Ulica Trhová-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Dominik 25. novembra 2019

Čím sme si to zaslúžili že sme "prvý" ???
Aj iné mestá sa rozvíjajú, aj iné mestá zlepšujú MHD, aj iné mestá platia rekreačné poukazy a obedy zadarmo, aj iné mestá opravujú chodníky a cesty, aj iné mestá sadia novú zeleň a aj sa o ňu starajú /nie ako kosenie raz za pol roka, čo hlúposť na entu a už sa k tomu vyjadrovala aj odborníčka na zeleň, že kosiť treba často a treba robiť nie odvoz ale mulčovanie, vtedy to má zmysel/.
Prečo sme zase prvý???
A odvolávanie sa na vládu, parlamentnú stranu, na vesmír, na Budhu, na tetu z Hornej Maríkovej nie je nič iné len zbavovanie sa zodpovednosti za neschopnosť efektívne a ekonomicky pracovať s peniazmi... Iné mestá to evidentne zvládajú, prečo nie Trnava???

26. november 2019

Micro

Najkrajšie mesto Slovenska si to zaslúži.
26. november 2019

Dominik

minulý rok bola pred nami Spišská Nová Ves a Sabinov. Budúci rok to bude zase nejaké iné mesto.
Takže každé mesto, ktoré bude daného roku najkrajšie dostane za odmenu 200% zvýšenie daní??? Kto toto tvrdí ehm... asi nikdy nevytiahol nohy z bytu... máme mnohé krásne mestá, ktoré neošklbávajú svojich obyvateľov takým nehoráznym spôsobom ...
26. november 2019

Micro

Sabinov (5 x menšie mesto ako Trnava) - najkrajšie mesto v roku 2018, získalo viac hlasov. Tento rok už nebolo nominované...
26. november 2019

Dominik

A co to ma spolocne s tym, ze nebolo zaradene. Hovorim ze najkrajsich miest je desat a pol. A to ze tento rok vyhrala TT, preco ma byt sucast propagandy na zvysovanie dani pre chudobu??? A ked uz sme taky najkrajsi preco vramci kras sa neodvazaju a nehrabu listy? Preco sa u nas v bloku sneh odhrnal minulu sezonu RAZ??? Neboli peniaze? Ako to ze predtym to slo ...
26. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o zvýšení dane z nehnuteľností bude na svojom zasadnutí 3. decembra 2019 rokovať Mestské zastupiteľstvo Mesta Trnava.
Zvyšovanie daní sa z dôvodu vyšších vynútených výdavkov a pomalšieho rastu príjmov s ohľadom na legislatívne zmeny dotkne väčšiny krajských miest na Slovensku.

Mestský úrad v Trnave
26. november 2019

Peter

Bolo by vhodné najprv hospodáriť s peniazmi s nekou jasnou koncepciou a až následne pristupovať k pomerne razntnému zvyšovaniu daní. Peniaze sú často míňané neúčelne a bez jasnej dlhodobej koncepcie. Preto ani takéto zvýšenie situáciu nevyrieši, znovu sa zvýšia výdavky aj na veci nie úplne potrebné a bude treba zase navýšiť rozpočet a následne zvýšiť dane. Takéto hospodárenie nezlepší mesto dlhodobo. Podnikateľov donútite posunúť svoje investície mimo TT a o tom, že si treba aspoň udržiavať počet obyvateľov ani nehovorím. Zvyšovaním daní ľudí neprilákate do TT.
03. december 2019

jozef

Je to schvalene arogancia moci vlada jednej strany to sef chcel a podarilo sa nepoviem o nejake percenta a postupne ale takto ved to bude v neprospech vsetkych len nie jeho ludia a uradnici tym sa bude zvysovat opat presne ako mafianska strana Smer vyhraj a mozes vsetko hroza
04. december 2019

Roman

Dobrý deň,

Veru zvýšenie je definitívne schválené. V tomto článku aj vidno, kto ako hlasoval:
https://www.trnavskyhlas.sk/c/27579-definitiva-poslanci-schvalili-takmer-trojnasobne-zvysenie-dani-z-bytov.htm

Uvidíme, možno poslancom takéto bezprecedentné zvýšenie dane z nehnuteľnosti občania zúčtujú v najbližších komunálnych voľbách.
Ale možno naopak preukážu, že zvýšenie platov zamestnancov o 20% za dva roky(od januára 2019 a od januára 2020) povedie k vyššej efektivite práce zamestnancov mestkého úradu a príspevkoých organizácii a občania mesta to pocítia v lepších službách.

Na základe štatistík podnetov z tohto portálu to tak zatiaľ žiaľ nevyzerá. Viď prílohy.

Necháme sa prekvapiť.

Roman
04. december 2019

Peter

zaujimava je sprava zo zasadania: Primátor Trnavy Peter Bročka bude aj naďalej poberať maximálny možný plat, ktorý je v tomto roku 5 738 eur. Mestské zastupiteľstvo v Trnave v utorok odmietlo zaradiť do programu svojho rokovania návrh poslanca Mariána Galbavého na zníženie platu primátora.
04. december 2019

Peter

Ešte pre porovnanie, napríklad primátor Prahy má plat 138 000 CZK (ca 5 400€). Prečo keď mestu chýbajú peniaze má primátor 65 tisícového mesta vyšší plat ako primátor mesta s 1,3 mil obyvateľov. Zdá sa Vám to ako rozumné hospodárenie s financiami od daňových poplatníkov?!
28. január 2020

Silvia

Davam do pozornori upravu VZN, ktoru napadol prokurator
https://www.trnava.sk/sk/vseobecne-zavazne-nariadenie/0-213
Pozrite dovodovu spravu.
Do VZN bol pripojeny odsek, ktory bol zmatocny, nad ramec kompetencii mesta, evokoval v ludoch, ze o ulavu na dani nemusia ziadat vobec.
Napriek vzniknutemu zmatku ohladom zlavy dane mesto nedostatocne informovalo obyvatelov, obzvlast dochodcov o ziadosti zlavy pre dan.
Tym, co schvalili, potvrdili svoju neznalost zakonov a nepripravenost na zasadnutia mestskeho zastupitelstva. Zaujimave je, v takejto veci prokurator konal velmi rychlo a upozornil mesto na rozpory so zakonom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania