Ulica Karola Elberta-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Môže autobus takto parkovat? Cez celu cestu, aj cely den...

03. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle § 23 odsek 1 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov:
„Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.“
V uvedenom prípade ide o obojsmernú cestu a je zrejmé, že pri státí autobusu 2 x 3 metre široký jazdný pruh na ceste nezostáva. Takéto státie je teda zakázané. Zastavenie zakázané nie je.
Podnet sme preverili dňa 3. 12. 2019 o 9.15 hod. Vozidlo sa na predmetnom mieste nenachádzalo.
V prípade spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ktorého miera spoločenskej nebezpečnosti sa Vám javí ako vysoká, sa, prosím, obráťte na stálu službu Mestskej polície mesta Trnava prostredníctvom bezplatnej telefónnej linky 159 v čase spáchania priestupku. Na miesto bude vyslaná hliadka, ktorá posúdi, či sa priestupok stal, a ak áno, vykoná úkony smerujúce k jeho objasneniu.

Mestská polícia mesta Trnava
10. december 2019

brabo

Dnes opäť. Hliadka privolaná.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania