Saleziánska ulica-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Adrián Mních 02. januára 2020

Dobrý deň,
neviem či sa mýlim, ale zámerom mesta je v tejto časti predĺžiť cyklochodník z Veternej na Saleziansku a budúci kruhový objazd Salezianska-Špačinská-Námestie učeného tovarišstva.
Zdá sa mi, že priestor pre 2x chodník ,úzku vozovku a ešte tam vtesnat cyklochodník nie je úplne ideálne.

Prosím o zváženie či bolo možné rozšíriť cyklochodník práve do priestoru školy.

Plot posunúť za cyklochodník. Niekoľko stromov vačších by sa obetovalo, malé by sa presadili. Veď mesto plánuje presádzať stromy spolu zo zámerom na Tamaškovičovej v súvislosti s nájomnými bytmi, ktoré tam aj tak nik nechce... A vačšie stromy sa obetovali pre dobro veci zasa na Kukučínovej ulici.
Uričite by to pomohlo plynulosti a prehladnosti premávky aj samotnému cyklochodníku. Pouzila by sa mestka parcela. ď

03. január 2020

Peter

cele to trasovanie je na nic, ak by sa to aj posunulo, pred obchodom s kvetmi to bude aj tak uzke a spolocny chodnik cyklisti+chodci je pekny nezmysel pri skole. Nemoze sa to viest namiesto okolo skoly napr. poza Strmu ulicu?
03. január 2020

Fredy

Tak toto vyzerá na silvestrovský príspevok.

Plot posunieme, stromy vyrúbeme, ostatné súkromné pozemky vyvlastníme a to, že cyklochodník je naprojektovaný na opačnej strane cesty-odignorujeme.

https://www.trnava-live.sk/2018/11/28/radnica-ziskala-prispevky-vo-vyske-600-tisic-eur-na-vybudovanie-cyklochodnikov-na-salezianskej-a-bucianskej/
04. január 2020

Peter

Fredy, bol si tam asi aj osobne a vies teda, aka je sirka cesty a chodnikov. Cyklochodnik sa tam bez obmedzenia sirky cesty spravit neda. Po tej ceste jazdia autobusy MHD, sirka je uz dnes tak akurat, nie to, ked z toho odkroja pre cyklochodnik. Ta vizualizacia je velmi optimisticky obrazok 😉 PS: o vyvlastneni pozomkov autor prispevku nepisal, ak dobre citam pise o skole. Sice by to nepomohlo vobec nepomohlo. Ovyvlastneni a sukromnom pozemku tam nic nevidim. Tak prisim ta nenapadaj autora invektivami o Silvestri, konstruktivnej debate to nepomoze.
04. január 2020

Peter

este ta idealizovana predstava o sirke cesty
04. január 2020

Adrián Mních

Zdravím,
Ďakujem p. Petrovi za zastanie. Triezvy som bol až dosť. Ano istotne mi ide o konštruktívne riešenie a diskusiu. Totižto som aj cyklista a na tejtro trase chodím aj autom.
Cez strmu ulicu cyklochodník asi nechcu kedže do búdúcna chnú pokračovať smerom na Dolná Krupá – Potočky v tom mieste sa niekde má spájať cyklotrasa Špačince-Bohdanovce –Suchá nad Parnou. Ak by to viedli smer Strmá vracali by sa k ulici Kukučínová kde je už cyklochodník spravený. Pri tých RD by to asi neprešlo. Na špačinskej ulici pri RD spísali petíciu proti cyklochodníku a vyhrali.
04. január 2020

Adrián Mních

Prípadne by sa zrušil chodník pre peších (cca 85 m) aspom od prechodnu od strmej po križovatku Špačinská - Saleziánska. Zrušený chodník v danom úseku by sa použil pre cyklochodník podla projekových foto. Cesta by sa mohla vyosovať tak ako na Bučianskej. Ked už by sa to nedalo na celom úseku aspom pred križovatkou rozšíriť.

A Fredy mesto a p. primátor chce presádzať stromy a rúbať kvoli budúcej nájomnej bytovke na Tamaškovičovej ulici. tak prečo by na dobro veci sa to nemohlo spraviť na mestských pozemkoch školy ako som písal v predchádzajúcom návrhu zlepšenia cyklochodníka v lokalite? Nie som dopravný inžinier ani nemám pravítko aby som zistil aký vplyv by to malo školu. Ale kde je vola tam je cesta... Pekný večer
04. január 2020

Adrián Mních

Chodci by prešli jednoducho na druhú stranu cez prechod pre chodcov. ď.
07. január 2020

Micro

Na tej strane sú výjazdy z garáží niekoľkých domov...
07. január 2020

Adrián Mních

Micro, pane čítame! v useku vyznačenom na obrázu nie je žiaden výjazd ku garážam RD :)
07. január 2020

Micro

Mal som na mysli protiľahlú stranu - tak ako je to v pôvodnom projekte.
14. január 2020

TOP

Na bucianskej su tiez vyjazdy a je tam nejaky problem?
31. január 2020

Adrián Mních

TOP presne tak, kde je problém ?
10. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Mesto malo však v čase pridania podnetu vypracovanú PD na danú výstavbu. Navrhujeme adminovi podnet uzavrieť.

Mestský úrad v Trnave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania