Vančurova ulica a parkovanie áut

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Karol 26. marca 2014

Problem je taky jednoduchy a to, ze ludia by chceli chodit po chodnikoch no brania im v tom zaparkovane auta. Mestska policia tu ma zlatu banu na pokuty ale nic neriesi. Bolo by dobre zistit, kolko bolo ulozenych pokut za nespravne parkovanie( nedodržanie voľnej šírky chodníka najmenej 1,5 m) na tejto ulici, nakolko tento problem je tu dlhorocny.

28. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Mestská polícia mesta Trnavy je poriadkový útvar mesta zabezpečujúci veci verejného poriadku, dohľad nad dodržiavaním zákonných ustanovení a Všeobecne záväzných nariadení Mestského zastupiteľstva mesta Trnavy.
Parkovanie na chodníkoch v centre mesta Trnavy je úplne zakázané podľa prísl. § Zák. o cestnej premávke v znení zmien a doplnení a mimo centrálnej mestskej zóny je povolené v rozsahu dodržania prechodu pre chodcov so šírkou 1,5 metra.
Každé oznámenie občanov, či už telefonické, osobne podané na stálej službe alebo písomné, je dôvod na preverenie skutkového stavu a stavu porušovania zákonných ustanovení a je povinnosťou príslušníkov MsP Trnava, resp. i Policajného zboru SR.
Naši príslušníci reagujú na vzniknuté situácie a snažia sa formou oznamovacích iniciatív, úradných záznamov a podnetov poukazovať na túto problematiku rovnako ako Vy. Žiaľ, v priamej kompetencii mestskej polície nie sú zmeny v dopravnom značení a ani riešenie problémov s nedostatkom parkovacích miest.
Preto sa, prosím, obráťte s týmto podnetom na váš výbor mestskej časti:
http://www.trnava.sk/sk/clanok/predsedovia-a-clenovia-vyborov-mestskych-casti


Mgr. Igor Keleši, Mestská polícia, náčelník MsP
31. marec 2014

robk

ak by policajti na taketo pravidla davali pozor tak na spiegelsaaly v trnave nezaparkujes NIKDE na chodniku nemozes a na ceste musis echat x metrou pre oba pruhy
01. apríl 2014

Občan

Takto sa parkuje už v celej Trnave a aj na celom Slovensku. Autá sú úplne všade (aj na tráve) a chodci majú "zakázané" chodiť po chodníkoch.

Tu sa treba jasne rozhodnúť či uprednostňovať autá alebo chodcov. Polícia, poslanci a ľudia o tomto všetkom vedia. Nech pán Náčelník nevypisuje hlúposti a nech radšej koná každý deň!

Rozhodujete sa aj každý deň vy všetci - či nasadnete na auto alebo pôjdete tých 20 minút peši.

Ďalej sa rozhodujete v každých voľbách.
... a tiež pri kúpe auta - potrebujete ho? Máte ho kde doma zaparkovať?

Zatiaľ autá, obezita, ľahostajnosť a lenivosť víťazia!
09. apríl 2014

JD

kam majú ľudia z tejto ulice, prípadne ich známi ktorý sa stavia na návštevu zaparkovať? Domy sú postavené za dávnych čias kedy ešte nebolo v stavebných zákonoch nutné vytvárať parkovacie miesto pri dome na pozemku a nikto nebude parkovať... vlastne tu sa vraciame k prvej otázke kam? v okolí nieje žiadne parkovisko ktoré by bolo určené a vyhradené obyvateľom tejto ulice a ak by oni začali parkovať na blízkom sídlisku kde sú najbližšie oficiálne parkovacie miesta kam by potom parkovali obyvatelia sídliska? Prečo sa teda nehľadá rozumné riešenie nejaký kompromis, napríklad vyhradenie jednej strany chodníka na parkovanie a po druhej strane nech chodia chodci... Takmer žiadna ulica v TT podobná tejto by nebola priechodná ak by náprotivný susedia zaparkovali podľa pravidiel. Preto prosím o uvedomenie sa a k podobným sťažnostiam sa snažte vymyslieť riešenie a nie tu písať o obezite a lenivosti v tých domoch možno býva starší alebo telesne postihnutý človek čo jednoducho nemôže zaparkovať kilometer od domu.
19. apríl 2014

Flego

Ulica je jednosmerná a dostatočne široká, takže by stačilo ak by autá stáli len v jednom jazdnom pruhu, druhý pruh by bol voľný na jazdu a oba chodníky by tiež zostali voľné. Je to bočná ulica, kde okrem smetiarov nejazdia nákladné autá, takže stačí len organizačná zmena a je po probléme.
12. august 2015

Karol Blesák

Bývam na tej ulici, ako tu už písali stačí aby sa parkovalo na jednej strane a je po probléme. Ten čo tento problém tu vidí si ale nevšimol, že táto ulica sa začala využívať ako obchádzka križovatky Bernolákova - Sladovnícka a v raňajších hodinách tu frčia jedno auto za druhým. Nato tiež jestvuje značka "Prejazd zakázaný".
07. apríl 2016

Adriána Kondlová

Parkovanie na Vančurovej ulici
Dobrý deň. Dnes som prechádzala Vančurovou ulicou a veľmi ma prekvapil, pravdepodobne zaužívaný, spôsob parkovania na nej. Ako chodkyňa som mala veľký problém s tým, aby som sa cez ňu dostala bez toho, aby som nemusela ísť po vozovke. Je aj takéto neštandardné parkovanie v meste možné?
11. apríl 2016

Karol Blesák

a situácia sa zhoršuje aj vďaka Strednej zdravotnej škole, začali chodiť študenti na autách a parkujú aj pred domami a bránami bývajúcich /Vančurova, Daxnerova/, keď je rodičovské združenie nemáme šancu sa dostať domov s autom. Nedalo by sa spraviť záchytné parkovisko pre SZŠ na bývalom ihrisku Lokomotívy, alebo priľahlom pozemku "nikoho", rastie tam len zelina a zbiera sa neporiadok.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania