v tomto roku samospráva zrealizuje sľubovanú humanizácia spolu s funkčným a bezpečným malým detským ihriskom, ktoré obyvatelia požadujú už desaťročia.

Podnet stále nevyriešený.

Roman
21. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
projektová dokumentácia budúcej realizácie revitalizácie tohto vnútrobloku je zaradená do tohtoročného rozpočtu. Pripravuje sa zadanie na jej vypracovanie, potom nasleduje schválenie a príprava realizácie z rozpočtu mesta. Potrebné bude (okrem iného) obstarať dodávateľa mobiliáru, "revitalizácie zelene" a stavebných prác, aby boli dodržané všetky zákonné postupy, ktoré však majú určitú časovú postupnosť aj potrebnú časovú dotáciu. Preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení podnetu.
Riešené územie bolo sledované aj v participatívnom plánovaní, ktorého sa zúčastnili občania tejto lokality a ktorých názor sa zohľadní pri príprave projektu. Bližšie informácie nájdete na stránke Mesta Trnava www.trnava.sk: http://www.trnava.sk/sk/aktualita/participativne-planujeme-detske-ihrisko-na-vajanskeho-ulici.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
18. apríl 2019

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania